השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שני, יוני 15, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

החזית: ללא שינוי ניכר

השרים לענייני ספין

בן וינברג ❘ בן וינברג
22/10/2014
| דעות, פוליטיקה ותקשורת
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

זימון אחד לישיבה עם ראש הממשלה וסדרת הפרסומים הצפויה שיצאה בעקבותיו ("הקואליציה עומדת להתפרק! הבחירות עוד דקה וחצי!") הספיקו כדי לערער את בטחונם הקיומי של ציפי לבני ויאיר לפיד ולשלוח אותם חזרה אל חיקה החם של ממשלת ההישרדות הלאומית בראשות בנימין נתניהו. עד לפני רגע עוד עשו שרירים – על תוכנית מע"מ אפס, על תקציב הביטחון, על חוק הגיור – אבל הבוקר הודיעו לנו חגיגית שני המנהיגים, דרך פרסום ב"ידיעות אחרונות", כי הם מקימים "חזית משותפת בכנסת" בנושא המדיני ובנושא דת ומדינה.

מעבדות המחקר והפיתוח הספינולוגי המובילות בעולם לא יכלו להגות רעיון גאוני שכזה. האנשים שהפכו הפרטות ענק ל"מהלכי התייעלות", חיסול מהאוויר ל"סיכול ממוקד" ואת חוסר האונים של תושבי הדרום ל"חוסן לאומי", חזרו אלינו שוב עם מושג כה חלול, שהוא מפתיע גם את ותיקי המקצוע. מה פירוש חזית משותפת בכנסת? המפלגות שלהם לא מתאחדות, הסיעות שלהם לא משתלבות ואפילו מסמך חזון משותף לא נראה באופק. מה כן קיבלנו? "שתי המפלגות יפעלו כאילו היו סיעה אחת בכל הנוגע לתחום המדיני – סיעה של 25 ח"כים בתוך קואליציה של 68 ח"כים". מזל. כי באמת, בשנתיים האחרונות היו כל כך הרבה פעמים שהסכם מדיני הגיע להצבעה בכנסת; כל מה שהיה חסר זה עוד כמה אצבעות שיצביעו "בעד", והנה,  השלום פורץ.

הדבר הכי מגוחך בהצהרה הדרמטית מבית לפיד-לבני הוא שהיא מתארת את המצב הקיים. מאז שהוקמה הכנסת הנוכחית, יש עתיד והתנועה הצביעו בדיוק באותו אופן על כל הצעת חוק. זה העניין עם הקואליציה שלהם, אין מקום לדעות אישיות: הכל נקבע בחדרי חדרים של ועדת השרים לענייני חקיקה (בראשות שרת המשפטים ציפי לבני) וכל חיילי הקואליציה – במליאה או בוועדות – מצביעים לפי פקודה. באיזה מקרה בדיוק לפיד ולבני סתרו זה את זה, שבגללו ה"חזית המשותפת" שלהם בנושאים מדיניים ודת ומדינה תשנה את המצב מהיסוד? האם זה היה בנוגע להתקדמות המשא ומתן הלא-קיים עם הפלסטינים? האם הם מתכוונים לפעם הזאת כשלבני בלמה חוק לתחבורה ציבורית בשבת? או אולי אז, כשלפיד העביר עשרות-מיליונים ל"חיזוק הזהות היהודית"? האמת היא שלפיד ולבני מתואמים כבר הרבה זמן בנושאים מדיניים ובנושאי דת ומדינה: שניהם באמת חולקים עמדה דומה ושניהם באמת לא יכולים לקדם אותה בהרכב הקואליציה הזאת, עם ראש הממשלה הזה, בנקודת הזמן הזאת. שום דבר לא ישתנה בזכות הודעה לעיתונות.

יותר מעניין הוא שהנושא המרכזי שעומד על סדר היום הציבורי הוא בכלל המאבק החברתי-כלכלי. הנה הסוגיות החמות בתקשורת מתקופת החגים: יוקר המחייה (מילקי ובכלל), הגירה מהארץ בגלל סיבות כלכליות, קיצוצים צפויים בתקציב, ביטול עבודה מועדפת בתחנות דלק, הגדלת תקציב הביטחון, התמודדות של כחלון. הציבור מדבר כלכלה, אבל לפיד-לבני במקום אחר. וזה חבל, כי דווקא בנושא החברתי-כלכלי הם יכלו לקצור הצלחות. בעזרת שיתוף פעולה עם חברים בליכוד ובישראל ביתנו, גב מהאופוזיציה ואפילו משרד אוצר שלם לרשותם – השמים הם הגבול.

אז למה שלא יכריזו על חזית משותפת בנושא החברתי? אולי מכיוון שגם פה שתי המפלגות הן אותו הדבר (בקיץ האחרון, למשל, התנועה ויש עתיד הצביעו באופן זהה על 106 מתוך 106 הצבעות בנושאים חברתיים). יחד הם הספיקו להתנגד להצעה להקמת קופת גמל ממשלתית, לתמוך בחוק שמעביר סמכויות שיטור לפקחים עירוניים, להתנגד להוזלת תרופות מצילות חיים שאינן בסל הבריאות ולהפיל את ההצעה לבטל אפליה נגד עקרות בית במתן קצבת נכות.

המאבק החברתי לא מעניין את לפיד ולא את לבני, למרות שדווקא בו היו יכולים להוביל שינוי עם "חזית משותפת" רחבה. אולי צריך לברך על כך, כי כשכן איכפת להם מהנושא החברתי, זה לרוב בהקשר שלילי. למה להתעסק בקלחת המסובכת הזאת, כשאפשר לשחרר הצהרות ריקות על נושאים לא-פתירים שיישכחו עוד שבועיים, עד שיגיע התירוץ החדש להישארות בממשלה?

בן וינברג הוא עורך אתר המשמר החברתי

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

הולכים לבחירות

הסיפור הבא

מה הרג את יוסף סלמסה?

בן וינברג

בן וינברג

הסיפורים החמים

שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר
בריאות הנפש

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

❘ סיון תהל
15/06/2026

פנייה לקב"ן מסומנת כחולשה וסיכום פגישה טיפולית מגיע למפקד, הנשק נלקח, והשמועה מתפשטת ביחידה. שוטרים ושוטרות מספרים איך הארגון שנתנו לו הכל מפנה להם גב | כתבה שנייה בסדרה

הסיפור המלאDetails
מפגינים עם שלטים כנגד מפגינים כנגד עבריין המין והפסיכולוג לשעבר יובל כרמי, הולכים עם שלטים על רקע חשוך

דמיינו עולם שבו אסור לדבר על פגיעה עד ששופט מאשר שנפגעת

15/06/2026
גבר בלונדיני מחייך למצלמה. טל רוזנבליט

בעקבות מחאת הסטודנטיות: טל רוזנבליט יורחק מהאוניברסיטה העברית

14/06/2026
לנהל חיים כפולים בתוך מקום העבודה | בצילום: היצירה של בנקסי ״שוטרים מחייכים״

"עבורם אנחנו קודם כל שקרנים": כך משרד הביטחון שובר את השוטרים שסובלים מפוסט טראומה | תחקיר

11/06/2026
תחנת הכוח באשלים ומרכזי נתונים - צילום: פלאש 90 ואילוסטרציה

"מחטף תכנוני המכפיף את מערכת התכנון לאינטרסים מסחריים צרים של תאגידי טכנולוגיה"

11/06/2026
הסיפור הבא
יוסף סלמסה, איור עמרי כהן

מה הרג את יוסף סלמסה?

אדונים ומשרתים

בחיפוש אחר האביב האבוד

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish