השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, ינואר 15, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

בן ארי מתייצב בנורית

מהפגנה נגד חתונה מעורבת לייעוץ נגד שכן ערבי

נעה שפיגל ❘ נעה שפיגל
17/08/2014
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 

בשעה זאת נפגשים בעפולה אנשי קבוצת "צו 8 – אנשי נורית", שהוקמה כדי למנוע מערבים לגור לצידם ביישוב הקהילתי – אקולוגי החדש, עם מיכאל בן ארי. חבר הכנסת לשעבר, שהם מגדירים בשיחות ביניהם בהערכה "הגזען הכי גדול שיש במדינה", הקדים וחזר במיוחד מהפגנת הזעם של ארגון להב"ה מול החתונה של הזוג הערבי-יהודי בראשון לציון, שלוותה בקריאות "מוות לערבים" ו"כהנא חי", כדי לפגוש את אנשי נורית ולייעץ להם בהמשך מאבקם.
הניסיונות שלהם למנוע מד"ר עלי זועבי, רופא ילדים, לבנות בית ולגור עם משפחתו בנורית, למרות שעבר ועדת קבלה ליישוב, נחשפו ביום חמישי ב"מקום". היום, ראשון, עקבו אחרי הפרשה מרבית כלי התקשורת – החדשות בערוצים 10 ו-2, גל"צ, אתר גלובס ורשתות הרדיו המקומיות בצפון. כולם ביקשו לראיין את ד"ר זועבי, וניסו להבין מה רוצים מתנגדיו. 
המתנגדים סרבו להיחשף בתקשורת, וחלקם התראיינו ללא זיהוי. גם מבין תומכי הרופא סרבו רבים להיחשף, והביעו פחד מפני אנשי הקבוצה. ראש המועצה האזורית, דני עטר, היה היחיד שיצא בפומבי נגד היוזמות הגזעניות והרבה לדבר בשבחי הדו קיום בגלבוע. "אם מישהו אמור היה לא לעבור ועדת קבלה", אמר בראיון לרזי ברקאי, "זה האנשים האלה".
כל היום סערו הרוחות בקבוצה, אנשיה חשו מתוסכלים מהכינוי "גזענים" שדבק בהם, ומצד שני המשיכו להתלהב מהקשר עם בן ארי "הגזען הראשי", והבטיחו להמשיך במאבק נגד כניסת זועבי לנורית. ברור לכולם שהקשר עם בן ארי יהיה עליית מדרגה במאבק ויתן להן "גב מוסרי". הסיבה עליה הצהירו בתקשורת להתנגדות לזועבי – העובדה שבנו בן ה-13 הצטלם עם דגל פלסטין והעלה תמונת כיסוי של יד אוחזת אבנים עם כיתוב בערבית לעמוד הפייסבוק שלו (והוריד את זה בינתיים) – נשארה שולית לגמרי בתכנון המשך הדרך. מעבר להתנגדות לזועבי, הם חוזרים ומבטיחים לעצמם להיפטר גם מבעלי דעות "שמאלניות"  שעומדים בדרכם, ובעיקר אחד מאנשי נורית שהם משוכנעים שפועל נגדם.
הפגישה בעפולה. אנשי נורית ובן ארי, משמאל, ידו מורמת
בתשע וחצי בערב התכנסו במסעדה בעפולה כ-12 מחברי הקבוצה, נשים וגברים, עם בן ארי. אחד האורחים במקום הבחין בפגישה החריגה, שבלט בה האיש שמגדיר עצמו כממשיך דרכו של הרב כהנא, וצילם אותם מרחוק. הם תינו בפני בן ארי את הצרות שעברו, כשהתכנית שלהם נחשפה ב"מקום". המילים "חייבים להתפטר ממנו" חזרו על עצמן, ולא רק לגבי זועבי. הם דנו בשיטות פעולה להרחקת הרופא ומשפחתו מנורית. בין היתר הציעו לעשות "מבחן אמינות" לזוג הרופאים, והסבירו שכבר יש עורך דין מהיישוב שמסייע להם. בן ארי היה סבלני וישב איתם כמעט עד חצות. בימים הקרובים יתבררו מן הסתם תוצאותיו של המפגש הלילי בעפולה.   

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

מתקזזים על חשבוננו

הסיפור הבא

רציתם תמונת ניצחון? קבלו נגטיב

נעה שפיגל

נעה שפיגל

הסיפורים החמים

היימנוט קסאו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
דעות

כשהדרישה למצוא ולהחזיר גוברת, גובר גם החשש מקיצורי דרך בחקירה

❘ שולה מולא

בזמן שמרכז הקליטה ממנו נעלמה היימנוט קסאו נסגר כאילו לא היה זירה חקירתית, התקשורת עוסקת בספקולציות פוגעניות במקום לדרוש תשובות. לקראת עצרת ההזדהות עם משפחת קסאו, יש לומר בקול ברור: לחץ ציבורי אינו תחליף לחקירה, ותקווה אינה הצדקה לקיצור דרך | דעה

הסיפור המלאDetails
זינוק בקרב משרתי המילואים בעקבות הפעלה מסיבית של המערך | צילום: אילוסטרציה

צה״ל: בעקבות הפעלה מאסיבית של מערך המילואים חל זינוק בהתאבדויות

צילום: פלאש 90

בזמן שחמאס מוציא להורג ישראל שותקת, ומסייעת לו לבסס ריבונות ברצועה

פאינה קירשנבאום באחד הדיונים בפרשת השוחד | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

במקום לשלם את הקנס שהוטל עליה: סגנית השר לשעבר נאלצה לרצות עונש מאסר נוסף

אסירים בטחונים בכלא קציעות | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

"המלחמה הסתיימה על הנייר בלבד": ישראל ממשיכה לעצור בעזה אזרחים פלסטינים שאינם חשודים בטרור 

הסיפור הבא

רציתם תמונת ניצחון? קבלו נגטיב

אותו דבר, רק יותר גרוע

מקררים את הגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d