השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שני, יולי 6, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • תחקירים
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
  • בריאות הנפש
  • משפט ופלילים
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • שחיתות
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

המורה שאיבדה את עבודתה בגלל פוסט בפייסבוק תובעת דיבה

טלי מזרחי, מורה שנאלצה לעזוב את בית הספר בישוב מיתר, תובעת את ההורים שהפיצו שמועה שהיא "יורקת על חיילים בשטחים" בקבוצות וואטסאפ

רויטל עמירן ❘ רויטל עמירן
17/12/2017
| דעות, חינוך
תמונה ראשית : "הגיע הזמן לעשות סוף לרדיפה פוליטית". טלי מזרחי
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

טלי מזרחי, המורה אשר בתחילת שנת הלימודים עזבה את בית הספר שבו אמורה הייתה ללמד בעקבות מחאת הורים על עמדותיה הפוליטיות, החליטה להגיש תביעת דיבה ולשון הרע נגד שני זוגות הורים. מזרחי (50) מורה ומחנכת מזה 25 שנה תובעת מההורים התנצלות פומבית ופיצוי כספי.

"שבוע לפני תחילת השנה קיבלתי טלפון מראש המועצה שפנו אליו הורים זועמים על כך שאני פעילת שמאל קיצוני וראו פלקטים שלי למען הפליטים ואז נפל לי האסימון, ההורים חיטטו לי בפייסבוק וראו פעילות שעשיתי עם הכיתה שלי בבית הספר הקודם בבאר שבע על מתקן חולות", היא משחזרת.

טלי מזרחי

"הגיע הזמן לעשות סוף לרדיפה פוליטית". טלי מזרחי

"הורים היום מחטטים בפייסבוק", אומרת אוריה כהן, אחת האימהות שטלי מבקשת לתבוע, "כי הם  סקרנים לדעת מי המורה החדשה. מה בדיוק הבעיה עם זה?"

מה הטריד אתכם?

"הטריד אותנו שראינו אותה בתמונה מתוך הפגנה שבה היא מניפה דגל פלסטין ושהיא שינתה את הקאבר פוטו שלה ל'שוברת שתיקה'".

ומה הבעיה עם זה?

"לא מדובר במורה למתמטיקה. היא מחנכת ואמורה להביא את עצמה לכיתה. אנחנו אנשים ליברלים אבל בעיניי מורה שהיא בשוברים שתיקה וקוראת לצה"ל צבא כיבוש זה בעייתי מבחינתי. שוברים שתיקה זה לא ארגון לגיטימי. אין לי בעיה עם הדעות הפוליטיות שלה".

אבל סביב הדעות הפוליטיות שלה קמה המהומה

"אין לי בעיה עם שמאלנים. אני בכלל מצביעה למרכז. אבל כל דבר שהוא קיצוני הוא לא טוב. גם אם הייתה באה מורה ימנית קיצונית שמזדהה עם תג מחיר או נוער הגבעות זה היה גורם לי לחוסר נעימות. אני מזכירה שיש גם חוזר מנכ"ל שאוסר על מורים להפגין בהפגנה שנוגדת את ערכי המדינה".

חוזר מנכ"ל שיצא מטעם משרד החינוך כבר בשנת 2009 מגדיר באופן מדויק את הסייגים להשתתפות פוליטית ומפלגתית של עובדי הוראה. בין השאר מציין החוזר כי "בצד פעולתו של המורה בכיתה כאיש חינוך וכעובד הוראה עומדות לו גם זכויות כאזרח במדינה העשוי להיות בעל עמדות פוליטיות-מפלגתיות ובעל רצון לקדמן". כמו כן, מציין החוזר כי השתתפותם של מורים בהפגנות מותרת ובלבד שאין בערכי ההפגנה המובעים משום סתירה לערכי המדינה. אלא שבאווירה הציבורית הנוכחית נראה כי הגבולות שסימן משרד החינוך אינם מספקים חלק מההורים. בשבוע שעבר התכנסה ועדת החינוך של הכנסת כדי לדון בשאלה האם מנהלת בית ספר יסודי שתמכה בבתה שסירבה להתגייס מעודדת סרבנות. גם במקרה זה, כמו במקרה של טלי מזרחי, תמך משרד החינוך במנהלת וציין כי יש מקום להפריד בין הפעילות המקצועית שלה לבין חייה האישיים.

לא רציתי שהבן ייחשף לדברים אחרים

מזרחי, המתגוררת יותר מ-20 שנה ביישוב מיתר, הייתה אמורה לעבור ללמד בבית ספר ביישוב לאחר שנים רבות של עבודה בבתי ספר אחרים. לאחר שהובאה לידיעתה הסערה שחוללו ההורים, ולמרות שהורים רבים ומנהלת בית הספר לחצו עליה שתישאר, החליטה לעזוב.

איך התנהלה המחאה נגדך?

"הורים התכתבו ביניהם בקבוצת הוואטסאפ והגיעו אליי ידיעות שיש שם התלהמות של ממש. היו הורים שאמרו לראש המועצה 'זה או הילד שלנו או המורה הזאת'.

"התביעה שלי היא לא על אהבתם או שנאתם אלי כמורה שמאלנית אלא על לשון הרע ושקרים שהם הפיצו ברבים. האחד שאני יורקת על חיילים בשטחים. והשני, שאני מחנכת את ילדיי לא לשרת בצה"ל. הבת שלי היא קצינת נפגעים ואחד הבנים שלי השתתף בכמה מלחמות".

הם אומרים שמה שהקפיץ אותם היה תמונה שלך נושאת דגל פלסטין

"זו הפגנה שהשתתפתי בה הפגנה שאורגנה על ידי 'לוחמים למען השלום' (תנועה המאמינה בפתרון שתי מדינות – ר"ע) שאורגנה על ידי משפחות שכולות רבות והונף בה גם דגל ישראל. זה כנראה לא ממש מעניין את ההורים.

"מהר מאוד תנועת 'אם תרצו' העלתה פוסט בדף הפייסבוק שלה כתבה שאני 'מייבבת' וציינה שני סילופים. האחד, ששימשתי כמורה של התלמידים וההורים כבר הכירו אותי, והשני, שהעיפו אותי".

הפוסט של תנועת "אם תרצו", צילום מסך

"היינו בשוק שהיא עזבה. שמעתי שהיא מורה מדהימה ויש לה ערכים. וגם לא נאמרה מילה על כך שהיא שמאלנית. כהורה מותר לי להביע חשש. אנחנו בית מסורתי ולא רציתי שהבן שלי יקבל דברים אחרים". אומרת אוריה כהן.

אז למה הפצתם עליה דברים שאינם אמת?

"אחד ההורים טען בקבוצה שאנחנו מאבדים פרופורציה ואני השבתי 'במה אנחנו מאבדים פרופורציה? בכך שאם מישהי מפגינה במחסומים ויורקת על חיילים היא לא ראויה?'. אני דיברתי באופן עקרוני. לא בהכרח שהיא עשתה את זה".

ולמה טענתם שהיא מחנכת לסרבנות?

"הגיעו אלינו שמועות מבית הספר הקודם שהיא דיברה על סרבנות".

הורים רבים שלחו לטלי הודעות תמיכה ואף נפגשו עמה באותם ימים סוערים וביקשו לחזק את ידה. חלקם אף כתבו לה כי למרות שלא תמכו בעמדותיה הפוליטיות העריכו אותה כמורה וכמחנכת והם מתקשים לעכל את העוול הנוראי שנעשה לה. ראש המועצה, אבנר בן גרא, פרסם הודעת תמיכה במורה בדף שלו בפייסבוק והביע את הערכתו המקצועית. "אנו ביישוב", כתב, "מבינים כי מורה הוא קודם כל בן אדם בעל דעות ומחשבות אישיות וזכותו, כמו כל אדם במדינה, לפעול כפי שהוא מוצא לנכון כל עוד הוא אינו מכניס תכנים אלו לכיתה". עוד הוסיף כי טלי ידעה לשמור על הפרדה ברורה בין חייה האישיים לכיתת הלימוד ולכן צר לו על האירועים שהביאו אותה לעזוב.

"היו שאמרו שאם הייתי מורידה מהפייסבוק את התמונה שלי שבה אני מזדהה עם שוברים שתיקה הם היו מקבלים אותי. זה הרי בלתי נתפס", אומרת מזרחי. "מעבר להזמת השקרים נגדי הגיע הזמן לעשות סוף לרדיפה פוליטית ולגרום לאנשים לחשוב לפני שהם מעלים מישהו על המוקד בשל תפיסותיו הפוליטיות".

זוג ההורים הנוסף שעומד במרכז התביעה סירב להתראיין.

מ"אם תרצו" לא נמסרה תגובה.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

בלדה ללוכד זרים

הסיפור הבא

סוטריה – גן העדן למתמודדי הנפש

רויטל עמירן

רויטל עמירן

הסיפורים החמים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה דני לוי: הזנחה מתמשכת ומערך בריאות נפש שמפגר מאחור כבר עשורים | צילום: חיים גולדברג/פלאש 90
בריאות הנפש

משטרת ישראל טענה שנתונים על פוסט-טראומטים לא נאספים. המסמכים שלה מוכיחים אחרת

❘ סיון תהל
06/07/2026

במענה לבקשת חופש מידע על נתוני שוטרים שביקשו הכרה כנפגעי פוסט-טראומה, טענו במשטרה כי הם "אינם קיימים". הם רק שכחו שלפני שנה דיווחו שהם קיימים ונאספים • בתוך חמש שנים הפרישות מהארגון ממניעים רפואיים זינקו ב-70 אחוז • בעקבות תחקיר המקום הכי חם בגיהנום: הוועדה לביטחון לאומי תקיים מחר דיון דחוף בהכרה בפוסט-טראומה בקרב שוטרים

הסיפור המלאDetails
צילום אווירי של בריכת הגלים המלאכותית בפארק דרום בתל אביב. במרכז התמונה בריכה בצורת מניפה, מוקפת בשטחי עפר ופיתוח של אזור שכונת הארגזים, כשברקע נראה קו הרקיע של מגדלי גוש דן.

ועדת הפנים לעיריית תל אביב: "נכשלתם בלשמור על התושבים שלכם, לא ראיתם אף אחד חוץ מההכנסות שלכם"

03/07/2026
פעילים ותושבים מנסים לתקן את הנזק | מסתכלים לכיבוש בעיניים

מתנחלים חתכו צינור מים ראשי של אחד הכפרים, הצבא הוקפץ כדי למנוע את תיקונו

02/07/2026
זירת התקרית היום בלוד. גרסת המשטרה וגרסת המשפחה מתנגשות חזיתית | צילום: יוסי אלוני פלאש 90

המשטרה ירתה למוות בצעיר בלוד; בני משפחתו: "הוא מתמודד נפש"

01/07/2026
שעל וטרטיאקוב | צילום מסך מתוך סרטון שהעלתה שעל ותמונה של טרטיאקוב לפני השיקום ופורסמה בטור שכתב בספטמבר

מור שעל תובעת מכור ודר רחוב לשעבר ב-300 אלף שקל 

01/07/2026
הסיפור הבא
בית סוטריה

סוטריה - גן העדן למתמודדי הנפש

איור: שאטרסטוק

מסלול "העזיבה מרצון" המשופר: ישראל-רואנדה-מחנות עינויים בלוב

מפגינים ברוטשילד

רוצים ישר ולא מושחת? אמרו "לא" לימין הכלכלי, ו"כן" לשמאל

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d