השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, מאי 17, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

יאללה לא נורא, הוא ערבי

אתם בכלל מוכנים לשמוע אותנו?

ר'סאן מונייר ❘ ר'סאן מונייר
23.06.14
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לעתים רחוקות, כמעט נדירות, אנחנו מתבשמים בטלוויזיה או ברשת ב׳, למשל, מראיון עם ח״כ ערבי, ולא חשוב באיזה נושא. זה כמעט תמיד בזמן של מקרים בטחוניים, או אסונות, או חטיפות שממהרים לראיין ח״כ ערבי – ואז מצופה ממנו להצדיע לצה״ל ולכוחות הביטחון. נקודה. אז שואלים אותו שאלות נוקבות, חוצפניות וקנטרניות. ונראה שהעיתונאים מתחננים לאיזה משפט קשה, משפט שאפשר לתלות עליו את האשם או האשמה.

הפעם זו היתה הח"כית המושמצת ביותר על ידי הציבור היהודי-ישראלי – חנין זועבי. למה מושמצת? כי היא העזה לתמוך בבני עמה במשט המרמרה הזכור לשמצה שניסה לשבור את הסגר על עזה. בוועדות הכנסת היא חוטפת נאצות וקללות ולא נותנים לה לפתוח את הפה. בעצם היו מעדיפים שהיא או שכמותה לא יהיו שם. זועבי קשה לעיכול. היא אשה דמוקרטית, לא נשואה, לא דתייה ובעיקר אמיצה מאוד –  שלא מוכנה לוותר על החובה שלה להגן על בני עמה או להציג את עמדתה. אז מטיחים בה את הביטויים השגורים "לכי לעזה" ו"נראה מה יעשו לך בסוריה" או "אצל החמאס היו הורגים אותך", ועוד כהנה וכהנה פנינים מפי התזמורת הימנית הקיצונית השולטת בימים אלה בשיח הציבורי.

אולי יעניין אותך גם:

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כיצד עזה מנפצת למדינות המערב את המיתוס על שואת יהודי אירופה?

באווירה כזאת, זה לא פלא שכשקם ערבי כמוני ומשתף פוסט בפייסבוק ומביע חצי דעה נגד גיוס הנוצרים לצה"ל ונגד השיטה שבה זה נעשה, הוא נעצר –  זאת כדי לאותת לו ולהפחיד את כולנו מלהביע התנגדות או דעה הנוגדת את התזמורת העדרית הרווחת בארץ.

ניקח לדוגמה את מה שמתרחש בימים אלה, ואני לא מתכוון לשאלות איפה הנערים החטופים, מי חטף אותם, מה הדרישות של החוטפים וכו׳ אלא על הזכות של הפלסטיני המצוי, אזרח ישראל, להביע את דעתו בנוגע למתרחש. אני למשל לא מומחה לענייני בטחון, אז כנראה לא יראיינו אותי לחדשות, אבל מותר לי לתהות אם צה"ל בפעולותיו בשטחים יכול למצוא את הנערים חיים? ואם אינו יכול למצוא אותם, אז אולי מי שחטף או העלים אותם אינו בהכרח פלסטיני, בדומה למה שטוען אבו מאזן (ואם אתה מודע לכך, אבו מאזן, למה אתה משתף פעולה עם המבצע הצבאי ועם הכיבוש?). אבל דעתי לא רק שאינה רצויה, אני כבר יודע שאני גם יכול להיעצר אם אביע אותה, אפילו במקום שנחשב חופשי כמו הפייסבוק.  


*

הפלסטינים, הן בארץ והן בשטחים הכבושים, רוצים פתרון לבעייתם בכלל ולבעית 169 האסירים המנהליים הכואבת לנו מאוד – בפרט. חלק מאותם אסירים מנהליים כבר שובתים רעב54  ימים וחלקם אושפז. היום מנסה הכנסת לחוקק חוק פאשיסטי כדי להאכילם בכוח.

לא אומרים לנו או להם מה פשעם ומדוע הם מצויים במאסר ולא מביאים אותם למשפט, כאילו שלהם ולנו, קרוביהם או מכריהם, אין אמהות ואין אבות ואנחנו לא אוהבים את ילדינו וטובתם לא מעניינת אותנו. "יאללה, לא נורא, הוא ערבי, יוליד עוד אחד ועוד אחד" – זה המסר.

מכל המאסרים, הכואבים ביותר נוגעים בקטינים. כשעוצרים ילדים, ממש ילדים, בני שבע, שמונה, תשע או אפילו 12 בכוח וברשעות, ובניגוד לכל האמנות הבינלאומיות, מכים את הוריהם לפניהם או אותם מול הוריהם.

ואם קם איזה ערבי "משלנו",  כלומר ישראלי, ומבקר ומתנגד לכך ישר הוא נהפך לבוגד ויש לסלקו לעזה או לסוריה ועיראק. אבל יותר מכך מעוררות גועל אותן תגובות שתוהות איפה ההורים של הילדים האלה ולמה לא שמרו עליהם? ובכן, לתהייתם של אותם טוקבקיסטים ומעלי סטטוסים בפייסבוק אומר שני דברים: ראשית ילד הוא ילד הוא ילד, ואם הוא מהשטחים אז הוא גדל בעוני תחת כיבוש, בלי זכויות, בלי מתנ״סים ממוזגים ובלי חוגים. המקום הכי טבעי שישחק בו זה הרחוב – והכי טבעי ולגיטימי שיזרוק אבן על מי שכובש אותו; או יאכל דובדבנים בדרך חזרה מבית הספר; ודבר השני שאפשר לשאול הוא איפה ההורים של אותם ילדי המתנחלים ועד כמה הם שומרים עליהם?

למה בניהם ובנותיהם לא בבית בתשע בערב ולמה הם משוטטים באמצע הלילה בשטחים? מה אין להם אחריות עליהם?  


שוטר ממשטרת חברון מכניס את אחת הילדות שאכלו דובדבנים לניידת. צילום: מתוך סרטון של ארגון בצל"ם

ואם קם מישהו ומעז לומר בפה מלא שהוא לא מסכים למעשים של חטיפות – משני הצדדים – אבל אם היתה חטיפה אז המניע הוא די ברור וגם לגיטימי למי שנמצא תחת כיבוש ואיבד כל תקווה לשחרר את בניו בדרכים נורמליות; אז קם כל העולם ואחותו ומתחילה התזמורת העדרית לפמפם "זה טרור או לא?" ואוי לו לערבי שינסה להסביר להם, לכם, לנו, שחטיפה מובילה לחטיפה ושכיבוש הוא אבי-אבות כל טרור והוא מקור כל רעה באזור – כי אז הוא יהפוך לשק החבטות של רינה מצליח ורוני דניאל למיניהם, שלא יתנו לו לדבר, ולא ירצו לשמוע את דעתו, ויתקפו ויקטעו את דבריו וישאלו שוב ושוב "זה טרור או לא?" כאילו שחנין זועבי או כל ח״כ ערבי אחר יכול לקבוע אם היתה חטיפה ומי ביצע אותה.

אני חבר מפלגתה של זועבי ואני פלסטיני, ואני אזרח ישראלי שומר חוק ומשלם מסים, ואני מצהיר שחטיפה של ילדים ושל מבוגרים  – ללא קשר למוצאם – זה רע וזה פשע, ואם תרצו לקרוא לזה "טרור" – אני גם בעד. אבל אתם יודעים כמה פלסטינים נחטפים בכל יום? כמה ילדים נחטפים ונכלאים ללא משפט כבר חודשים ושנים? לכן אמנם זה מעשה פשע – אך מי שחוטף על בסיס יומי אמור לצפות קצת גם לחטוף חטיפות פה ושם.

ואם מישהו רוצה לשמוע את דעתנו כדאי לו באמת לשמוע את הדעה ולא להכתיב אותה. ישראל מתייפייפת לפני העולם שהיא הדמוקטיה היחידה במזרח התיכון (לדעתי יש גם את לבנון) אבל הדמוקרטיה וחופש הביטוי כאן, מתברר, הם ליהודים בלבד, לא לאחרים.



הסיפורים החמים

בריאות הנפש

המניפולציה של צה"ל: כמה חיילים באמת נפצעו במלחמה? 

מלחמת אוקטובר 23

חשיפת המקום הכי חם: 82 אחוז מההרוגים בעזה מאז חידוש הלחימה הם אזרחים בלתי מעורבים

דעות

המלחמה הותירה את ילדי הפנימיות מאחור. אלו שמלווים אותם בקושי סוגרים את החודש

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish