השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, פברואר 12, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

עיריית חיפה למבקשי המקלט שרוצים לסייע בשיפוץ הבתים שנשרפו: "אין צורך"

חברי הקהילה האריתראית בת"א גייסו 150 מתנדבים

יואל הרצברג ❘ יואל הרצברג
30/11/2016
| וידאו, מבקשי מקלט, מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


״אנחנו חלק מהמדינה, למרות מה שאנשים אומרים עלינו״, אומר ג׳וני גויטיום, מבקש מקלט בן 30 מאריתריאה, שמנהל גן לילדי מבקשי מקלט בדרום תל-אביב. שבע שנים שהוא נמצא בארץ, והוא לא משלה עצמו שיתקבל בעין יפה על ידי רוב הציבור הישראלי. בכל זאת, הוא הצליח לארגן 150 נשים, גברים, צעירים ומבוגרים – כולם מקהילת מבקשי המקלט בישראל – שרוצים לסייע לתושבי הצפון שבתיהם ניזוקו בגל השריפות האחרון. ״ראיתי מה קרה בארץ, בייחוד בחיפה״, הוא אומר, ״וזה מאד כואב. קשה לראות את כל האנשים שנשארו בלי בית, אז דיברתי עם הקהילה והחלטנו לעזור במה שאנחנו יכולים- לנקות לאנשים את הבתים, לעזור להם לסדר או לשפץ. מה שאפשר כדי שמשפחות יוכלו לחזור הביתה״.

ביום ראשון, עם היוודע גודל הנזק שגרמו השריפות, ג׳וני פרסם שתי מודעות בדף הפייסבוק שלו, אחת בעברית ואחת בטיגרניה. המודעה בטיגרניה קראה למתנדבים מבני הקהילה לבוא ולהירתם למשימה. במודעה בעברית נכתב: ״שלום לכולם, שמי ג׳וני מהקהילה האריתראית, אני נמצא בארץ באזור תל אביב. אני מאוד עצוב לאור המצב בארץ, דיברתי עם הקהילה שלי (בתוכם עובדי בניין, גינה וכדומה) והחלטנו ללכת להתנדב במקומות בהם הבתים נשרפו (אנו לא מעט אנשים: מעל 5 אוטובוסים). אם אתם יודעים על בתים שנשרפו וחושבים שעם קצת עבודה של מתנדבים ניתן יהיה להחזיר את המשפחה לבית נשמח לבוא לעזור. ארצה לציין כי אנו רוצים לבוא לתת יד וכוח עבודה ונשמח אם החומרים (צבע ועוד) כבר יהיו בבתים. תודה רבה על העזרה, ג׳וני״.

בעזרת פעילים חברתיים ישראלים, ניסו ג׳וני וחבריו ליצור קשר עם גופים בחיפה, ולחבר בין המתנדבים לאלה שזקוקים לעזרה ורוצים בה. התכנית שלהם היא לקחת שלושה ימי חופשה מהעבודה, לשכור בכספם אוטובוסים שיסיעו אותם כל יום לחיפה ויחזירו אותם בערב לתל אביב. ״אנחנו לא אזרחי ישראל, אבל אנחנו חיים פה״, אומר ג׳וני. ״לפי האמונה שלנו ולפי מה שכתוב בבייבל, צריך לעזור לאנשים בכל מצב, גם לאנשים שלא אוהבים אותך או שמקללים אותך וגם אם המצב שלך קשה- אתה חייב לעזור למי שצריך עזרה. אנחנו מאמינים שבעזרת אהבה הופכים את השנאה. רוב האנשים בישראל לא ממש מכירים אותנו, רק מה שהם שומעים בחדשות או מה שאומרים עלינו כל מיני פוליטיקאים, כאלה שקראו לנו סרטן. מאז שהתחלנו לארגן את זה אנשים כל הזמן רוצים להצטרף, עוצרים אותי ברחוב ושואלים איך אפשר ומתי זה קורה".

המודעה בעברית שותפה כמעט 3000 פעמים, וזכתה ליותר מ-130 תגובות. חלק גדול מהן מפרגנות וחמות, אחרות פרקטיות ומפנות לאנשים שיכולים לתאם בין המתנדבים לתושבי חיפה. לא מעט מהתגובות הן תגובות שטנה שמפקפקות בכנות המחווה, מכנות את מבקשי המקלט בשמות, ומטיחות בהם האשמות – החל מהרס דרום תל-אביב ועד לאונס זקנות. ״כל אלה שרוצים שנחזור לאריתריאה לא מבינים שגם אנחנו רוצים", אומר ג'וני, "אבל כרגע אנחנו פה ואנחנו חלק מהחברה. כשלא יהיה מסוכן באריתריאה, אנחנו נחזור לשם. אני שומע את מה שאומרים עלינו, אבל אנחנו עומדים מאחורי היוזמה, כי זה חשוב״.

מתוך התגובות לפוסט של ג'וני עם הצעת העזרה. צילום: מתוך פייסבוק

הפעיל החברתי יגאל שתיים פנה עבור מבקשי המקלט למרכז המתנדבים של עיריית חיפה, כדי לבדוק איך אפשר לשלב את קבוצת המתנדבים מתל-אביב במערך העירוני.  "הם אמרו לי בנימוס של דיבור אל ילדים ש׳אין כרגע צורך׳, כי קבלני חברות הביטוח מטפלים – מה שסותר לגמרי את זעקת הנפגעים״, הוא אומר, ״יש המון מה לעשות בחיפה, והתושבים בייאוש טוטאלי כי אין פתרון נראה לעין להחזרת הבתים שלהם למצב מגורים״. בינתיים יגאל קיבל אליו פניות לעזרה, וכעת בודקת הקבוצה איך ניתן לסייע למי שצריך, לא דרך העירייה. גם האקטיביסטית החיפאית גילה זמיר אומרת שפנתה לעירייה, ולאחר שבמשך יומיים לא נענתה, היא פונה לדפים קהילתיים ולאנשים פרטיים. זמיר מספרת על מרכז קונסרבטיבי בעיר שקומה שלמה שלו נשרפה לחלוטין, כולל חדר עם מחשבים וגן ילדים. ״הם מאד שמחו על הפנייה, והערב אני נפגשת איתם״, היא אומרת. ״אנחנו עדיין מחכים לתשובות של העירייה ומקווים שתיתן גג לעבודות, ולו באספקת צבע וחומרי שיפוץ וכלי עבודה״.

בינתיים, פונים תושבי חיפה לקבלת העזרה באופן עצמאי

מעיריית חיפה נמסר: בעיריית חיפה מעריכים מאד את היוזמה. בשלב הזה הפעולות בשטח מבוצעות באמצעות כלים מכאניים כבדים. כפי שהוסבר לפונים, בשבוע הקרוב תגובש תכנית שיקום כוללת שבה הם ישובצו בעבודות שונות. נציגי העירייה נמצאים בקשר עם נציגי המתנדבים ויעדכנו אותם ישירות.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

גלעד ארדן – שר הפייסבוק מטעם עצמו

הסיפור הבא

להתראות מדינה, שלום תאגיד

יואל הרצברג

יואל הרצברג

הסיפורים החמים

מפגין מחוץ למשרדי אגף השיקום בפתח תקווה | צילום: פלאש 90
בריאות הנפש

22 אלף פצועים חדשים, אפס תגבור: למה משרד הביטחון מייבש את אגף השיקום? 

❘ סיון תהל

לאחר שבחודש שעבר עובדי אגף השיקום הכריזו סכסוך עבודה לאור הזינוק במטופלים והמחסור בכוח אדם, ההסתדרות תוקפת את נתניהו ואת כ״ץ על הפקרת הפצועים והעובדים ומזהירה: ״המשך התעלמות מן המצוקות יחייב את ההסתדרות להפעיל צעדי מחאה בקנה מידה רחב״

הסיפור המלאDetails
מפגין כנגד האלימות הגואה בחברה הערבית | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

הפשיעה בחברה הערבית היא לא מחדל. היא מפעל לאומי

פרופ׳ היס (מימין): לאחר שהודח מהמכון לרפואה משפטית, החל לספק באופן פרטי חוות דעת לפרקליטות, כשאלו הרשמיות לא מתיישבות עם קו ההגנה שלה. משמאל: פרופ׳ חן קוגל, ראש המכון המכהן | צילום: פלאש 90

הפרקליטות שילמה, פרופ׳ יהודה היס סיפק את הסחורה

טראמפ ואחמד א-שרע בביקורו בבית הלבן | צילום: שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

ממיליציה לאליטה: כך מלבין הנשיא החדש את הטרור בסוריה

״כמעט שלא נתקלנו באשכנזים. בחסידים בכלל לא. רק ספרדים”

83 אחוז מהעריקים החרדים שנעצרו הם מזרחים. גורמים בצה״ל: ״לא ניתן לבצע פעולות אכיפה בריכוזים חרדים״ 

הסיפור הבא

להתראות מדינה, שלום תאגיד

יום הולדת 10 לויקיליקס: ההדלפות החשובות על ישראל

קרח הוא תחליף טוב לאוכל, סלרי אם את רעבה ממש'': קהילת האנורקסיה בפייסבוק

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d