השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שישי, יוני 19, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

דיווח באתר פוסטה: חוקר פרטי העיד במשטרה כי נשכר על ידי בנק לאומי לעקוב אחרי ברק כהן

בבנק לאומי הכחישו את הדברים

זיו קריסטל, פוסטה ❘ זיו קריסטל, פוסטה
15/02/2017
| משפט ופלילים, שחיתות
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

בנק לאומי שכר שירותי משרד חקירות לביצוע מעקבים אחרי עו"ד ברק כהן, בתקופה בה כהן הוביל מחאה ציבורית נגד מנכ"לית הבנק, רקפת רוסק עמינח– כך עולה מעדות שנתן החוקר הפרטי סם זוננשיין במשטרה, במסגרת החקירה הפלילית נגד כהן עקב הובלתו את קבוצת המחאה "באים לבנקאים"

באתר "פוסטה" דווח היום כי במסגרת חומרים שהעביר בנק לאומי למשטרה במהלך החקירה, הוא מסר גם (בטעות או לא) סרטונים שמתעדים מספר מעקבים שבוצעו אחרי כהן. אחד הסרטונים עוקב אחרי כהן מרגע יציאתו מביתו בתל אביב, עם קבוצת פעילים, עד לביתה של רוסק עמינח ברמת השרון, שם הם ערכו הפגנה – והתיעוד נמשך גם בדרך חזרה מההפגנה לביתו של כהן.

את המעקב ערך משרד החקירות והייעוץ הבטחוני הבינלאומי "רנזון קונסלטינג" של זוננשיין. ביולי 2015 זומן זוננשיין למתן עדות במרחב ירקון ונשאל על הקשר שלו לפרשה. הוא אמר: "אני ספק חיצוני של מחלקת הבטחון בבנק לאומי. בשנה שעברה הם הזמינו אצלי עבודה שכללה פיקוח התרעתי על רקפת ובמקביל, ביצוע מעקבים אחרי ברק כהן. זה התחיל בעקבות הנחת פליירים ברחוב בו גרה המשפחה והפגנה שנערכה ברחוב… היה חשד כי ברק כהן קיבל פרטים אישיים על המשפחה (של מנכ"לית הבנק) בדרך לא ידועה. הם הזמינו בהתחלה בדיקת רקע בסיסית לדעת מיהו (ברק), ואחרי זה מדי פעם נעשתה פעילות של מעקבים ותצפית מניעתית".

בבנק לאומי הכחישו את הדברים. ברק כהן

חוקר המשטרה הציג לזוננשיין סרטון שצילם ב-30 באוקטובר 2014. העד אמר: "מדובר במעקב שביצענו בשעות הערב המוקדמות אחרי ברק כהן… אני חושב שזה היה אחרי הסיפור עם הפליירים, והתבקשנו לבצע פעולות לצורכי התרעה על פעולות נוספות שברק כהן מתכוון לבצע. מה שרואים בסרטון זה את ברק ומספר פעילים יוצאים מביתו ונאספים ברכב… (איש) אחר מהצוות שלי צילם את הפעילות ברחוב של רקפת, כשהגיעו ונאספו פעילים ברכבים נוספים". לטענת זוננשיין, "עשינו עבודה חוקית ולגיטימית. לא הטרדנו את ברק כהן או מי מחבריו. הכל נעשה בשקט ומרחוק כשהמטרה היא לאתר רגע לפני שהפעילויות מתרחשות ולדווח עליהן".

ב-6 באוקטובר 2014 דיווח משרד החקירות של זוננשיין למחלקת הבטחון בבנק לאומי על  "קבלת התיק" ותחילת החקירה. במסמך תחת הכותרת "פנימי. למכותבים בלבד", נכתב: "לפי בקשתכם הדחופה מאתמול פעלנו לבדוק את זהותו של ברק כהן שהעלה פוסטים בפייסבוק נגד מנכ"לית הבנק".

בדיון שנערך בימים האחרונים בבית משפט השלום בתל אביב, בראיות לכאורה בתיק בו מואשם כהן בעבירות פגיעה בפרטיות, הטרדה ואף סחיטה באיומים, אמר כהן: "אם היה לי כסף, הייתי שוכר גם אני משרד חקירות. מייחסים לי פגיעה בפרטיות על הפגנות במרחב הציבורי, כאשר הבנק מנהל מעקבים נגדי? מה, זו לא פגיעה בפרטיות"? לדבריו, באחד המעקבים שנראים בחומרי החקירה, צילמו אותו ואת בת זוגו, כך סתם ברחוב. "זה מעקב שנועד לאיסוף חומרים. מצלמים אצלי ליד הבית. אי אפשר להתייחס לסיפור הזה בצורה פשטנית".

בבנק לאומי הכחישו את הדברים: "הבנק לא שכר שירותים של שום חוקר פרטי שביצע מעקבים אחרי כהן. הטענה שקרית לחלוטין. מרגע שמר כהן חצה את הרף הפלילי הגשנו תלונה במשטרה והמשטרה טיפלה בנושא".

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

לחתום על "הסכם פשרה" עם האנס שלך

הסיפור הבא

"אני לא מרגישה בטוחה בעיירה של ההורים שלךְ"

זיו קריסטל, פוסטה

זיו קריסטל, פוסטה

הסיפורים החמים

שלושה ילדים קטנים משחקים במקלט צבעוני בירושלים
חינוך

ההורים בישראל דווקא יכולים להזדהות עם ההורים בלבנון

❘ אילת לוי
18/06/2026

משפחות שחולקות מכשיר נייד אחד, למידה מרחוק ללא אינטרנט או חשמל סדיר, ומציאות בלתי אפשרית שבה "חשוב יותר לשרוד מאשר ללמוד": מערכת החינוך הלבנונית נמצאת בקריסה הדרגתית שרק מחריפה. המצב מעבר לגבול דומה מדי למצב בישראל

הסיפור המלאDetails
תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

17/06/2026
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

16/06/2026
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
הסיפור הבא
איור: הילית שפר

"אני לא מרגישה בטוחה בעיירה של ההורים שלךְ"

שלוש שנים באוניברסיטה בלי ללמוד שום דבר

חרדית שבנה הותקף מינית נלחמת במסורת ההדחקה

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d