השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, דצמבר 6, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום: שרון ברקת

Not a single event. Ari Shavit | Sharon Bareket

ארי שביט פגע גם בי: מכתב פתוח לאורית קמיר

הריאיון שערכה אורית קמיר עם ארי שביט בסוף השבוע בעיתון "הארץ" הביא צעירה נוספת לספר על מה שעשה לה העיתונאי שפגע גם בדניאל ברין

בעילום שם ❘ בעילום שם
08/07/2018
| אלימות מינית, מגזין
תמונה ראשית : Not a single event. Ari Shavit | Sharon Bareket

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


שלום אורית,

כשאבא של בת הזוג שלי לשעבר לפת לי את העורף, הוא היה גבר כבן חמישים, בן-זוג ואב, עיתונאי מוערך ומבוקש, מנוי בחדר כושר, אורח קבוע בברי יין טרנדיים ומוקף בנשים יפות. את כל המשקל הזה הרגשתי על העורף שלי. הרגשתי ששנינו יודעים, שהוא משוכנע, שמגיע לו.

שישים שניות בערך, אמצע הלילה, תל אביב. הוא הקפיץ אותי הביתה, אנחנו עומדים ברחוב. שישים שניות הוא נעל את האצבעות שלו על העורף שלי, עיסה אותו איתן, והזרוע מתאמצת לקרב את הגוף המאובן שלי אליו, לנשיקה. לראשונה הבנתי איך פועלת התגובה הגופנית הזו, שהפכה למטפורה, "להשתין במכנסיים".

To read this article in English, press here


צילום: שרון ברקת

לא אירוע חד פעמי. ארי שביט | צילום: שרון ברקת

לא הייתה נשיקה. לא היה כלום, בעצם. מה היה? פרשנות. הוא מתייאש ומקרב אותי אליו, למה שכינה אחר כך "(בסך הכל) חיבוק אבהי", וברגע שהמגע היחיד על גופי היה אך ורק של המכנסיים הלוחצים על בטן מתהפכת, שאלתי חלושות, "למה?"

הוא התעשת כמו פנתר. תוך רגע עשה משפט שדה, ובמשך חמישים דקות הוא שכנע אותי בו זמנית שבדיתי סיטואציה, שפיתיתי אותו, שאני מושכת, שאני מוערכת, שאני שקרנית, שנדבר על זה באור יום, שלא נדבר בכלל, שניפרד כידידים, שנמשיך כאן. הזכרתי לו שאני בת הזוג של הבת שלו. "זה לא מה שאני הבנתי", הוא רעם בשאננות, "את בת הזוג לשעבר. לא הייתי מתחיל עם בת זוג של חבר אם הייתי יודע שהם עדיין יחד".

זוהי עדות שפרסמתי, בשם בדוי ובשינויים קלים, ביולי 2013 במסגרת הפרויקט "אחת מתוך אחת". באותו הזמן הייתי בת 22, בזוגיות סבוכה, מאוהבת עד עמקי נשמתי. בת זוגי הייתה בתו הבכורה של ארי שביט, שהיא כיום, כפי שמצוטט במאמרך, "פעילת זכויות אדם ופמיניסטית נלהבת". בניגוד לנוסח הזועק באתר "הארץ", הפעם הראשונה שבה התעמתה בתו עם מעלליו לא הייתה לפני שנה וחצי, אלא לפני שש שנים. אותה "שבת כאובה" שמתוארת בפתוס חולני ומעלה קבס, לא הייתה בעבורה אלא תזכורת מרה למציאות משפחתית עגומה ששינתה את חייה, את חיי ואת חיינו, הרבה קודם לכן.

כבר שש שנים שהיא ואני מתמודדות עם אותו לילה כאוב, ביחד ולחוד, ברגישות, בדיאלוג ובאומץ רב. ממקומי אוכל להעיד שהיא בהחלט מתקדמת במסע הזה, מתוקף היותה אחת הנשים הנבונות ביותר והמוסריות ביותר שאני מכירה. בשל כך, אני יודעת שהיא מבינה למה אני חייבת לפרסם את הדברים הללו ברבים.

אורית, אינני מתכוונת להתייחס לפרשת דניאל ברין, גם אם נדמה מתוך ממצאיך שהיא העניין כולו. אני בוחרת לפנות אלייך כמי שבניגוד לכוונותיה, תמכה בניקיון כפיו של אדם שהכתיר שנה וחצי משפחתיות במיוחד כהצלחה מלאת תובנות והסביר לנו ברוך של מראיין מנוסה כיצד לקבל אותו בחזרה בזרועות פתוחות. אדם שלפת את אהובתה של בתו בזרועותיו והסביר לה שזה בסדר גמור, שהיא פשוט לא הבינה. שצלצל למחרת היום להתנצל על מה שכאילו לא קרה, ולבקש בכל לשון של בקשה שלא אספר, רק שלא אספר את מה שלא היה.

אז לא סיפרתי, כי פחדתי, וכי רציתי את טובתה של בתו שאני אוהבת בכל לבי. לא סיפרתי והנחתי, התרכזתי באבל ובהחלמתי שלי. גם כאשר לפני שנה וחצי, המעגל הקרוב שלי שצף שוב ודחק בי לספר את אשר כל כך הכביד עלי. נותרתי עם מסך טלוויזיה המאיר את קלסתרו באורות ניאון, עם עיתונים יומיים ועם תקשורת מקוונת, מכוונת.

  • הטרדה מינית או חיזור לגיטימי?

    הטרדה מינית או חיזור לגיטימי?

  • יסודות של גינוי

    יסודות של גינוי

שביט, שמאמין באמת ובתמים במהפך שהתחולל בו, מבקש מאיתנו לסלוח לו. זאת, במחיר הצפת הפרשה, כלומר במחיר כאבה המחודש של משפחתו היקרה לו מכל. לו רק היה מתרכז בה, באבל שלה ובהחלמתו שלו, מתוך הבנה שכעת יוכלו כולם להתחיל מחדש אך קצת אחרת, ייתכן שלא הייתי צריכה לגולל שוב ולהסביר בפומבי את המובן מאליו.

כל רצוני הוא לבוז לנורמליזציה של התנצלויות פומביות, של צימוק התסמינים לכדי מתלוננת אחת או שתיים, של גבר שתעה ביער ומתוקף הגנה עצמית דרס בטעות איילה. זו אינה המציאות, וכולנו ערות וערים לכך.

ארי שביט מתחנן בפנינו שנתייחס לדפוסי ההתנהגות שלו כנורמליים מאחר שהתנסה בחרם ציבורי למשך תקופה שבעבורו נדמית לנצח. אני רק מבקשת ממך, אורית, לוודא שתקופת הזמן הזו אכן תימשך נצח. שהבמה, עיתונאית או אחרת, תינתן אך ורק למי שהוכיחו שהם ראויות וראויים לה.

ארי שביט מסר בתגובה: "בת הזוג לשעבר של בתי, חושבת שאני צריך להיעלם לנצח. עמדתה קיצונית וחסרת הלימה. כאשר עשיתי טעויות ביחס לנשים צעירות לקחתי אחריות מלאה. התנצלתי, השעיתי את עצמי, הפקתי לקחים. עברתי ואני עדיין עובר תהליך של תיקון, ואולם המקרה המתואר שונה לחלוטין. אין בין מה שאירע לבין התיאור ולא כלום. הגרסה משתנה ומתפתחת. לא לפתתי את עורפה, לא ניסיתי לנשקה, לא היו לי כוונות בלתי ראויות ביחס אליה. כיוון שמדובר בחייה האישיים של בתי לא אפרט מעבר לכך".

אורית קמיר מסרה בתגובה: "קראתי את המכתב ובהמשך ראיתי ששביט מכחיש באופן מוחלט את הטענה המועלית בו. מובן שאין לי מושג מה התרחש או לא התרחש שם. כשיש גרסה מול גרסה, בוודאי כשאחת מהן אנונימית, אני לא יכולה להשתתף בדיון. לכן, אני חושבת שנכון שתלונות על פגיעות מיניות יתבררו בפני מי שיכולים לחקור ולזמן עדים, לשמוע את כל הצדדים ולקבוע מה לדעתם קרה – לא ברשתות החברתיות ולא בעיתונות, שלהן או לי אין את הכלים לעשות את הבדיקה העובדתית. ככלל אני בשום אופן לא מטילה ספק בתלונות של מתלוננות כי אין שום סיבה לחשוד שהן משקרות. אלפי שנים תרבויות לימדו אותנו שנשים משקרות ואסור להאמין להן. המאבק הפמיניסטי היה לבער את הנגע הזה. פמיניזם לא אומר להאמין תמיד לכל אשה כי היא אשה, ולהניח שכל גבר שקרן כי הוא גבר. עיוות כזה הוא תמונת מראה של הפטריארכליות, ואני לא משתתפת בה".

[mc4wp_form id="1006521"]

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

אידיאולוגיה במשקל

הסיפור הבא

הטרדה מינית או חיזור לגיטימי?

קרן גרינבלט

קרן גרינבלט

הסיפורים החמים

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90
משפט ופלילים

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

❘ סיון תהל

כ-23 אלף כלואים במערכת עם 14.5 אלף מקומות: המדיניות של בן גביר פוגעת קשות באסירים פליליים, רובם יהודים, שסובלים מצפיפות, הזנחה ותברואה ירודה

הסיפור המלאDetails
Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

שוטר מצלם מפגינים | צילום: מולי גולדברג

המשטרה הוציאה נוהל שמסדיר תיעוד מפגינים בטלפונים פרטיים. את האמצעים ליישמו – אין

בריכות הדגים הן משאב קריטי לכלכלת הקיבוץ או שטח שאפשר להשתמש בו למגורים, מלונאות ופארק צפרות. תלוי מי שואל | צילום פלאש 90

"אנחנו לא אור עקיבא": הקיבוץ העשיר שנאבק על הזכות להישאר סגור, לבן ודליל

הסיפור הבא
צילום: שרון ברקת

Ari Shavit has hurt me too: An open Letter to Orit Kamir

איור: איתי רווה

המחיר של לעשות ילד בכל מחיר

הדו"ח האמריקני לסחר בבני אדם | צילום מסך

הסחר בבני אדם בישראל: הכותרות אופטימיות, המציאות הרבה פחות

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d