השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, דצמבר 20, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
אחת מתוך אחת

אתר "אחת מתוך אחת", צילום מסך

"אחת מתוך אחת": התקבלו דיווחים על 4 ח"כים שפגעו מינית

מאגר אחת מתוך אחת שמרכז דיווחים של נשים וגברים על שמות אנשים שתקפו אותם מינית יצא בקריאה ברשת תחת הכותרת "מרחיבות את מאגר התוקפים מינית החסוי של אחת מתוך אחת – ממשיכות לעזור למשטרה ולפרקליטות להגיע למיצוי הדין"

שרון שפורר ❘ שרון שפורר
19/11/2017
| אלימות מינית, מגזין
תמונה ראשית : אתר "אחת מתוך אחת", צילום מסך

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בפוסט מיוחד חושפות מייסדות מאגר אחת מתוך אחת, היו"ר עו"ד גל שרגיל ורכזת הפרויקטים שלומית הברון, כי עד כה הצטברו במאגר 2414 שמות של תוקפים מינית ובהם ארבעה חברי כנסת: 2 מהקואליציה ו-2 מהאופוזיציה. לתלונות אודות הח"כים עדיין אין הצלבה של כמה מדווחות, ומדובר בדיווח אחד שהגיע בעניינו של כל אחד מהם. שמות חברי הכנסת המופיעים במאגר אינם כוללים את ח"כ ניסן סלומינסקי שחשוד כי עשה תקיפות מיניות ביותר מ-10 נשים, אך הפרקליטות מסרה לאחרונה כי התיק עדיין בטיפול (הטיפול בתיק עדיין מצוי בידי המשטרה אך מלווה על ידי הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה – ש"ש).

אחת מתוך אחת

אתר "אחת מתוך אחת", צילום מסך

הפוסט שהעלו הברון ושרגיל אינו מתייחס רק לחברי כנסת ונכתב בו כי בין השמות אפשר למצוא גם שחקנים, במאים, מפיקים, עיתונאים, רופאים, מנחי תוכניות אירוח, ובכירים במשק.

"באווירה הציבורית והחברתית של היום", נכתב בפוסט, "אנחנו קוראות לנשים שנפגעו מאותם בעלי כוח, לשלוח לנו את שם התוקף, כדי שנוכל ליצור הצלבות, ולנקות את המערכות מלמעלה למטה. חשוב לנו להדגיש, כי קיים חיסיון, שום מידע לא יועבר לצדדים אחרים ללא אישורה של הנפגעת".

 שעון החקירה של סלומינסקי – ספירת הימים מאז פתיחת החקירה נגד חבר הכנסת

האם העובדה שאתן מתייחסות לארבע תלונות שמופנות לארבעה חברי כנסת אין בה כדי לצבוע קבוצה גדולה מאוד בהאשמה חמורה?

שרגיל: "בכל מקום שבו יש מוקדי כוח, יהיו אנשים שיינצלו את הכוח הזה כלפי נשים. מאחר וכבר קיבלנו מספר דיווחים על חברי כנסת בגין הטרדה מינית, אנחנו רוצות לראות אם יש עוד, ואם אותם פוליטיקאים פגעו לכאורה בכמה נשים. נשמח לגלות שאין עוד דיווחים על חברי כנסת שפעלו באופן לא הולם, וכמובן שאנחנו לרגע לא טוענות כי כל חברי הכנסת הטרידו מינית. גם אם נגיד שמישהי סתם ממלאה טופס אין לזה שום משמעות, כי אנחנו לא עושות כלום, חוץ מלהגיד שיש הצלבה, ולתת הסבר קצר על ההליך החוקי של הגשת תלונה במקרה שהן רוצות. מי שתרצה להגיש תלונת שווא (וחשוב להדגיש שהאחוזים של תלונות שווא הם זניחים) תעשה את זה בלעדינו".

המאגר של אחת מתוך אחת הוקם ב-2014 אך נפח הפעילות בו עלה משמעותית באפריל 2016. אז הועלה לאתר טופס שדרכו יכולות נשים שנפגעו לשלוח את שם התוקף שלהן, ואם נמצא דיווח נוסף במאגר על אותו אדם היא תקבל הודעה על כך. שרגיל והברון הבינו כי לנשים אין דרך לדעת אם הוגשה תלונה נוספת למשטרה על האדם שתקף אותן מינית או האם קיימות נפגעות נוספות מלבדן. "המטרה", אומרת שרגיל, "הייתה לאפשר לכמה נשים להגיש תלונה ביחד או לצאת לתקשורת ביחד אבל בלי להיחשף קודם אחת לשנייה, כדי שלא תיווצר בעיה של תיאום עדויות. רצינו שיהיה להן גב".

שרגיל מסבירה כיצד היא מנהלת את המאגר: "את הדיווח למאגר שולחים באמצעות טופס מאובטח. אם אני רואה שיש הצלבה אז לרוב אני מעדיפה לשלוח מייל עם כמה שורות לקוניות כי אני אף פעם לא יודעת מי חשוף למייל. אני מבקשת שיחזרו אליי, ואז אני מספרת למתלוננות שיש עוד הצלבות ושואלת מה הן רוצות לעשות. הן יכולות להתעלם מזה ולא לעשות כלום ויכולות להחליט אם הן רוצות להגיש תלונה או לצאת עם זה לתקשורת. חלקן לא רוצות לעשות כלום אלא רק לדעת שהן לא לבד. שהן לא היחידות".

הפוסט של אחת מתוך אחת בפייסבוק

לדברי שרגיל, עד כה הוליד המאגר 14 הצלבות. חלקן, כאמור, לא הוביל לתלונה במשטרה וחלק אחר ממתין להחלטת הנפגעות. הצלבה אחת הייתה מהדהדת – זו הייתה ההצלבה של מספר מתלוננות על איש הנדל"ן וחיי הלילה אלון קסטיאל, נגדו הוגש כתב אישום בחשד למעשה אונס אחד, שני ניסיונות לאונס ושני מעשים מגונים לכאורה וזאת אחרי ש-14 נשים התלוננו נגדו במשטרה בסוף שנת 2016.

 חשיפה: הפרקליטות בודקת תלונה חדשה נגד אלון קסטיאל, על אונס נוסף

 “אני לא זוכרת כלום, התעוררתי עירומה לידו במיטה” – עדויות של נשים שפגשו את אלון קסטיאל

 הקשר הנשי מאחורי התפוצצות פרשת אלון קסטיאל

בסוף השבוע שעבר חשפנו כאן כי לרשימה הזו נוסף שמה של אישה נוספת שהגיעה לפני כמה חודשים למשטרה והתלוננה כי קסטיאל אנס אותה לכאורה. הפרקליטות צריכה כעת לקבל החלטה האם להגיש כתב אישום מתוקן שיכלול גם את תלונתה.

הדיווחים שהתקבלו במאגר הם על קשת רחבה של תקיפות מיניות אבל כשליש מהם – 839 – הם דיווחים על אונס וניסיון אונס. 120-184 דיווחים מתקבלים במאגר מדי חודש, ומאז שסיפרה עיתונאית ערוץ 10 אושרת קוטלר כי אלכס גלעדי הטריד אותה מינית לכאורה נוספו אליו כ-115 תלונות.

 אלכס גלעדי, אייל גולן ויורם זק צריכים ללכת הביתה

 

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

מה חוסם אותך

הסיפור הבא

הילדים שנפלו בין הכיסאות של בית הספר

שרון שפורר

שרון שפורר

הסיפורים החמים

אלעד רפאלי, פלאש 90
חם

בג״ץ ביטל את הנוהל המשטרתי שאפשר עיכוב אזרחים על בסיס ״תחושת בטן״ של שוטרים

❘ סיון תהל

בפסק דין תקדימי החליטו שופטי בג״ץ כי יש לבטל סעיפים בנוהל המשטרתי המאפשר דרישת הזדהות בלא חשד לעבירה. אחרי שנים של תיוג ואפליה, פסק הדין מבהיר כי נוהל משטרתי לא יכול להיות מרחב לפרשנות סובייקטיבית של שוטרים

הסיפור המלאDetails

״כושית שמנה״: קיש מזרים עשרות מיליונים בשנה לסלקציה נגד מזרחים. כשלא מדובר בהשתמטות בש״ס שותקים  

צילום: פלאש 90

צ׳יינה טאון קריית־ארבע חברון: כך סין מממנת את מפעל ההתנחלויות

אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית

בן 57 נורה 18 פעמים, 8 מתוכן כשכבר שכב על הקרקע. צה״ל: "סיטואציה מבאסת"

הכובע של חייל המילואים יובל בן ארי, שנרגם באבנים על ידי מתנחלים בתקופת המסיק | צילום: יובל בן ארי

שלושה ח״כים הוצאו מדיון על אלימות מתנחלים. גם חייל מילואים שנרגם באבנים לא הצליח לגרום להם להקשיב

הסיפור הבא
איור יהלי זיו

הילדים שנפלו בין הכיסאות של בית הספר

אבי נתניהו, בנימין גבאי

פיליפ לוריא. צילום מסך מיוטיוב

מורה למוזיקה מהצפון הורשע בעבירות מין בתלמידה קטינה

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d