השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, פברואר 2, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום: איציק אדרי

תלמידי בית הספר ביאליק רוגוזין. צילום: איציק אדרי, דרך ויקיפדיה

מנהל תיכון ביאליק רוגוזין: אחלק אישורים להורי הילדים כדי למנוע את גירושם

פרסום ראשון: הערב תתכנס בבית הספר אסיפת הורים מיוחדת, בנוכחות ארגונים המתנגדים לגירוש, כדי להכין את ההורים והילדים למה שעומד לקרות

עינת פישביין ❘ עינת פישביין
21/01/2018
| וידאו, מבקשי מקלט, מגזין
תמונה ראשית : תלמידי בית הספר ביאליק רוגוזין. צילום: איציק אדרי, דרך ויקיפדיה

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


תיכון ביאליק רוגוזין בתל אביב זימן את הורי כל התלמידים לאסיפה מיוחדת הערב בנושא גירוש מבקשי המקלט. אלי נחמה, מנהל בית הספר שבו לומדים ילדים רבים של מבקשי המקלט ומהגרי עבודה, קרא בשבוע שעבר לממשלה למנוע את הגירוש, והזהיר כי הוא אינו מוסרי ויהווה בכייה לדורות. נחמה גם מתכוון להוציא לכל הורי בית הספר אישור רשמי מטעמו המבהיר שיש להם ילדים שלומדים אצלו, במטרה למנוע את גירושם.

צילום: איציק אדרי

תלמידי בית הספר ביאליק רוגוזין | צילום: איציק אדרי, דרך ויקיפדיה

רוב מוחלט של תלמידי ביאליק רוגוזין הם ילדים להורים שהגיעו לישראל כמהגרי עבודה או  מבקשי מקלט. כ-40 אחוז מהם קיבלו במהלך השנים מעמד חוקי ואינם מועמדים לגירוש. מתוך כ-700 הנותרים ללא מעמד בישראל יש מספר גדול של מבקשי מקלט – מעטים בכיתות הגבוהות וכמעט כל תלמידי הנמוכות.

מטרת הפגישה הערב היא הכנת ההורים כולם לסיטואציה של גירוש, הבהרת המצב החוקי, החלטות הממשלה, והכנה להתמודדות עם תגובות הילדים. נחמה הבהיר כי הגירוש עדיין אינו רלוונטי להורי התלמידים שלו, שכן מדובר בשלב זה על גירוש גברים רווקים בני 18 פלוס, ללא ילדים בארץ. עם זאת, אחים בוגרים, קרובי משפחה אחרים וגם בני זוג של האמהות נמצאים בסכנה, מניסיון העבר נופלות טעויות למשל במקרים בהם ההורים אינם רשומים כנשואים, וברור לכל שמבחינת הממשלה זהו רק הצעד הראשון. בעבר נאלץ צוות בית הספר הלתערב למען שחרור בוגריו או הורי תלמידים ממתקן הכליאה חולות.

בנוסף לצוות החינוכי הוזמנו הערב נציגי ארגונים שונים הפועלים עם מבקשי המקלט להציג את עמדותיהם, ביניהם ארגון אליפלט המטפל בילדי מבקשי המקלט וא.ס.ף. בית הספר נערך כעת להוצאת כ-1,600 אישורים להורים, שיוכלו להציגם במקרה של מעצר בטעות.

 רק שני דברים לא משתנים: מדיניות הגירוש, ומספר הזרים – עינת פישביין

 טקס הזיכרון לרבין בביאליק רוגוזין: הכי רחוק מיפי הבלורית והתואר

תלמידי ביאליק רוגוזין חוגגים את חג הפסח, תשע"ה-2015

"המטרה שלנו היא לתת לילדים ולהורים כלים להתמודדות הבלתי אפשרית הזו שהם חווים כרגע, בקריאה בעיתונים ובהתמודדות ברחוב", אומר מנהל בית הספר אלי נחמה. "אלה מקרים קיצוניים שמעוררים חרדה ודאגה וסימני שאלה, ואנחנו צריכים לתת לילדים מענים רגשיים לפני הכל. תוך כדי כך אנחנו מביעים תמיכה במאבק הצודק ויוצאים נגד העוול, ואנחנו לא מסתירים את יציאתנו נגדו, להפך, אנחנו עושים את זה כבר 12 שנים – מפיצים את האור הגדול של מה שעושים איתם בבית הספר הזה, שהוא גאווה לישראל בכל העולם. המצוקה גדולה כי גם אנחנו עובדים בעיוורון מוחלט, באי וודאות לגבי העתיד של רבים מתלמידינו, ובתוך זה גם יוצאים לטיולים ועושים בגרויות ומתכננים עדלאידע ובעוד חודש באופן כמעט אבסורדי יש משלחת שיוצאת לפולין".

בשבועיים האחרונים נעשתה שורה פעולות של במטרה לעצור את הגירוש, ביניהן מכתב עליו חתומים כל מנהלי בתי הספר של ת"א נגד הגירוש, מכתבם של 35 אנשי רוח שנשלח ביום חמישי האחרון לראש הממשלה בנימין נתניהו בו הם קוראים למנוע את גירוש מבקשי המקלט מישראל, מאות אנשי אקדמיה שפנו הבוקר במכתב דומה לנתניהו ולכנסת, כנס נגד הגירוש שנערך בכנסת ביוזמת הח"כים מיכל רוזין (מרצ), איל בן ראובן (המחנה הציוני) ודב חנין (הרשימה המשותפת), אירוע התנגדות בהשתתפות רבנים ביוזמת מכון הרטמן ורבנים למען זכויות אדם, הפגנות סטודנטים מול בתי שרים וחברי כנסת בירושלים, תל אביב, באר שבע וחיפה, קריאה ציבורית לאיגוד הטייסים לא להטיס מבקשי מקלט לאפריקה ועוד.

[mc4wp_form id="1006521"]

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

"אתה לא יכול לפטר אותי כשאני עם רגל אחת בקבר"

הסיפור הבא

אלי רייזמן: היא פה, יש לה קול, והוא ישנה את הענף

עינת פישביין

עינת פישביין

[email protected]

הסיפורים החמים

ראס עין אל-עוג׳א אחרי פינוי הקהילה הבדואית | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
חם

הקהילה פוזרה, בשטח שנטשו כבר הוקם מאחז: אנשי ראס אל עין יוצאים למאבק אחרון

❘ סיון תהל

מצור, אלימות יומיומית והתעלמות כוחות הביטחון: קהילת ראס אל עין נטשה את הכפר ואנשיה פוזרו ברחבי הגדה בעקבות טרור המתנחלים המשתולל ומגובה על ידי הצבא. הבוקר יצאו אנשי הכפר למאבק האחרון. הממשלה ניסתה להסתיר מהרכב בג״ץ שעל שטח הכפר כבר הוקמו מאחזים

הסיפור המלאDetails
המחאה בסכנין נגד העדר אכיפה והשתלטות ארגוני הפשע על היישובים הערבים | צילום: פלאש 90

המאבק על חיי האזרח הערבי נמצא בליבת המאבק על הדמוקרטיה

רה״מ נתניהו נואם בהלוויתו של רס״ר רן גואילי, השבוע | צילום: פלאש 90

נכון ביבי, החזרת את החטופים. עכשיו אתה יכול להתפנות לשאלה – בגלל מי נחטפו ונרצחו?

תיעוד הפרעות בפחית

תקפו נשים וילדים, מנעו פינוי רפואי: עדויות מפוגרום המתנחלים

שרת ההתיישבות אורית סטרוק | המטרה: להביא את התפרסות היהודית מההתנחלויות גם לנגב ולגליל על חשבון השטחים הפתוחים | צילום: אריק מרמור, פלאש 90

שיטת סטרוק: כך הוכפל תקציב החטיבה להתיישבות על חשבון שיקום העוטף והצפון

הסיפור הבא
רייזמן באולימפיאדת ריו

אלי רייזמן: היא פה, יש לה קול, והוא ישנה את הענף

אלי רייזמן בבית המשפט

האלופה האולימפית אלי רייזמן: אני עומדת כאן, לארי, ומאחורי צבא של שורדות

קובי מימון. צילום: ניב אהרונסון

האיש ששילם מאות אלפי שקלים על דירת היוקרה לילדי הטייקון קובי מימון

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d