השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, אוקטובר 14, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
צילום: דניאלה גבעון

לשכת רשות ההגירה בבני ברק. צילום: דניאלה גבעון

האם אדם חף מפשע יושב בכלא כבר עשרים שנה?

איזה מודל סקנדינבי? המודל הסקנדינבי שלנו???

אריתריאים ב-10 שקלים, גאורגים ב-700: כך תיכנסו לתור במשרד הפנים

בלעדי: במשרד הפנים בבני ברק מסבירים למבקשים להאריך ויזה שהדרך היחידה להשתלב בתור ולהיכנס פנימה היא לשלם למאכערית הפועלת במקום

רויטל עמירן ❘ רויטל עמירן
18.03.18
תמונה ראשית : לשכת רשות ההגירה בבני ברק. צילום: דניאלה גבעון
Reading Time: 3 mins read
A A
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


"כל אחד נותן לה 10 שקל, 16 שקל, והיא מסדרת אותם לפי התור", כך הסביר בשבוע שעבר אחד העובדים בכניסה למשרד הפנים בבני ברק למבקשי המקלט שבאו למקום כדי להאריך את אשרת הכניסה שלהם. בהקלטה, שהגיעה למקום הכי חם בגיהנום, מאשר העובד למעשה את מה שכל מבקשי המקלט יודעים זה זמן רב – משרד הפנים בבני ברק נתון בידי מאכערים ש"עושים קופה" על גבם של מי שנזקקים לשירותי המשרד, והכל נעשה בידיעה מלאה של העובדים במקום.

"נאמר לנו שחידוש האשרה עובר מסניף רשות האוכלוסין וההגירה בתל אביב לבני ברק", מספרת דנה (שם בדוי) שהגיעה לסניף עם בנה המאומץ ד'. ד' הגיע מאריתריאה לפני כשבע שנים כשהיה בן 13, אך מעמדו בארץ עדיין לא הוסדר סופית. "סגרו את רוב התחנות להארכת האשרות, והלחץ על הסניף בבני ברק אדיר. הגעתי עם הבן שלי בשעה 12 בצהרים וחשכו עיניי. מסתבר שהם מוכנים להכניס כל יום עד 1000 איש. ידעתי שאין לנו סיכוי".

https://www.ha-makom.co.il/wp-content/uploads/2018/03/וידאו-תור-בני-ברק.mp4

הקלטת שיחה עם אחד העובדים במשרד הפנים בבני ברק


  • משוחררי מתקן חולות נקלטים במושבים ובקיבוצים
  • גם 8,000 הפליטים שהגישו בקשות מקלט מועמדים לגירוש

בכניסה למשרד הסביר לה אחד העובדים במקום את הדרך שבה מתנהל הסניף. "הם (האריתריאים – ר"ע) משלמים 10 שקל עבור התור. ה-10 שקל שלהם זה כלום לעומת מה שמשלמים הגיאורגים, הרוסים, המולדובים. הם משלמים 700 שקל, 800 שקל עבור תור".

"רשות האוכלוסין שלא נערכה להמוני האנשים שבאים לשם שכרה חברת אבטחה פרטית שיצרה שם מערך שלם שבנוי על כוח והפחדה", מספרת דנה. "יש שלושה מרחבים של תור: מגרש חניה שמפוצץ באנשים, לאחריו יש תור בסללום שיוצרת חברת אבטחה פרטית, ורק אחרי כמה עשרות מטרים יש תור בכניסה למרשם האוכלוסין ששם מקבלים מספר ממוחשב כמו בכל סניף של משרד ממשלתי שנותן שירות. כל מי שנוגע בגדר שהציבה חברת האבטחה הפרטית צעקו עליו ודחפו אותו".

צילום: דניאלה גבעון

משרד הפנים בבני ברק. צילום: דניאלה גבעון

אולי יעניין אותך גם:

עד שכולם חוזרים?

״ההחלטה לסרב היא ההחלטה הכי הגיונית והכי מזרחית שיכולה להיות״

הרפורמה המשפטית שמסתתרת בתקנות מצב החירום: 75 אחוז מהתיקים של מבקשי מקלט נסגרים ללא דיון

כ-1000 בני אדם מורשים להיכנס לסניף משרד הפנים בבני ברק, הסניף הראשי שמטפל באשרות שהייה מדי יום. הזקוקים לשירותי המשרד מגיעים אליו עם תור שאותו קבעו מראש, אך בהגיעם לסניף מסתבר להם כי לא ייכנסו, גם אם אשרת השהייה שלהם פגה באותו היום (הארכת אשרת השהייה אפשרית רק אז). אחד המאבטחים בכניסה הסביר לדנה כי גם 31 ימים אחרי שפגה אשרת השהייה לא ניתן לעצור את בנה, שכן החוק מאפשר להאריך את האשרה בתקופה זו, אולם בינתיים בנה אינו יכול לעבוד שכן מעסיקים לא מסכימים לשכור לעבודה את מי שהאשרה שלו לא בתוקף.


בכניסה למשרד, כאמור, ממליצים לפונים להיעזר בשירותיה של המאכערית. גם תחינותיהם של מי שהגיעו למקום לפנות בוקר לא עזרו. מעדויות שהגיעו למקום הכי חם בגיהנום עולה כי מבקשי מקלט הפונים למאבטחים מועברים לפעמים לסוף התור או מורחקים ממנו כליל, כך שהם מאבדים גם את ה"תור" שלהם כדי להצטרף לתור.

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "1000 בני אדם ביום הוא מספר גדול מאוד של פונים, ואת הבקשות השונות בודקים בני אדם ולא מכונות. לגבי טענות על ספסרות בתורים יש לפנות למשטרה".

[mc4wp_form id="1006521"]



הסיפור הקודם

האם אדם חף מפשע יושב בכלא כבר עשרים שנה?

הסיפור הבא

איזה מודל סקנדינבי? המודל הסקנדינבי שלנו???

רויטל עמירן

רויטל עמירן

הסיפורים החמים

חם

מנהיגי הימין המשיחי תמכו בהסכם של טראמפ אך מעלימים עין מהתארגנויות פעילים לסיכולו

מלחמת אוקטובר 23

סיום המלחמה מעבר לפינה: שנתיים ויומיים במספרים

בריאות הנפש

אומה בטראומה, אזרחים בלי מענה: תמונת מצב ממדינה בשיברון לב מתמשך

הסיפור הבא

איזה מודל סקנדינבי? המודל הסקנדינבי שלנו???

הסרטון של שחקן בית"ר ירושלים: כשמסקרים רק את צורת הסיקור

13 מיתוסים על גירוש מבקשי המקלט - אמת או שקר?

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish