השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום רביעי, יוני 17, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

ממשלה עם דם של נשים על הידיים

במדינה שבה מדברים כל הזמן על ביטחון, הביטחון של רוב אזרחי המדינה - הנשים - הוא הפקר מוחלט. הגופות ממשיכות להיערם והשרים לא נוקפים אצבע

עדי עזוז ❘ עדי עזוז
12/07/2017
| אלימות מינית, מגזין
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

השבוע נרצחו עוד שתי נשים, ככל הנראה על ידי בני הזוג שלהן. שתיהן מצטרפות לסטטיסטיקה העגומה של רצח נשים סיטונאי במדינת ישראל.

מתחילת השנה נרצחו כאן 19 נשים בנסיבות דומות, על ידי בני הזוג או קרובי משפחה. כמו ברוב המקרים, גם כאן, הכתובת הייתה על הקיר ובן זוגה של אחת הנשים אף נעצר, נחקר ושוחרר לביתו שבוע לפני שרצח לכאורה, את אשתו. כיצד קורה כזה מחדל? כיצד קורה שאדם שחשוד באלימות קשה כלפי אשתו משוחרר חזרה לביתו ולחברה כולה מבלי שמוצתה החקירה נגדו? תשובתה של המשטרה מאוד ברורה ואמש אמרו דוברי המשטרה ש"לדאבוננו, נוכח העדר שיתוף פעולה מצד האשה הנפגעת, וללא הסכמתה להגיש תלונה או לכל הפחות למסור גרסה נגד החשוד, הרי שלא ניתן היה להמשיך במעצרו ולהשלים את תיק החקירה. לצערנו, החוקרים נאלצו לשחרר את החשוד בתנאים מגבילים".

תגובת המשטרה היא חרפה. האם ניתן לדמיין מקרה בו אדם נרצח אך מאחר שלדאבונה של המשטרה הגופה לא שיתפה פעולה בחקירה, לא הסכימה להגיש תלונה או לכל הפחות למסור גרסה נגד החשוד – הוא ישוחרר? הרי במדינת ישראל קרו מקרים בהם אדם נרצח, הגופה כלל לא נמצאה ועדיין והחשוד, שהפך לנאשם במשפט פלילי, הורשע בדין.

הפגנה נגד רצח נשים, 17/6/2017. צילום: אבירם בר-עקיבא

לא במקרה, מדיניות מוכתבת מלמעלה

רצח נשים אינו גזרת גורל – הוא עניין של מדיניות. במדינה שבה המושג "ביטחון" עולה לכותרות חדשות לבקרים, די אירוני שהביטחון של יותר מ-51% אחוזים מהאוכלוסייה מופקר מדי יום ביומו. רצח נשים הוא קצה ספקטרום האלימות שנשים חוות. על אותו הספקטרום נמצאות עבירות אלימות רבות ובהן הטרדות מיניות, תקיפות מיניות, אונס, זנות, אלימות במשפחה, גילוי עריות והרשימה עוד ארוכה. נראה, אם כן, שהבעיה נעוצה בכך שהמושג "ביטחון" בהגדרתו הנוכחית בישראל הוא מיליטריסטי וככזה מוטה ולוקה בחסר. ביטחון מוגדר מילונית כהיעדר תחושת איום, אך השיח בישראל מתמקד בהיבטים צבאיים של תחושת איום זו. הוא מתעלם מהמחירים הקשים שתחושת האיום והיעדר הביטחון גובים מחלק גדול מהאוכלוסייה – רוב אזרחי המדינה, למעשה – הנשים.

הביטוי להגדרה הכה-צרה של ביטחון בישראל מוביל לעיוורון מגדרי שתוצאותיו הרות אסון. כך למשל, לפני שנתיים בזמן "אינתיפאדת הסכינים", השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, הורה למאבטחים לקחת את כלי הנשק לביתם למען הגברת תחושת הביטחון ברחובות. אלא מה, השר ארדן התעלם מהסטטיסטיקה שמבהירה שככול שיש נשק בבית, כך הסיכוי הסטטיסטי של האישה להירצח עולה, בין היתר בשל זמינות כלי הרצח במקום מגוריה. לו היה השר ארדן מרכיב משקפיים מגדריים ורואה את פוטנציאל האסון שהוא מביא על נשים, אולי היה מחליט אחרת – אבל כאמור, במדינה שבה ביטחון אישי כלל לא נכלל בהגדרה של ביטחון, נשים נרצחות כאן כמו זבובים ודמן של נשים הוא הפקר.

ממשלה עם דם על הידיים

מתחילת השנה, נרצחו כאן יותר קורבנות על רקע טרור נגד נשים מאשר קורבנות על רקע טרור לאומני. עם זאת, למעט מקרה אחד בו החשודים באונס קבוצתי היו ערבים, ראש ממשלת ישראל לא גינה ולו מקרה אחד של אונס או רצח נשים. יתר שרי הממשלה מעודדים הימצאותם של כלי נשק בבתי האזרחים, אחרים סוגרים מקלטים לנשים מוכות ואין שר או שרה אחת לרפואה שנושא הטרור נגד נשים, זה שגובה קורבנות בקצב מסחרר, בראש מעייניהם וזאת על אף שסוגית רצח נשים היא אינה נחלתן של נשים מהימין או נשים מהשמאל.  עד שמישהו בממשלה יתעורר, נראה שהגופות ימשיכו להיערם ונהרות הדם שלנו ושל אחיותינו ימשיכו לזרום – והדם הזה מכתים ויכתים את ידיהם של כל חברי הממשלה שלא נוקפים אצבע לנוכח הקטסטרופה שמתחוללת כאן.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

כבולים ומבודדים שלא לצורך, חנוקים, ללא מרחב מספיק – מצב האסירים במתקני הכליאה בישראל

הסיפור הבא

"תזכור" – די לטרור כלפי נשים

עדי עזוז

עדי עזוז

הסיפורים החמים

תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90
חם

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

❘ דור זומר
17/06/2026

החוק שיגדיר חוות שרתים מסחריות כ"תשתית לאומית" במסלול עוקף ערכאות התכנון עלה לדיון בוועדת הפנים ונתקל בהתנגדות חוצת מחנות: ראשי רשויות, ארגוני סביבה, חברי כנסת מהקואליציה או מהאופוזיציה, ואפילו רשות החשמל | "איזו מדינה שפויה מוותרת על הזכות שלה לתכנן?"

הסיפור המלאDetails
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

16/06/2026
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
מפגינים עם שלטים כנגד מפגינים כנגד עבריין המין והפסיכולוג לשעבר יובל כרמי, הולכים עם שלטים על רקע חשוך

דמיינו עולם שבו אסור לדבר על פגיעה עד ששופט מאשר שנפגעת

15/06/2026
הסיפור הבא

"תזכור" - די לטרור כלפי נשים

ילדתי

Silver, gold, bronze medals on podium

הרשת החברתית האמיתית

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d