השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, מרץ 13, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
השר שיקלי עצמו התחייל והפיץ תמונה שלו עם מדים ורובה | צילום: דף הפייסבוק של עמיחי שיקלי

השר שיקלי עצמו התחייל והפיץ תמונה שלו עם מדים ורובה | צילום: דף הפייסבוק של עמיחי שיקלי

במקום לגייס את העולם למען החטופים, במשרד התפוצות משחקים בהסברה

במשרד התפוצות היו יכולים לרתום את הקהילות היהודיות בעולם לקמפיין למען שחרור החטופים • אבבמקום זה הם "הקימו חמ"ל" להפקת סרטוני הסברה • במשרד שבראשו עומד השר עמיחי שיקלי מסרו שהם החלו לגייס תרומות – אבל הפלטפורמה עדיין בבנייה • דוברת המשרד: "יש לנו ניוזלטר עם מידע מדובר צה"ל, המטרה היא שיפתחו אותו"

איתמר ב"ז העין השביעית ❘ איתמר ב"ז העין השביעית
12/10/2023
| מלחמת אוקטובר 23
תמונה ראשית : השר שיקלי עצמו התחייל והפיץ תמונה שלו עם מדים ורובה | צילום: דף הפייסבוק של עמיחי שיקלי
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אחד המשברים הקריטיים בשלב הזה של המלחמה הוא אי הוודאות בנוגע לישראלים שנחטפו לרצועת עזה והחשש לחייהם. העובדה שרבים מהחטופים הם בעלי אזרחות זרה כבר עוררה יוזמות ציבוריות שנועדו להפעיל לחץ על חמאס מצד מדינותיהם. גורם באחד ממשרדי הממשלה ששוחח עם "המקום" מצביע על כשל מובהק של משרד שאמור היה ליטול חלק במאמצים הללו: משרד התפוצות בראשות השר עמיחי שיקלי, שמופקד על תחזוקת הקשר של ישראל עם קהילות יהודיות בחו"ל.

לדברי הגורם הממשלתי, במקום שהמשרד יגייס את הארגונים היהודיים בחו"ל כדי ליזום משא-ומתן להשבת החטופים, או לפחות לשם קבלת סימני חיים מהם – משרד התפוצות מתרכז כרגע בעיקר בהסברה, תחום שבו האימפקט הציבורי של המשרד הקטן אינו משמעותי. לפי הערכות, כ-15% מהחטופים הישראלים הם גם אזרחי ארצות-הברית, המדינה העיקרית שבה פועל משרד התפוצות.

כמו כן, אומר אותו גורם, משרד התפוצות אפילו לא הצליח לגייס מיהדות התפוצות כספים בהיקף משמעותי למען המאמץ המלחמתי וההומניטרי. במשרד, מנגד, מציינים שמבצע גיוס הכספים החל וצפוי לצבור תאוצה בזמן הקרוב.

"במשרד של שיקלי קורה משהו מוזר", אומר הגורם, שמתוקף תפקידו עובד עם משרד התפוצות. "הפעולה המשמעותית היחידה שעליה הם הכריזו היא הקמת חמ"ל הסברה. הם החליטו להתמקד בחלק זניח יחסית בתחומי הפעילות של המשרד, יחידה קיימת שמתמחה בעיקר במאבק ב'דה-לגיטימציה' ותנועת החרם. הם הפיקו עד עכשיו כמה סרטונים. זה בסדר, הסרטונים האלה לא מזיקים – אבל הסברה יש עכשיו בכל מקום, ממשלתית ואזרחית. לא צריך את משרד התפוצות בתחום הזה. יש אחרים שעושים את זה, והסנטימנט העולמי כבר איתנו".

גורם בסביבתו של השר שיקלי מציע הסבר לתופעה: "השר שיקלי אוהב הסברה. הוא נהנה לקחת את זה מהידיים של גלית דיסטל-אטבריאן, שרת ההסברה, שהיתה אמורה לעסוק בזה אבל כידוע לא מתפקדת".

בהודעה לעיתונות שהופצה לפני ימים אחדים נמסר שעובדי משרד התפוצות הונחו לגייס את "מירב היכולות" של המשרד למען המאמץ ההסברתי. כתוצאה מכך נפגעה יכולתם להשפיע באפיקים אחרים, קריטיים יותר. "במקום שמשאבי המשרד יוקצו להסברה, מה שצריך היה לעשות זה להפעיל את הקהילות היהודיות בחו"ל ואת הארגונים – לארגן מגביות, לשקם את הדרום. אבל כל המערכות הללו משותקות עכשיו", אומר הגורם הממשלתי שצוטט בפתח הכתבה.

"העובדה היא שלא הוקם בתוך המשרד חמ"ל שנועד לגייס משאבים מהתפוצות – ולא מנסים לעזור בשחרור החטופים בעלי האזרחות כפולה, אלה שאפשר לרתום למענם את מדינות המוצא שלהם ואת החברה האזרחית שם. משרד התפוצות היה צריך להפעיל עכשיו את כל הקהילה היהודית בכל רחבי העולם, ובמקום זה הוא משקיע את משאביו בהפצת סרטונים שממילא נמצאים ברשת ומופצים כבר על-ידי גופים ואנשים שיכולת ההשפעה שלהם על דעת הקהל העולמית גדולה בהרבה".

השר שיקלי עצמו התחייל, הפיץ במדיה חברתית תמונה שלו עם מדים ורובה והגיע להלוויות של קורבנות הלחימה – צעד שחברים אחרים בממשלה נמנעים ממנו. בהתכתבות עם "המקום" מסר שיקלי שהוא ממשיך לנהל את המשרד גם כשהוא שוהה בשטח. "רמת המעורבות שלי עשויה להשתנות בהתאם להתפתחות המערכה", הוסיף השר.

"אני לא עוסק בנושא החטופים", אישר שיקלי, אך ביקש להבהיר שהמשרד בראשותו עוסק בגיוס כספים, ואף צפוי להגביר את המאמצים בתחום זה. "יש חמ"ל שעוסק בגיוס משאבים והפניה לצרכים רלבנטיים, כרגע בעיקר עבור כיתות כוננות ביישובים ומתן מענה מיידי להוצאות של הלנת תושבי העוטף במלונות באזור מצפה-רמון", מסר השר. לדבריו, עד כה גויסו למעלה ממיליון דולר ממקורות פרטיים. מתוך סכום זה, הוסיף השר, "כ-100 אלף דולר כבר יצאו לתחום של כיתות כוננות, ו-300 אלף דולר ייצאו בימים הקרובים לכיסוי הוצאות הלנת תושבי העוטף".

דוברת המשרד, אניה לאוס, ציינה בשיחה עמה שהמשרד עצמו לא מגייס את הכסף – אלא ארגון בשם Mosaic, שמוחזק ומופעל במשותף על-ידי ממשלת ישראל וארגונים יהודיים מחו"ל. משרד התפוצות הוא המשרד הממשלתי שמופקד על הקשר עם ארגון זה. השר שיקלי ציין כי ב-Mosaic עובדים בימים אלה על מנגנון שיאפשר להכפיל את סכום התרומות שיגויסו, במתכונת של מצ'ינג.

עם זאת, אף שכבר עבר כמעט שבוע מאז פרוץ המלחמה – ויוזמות אזרחיות לגיוס תרומות וציוד כבר פועלות במרץ – כרגע מיזם התרומות של משרד התפוצות עדיין נמצא בחיתוליו. הדוברת לאוס אמרה שהמערכת נמצאת בשלב הבטא שלה, ולא ברור אם היא שמישה לציבור הרחב. "עוד משחקים עם הפלטפורמה, מזינים אליה יוזמות – מעבירים להם בווטסאפ, כי יש המון-המון יוזמות. אבל זה בבדיקה", אמרה.

לאוס אישרה שבשלב זה הפעילות המרכזית של המשרד היא הסברה. "פתחנו חמ"ל, ושם מופקים הרבה סרטונים. אנחנו מאחדים כוחות עם מטה ההסברה הלאומי, ובמקביל מחברים את התפוצות. אנחנו כל יום מדברים עם התפוצות. כל יום קהילה אחרת: רבנים, מרכזי תרבות. יש לנו ניוזלטר עם מידע מדובר צה"ל, ממטה ההסברה, עם פרויקטים והתנדבויות. זה ניוזלטר שהמטרה היא שיפתחו אותו".

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

מתנדבי זק"א: "המראות שאנחנו רואים, הם כמו מתוך סרט אימה"

הסיפור הבא

דרושים חמישה אנשים שמבינים את גודל השבר

איתמר ב"ז העין השביעית

איתמר ב"ז העין השביעית

הסיפורים החמים

שוק מחנה יהודה בתחילת השבוע | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
מגזין

הבועה הירושלמית: החיים בעיר שהמלחמה עוברת מעליה, היישר לתל-אביב

❘ רויטל חובל
13/03/2026

במקלט עם חזרזיר, אסיר אמריקאי ומנהל אגף מיגון במשרד הבינוי והשיכון: במרחק של שעה מתל אביב מתקיים עולם אחר, עולם של מציאות בהדחקה

הסיפור המלאDetails
משגרי טילים באיראן, צילום: תיעוד איראני

לחסל את אותו משגר פעמיים: הבלוף מאחורי חיסול המשגרים באיראן

12/03/2026
התנחלות בבקעה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

מח״ט הבקעה לתושבים: ״הפלסטינים צפויים להתפנות משטחי C״

11/03/2026
הפקרות במשרד החינוך - העדר המוכנות של המערכת היה ידוע לשר החינוך ולראש הממשלה, שבחרו לעצום עיניים ובכל זאת לצאת למתקפה יזומה | צילום: פלאש 90

לימודים תחת אש ללא מיגון: מאחורי הקלעים של הזיגזג של יואב קיש

11/03/2026
IDF reserve soldiers take part in a surprise military drill in northern Israel along the border with Lebanon and Syria, a day after Hezbollah's chief of staff, Haytham Ali Tabatabai's assassination, Golan Heights, November 24, 2025. Photo by Michael Giladi/Flash90

״במקום לשלם לי על סבב המילואים אני צריך לשלם להם״

10/03/2026
הסיפור הבא
ההרס בקיבוץ כפר עזה

דרושים חמישה אנשים שמבינים את גודל השבר

מתחם מסיבת הטבע פסיידק בין ניר-עוז ונירים, עשר דק מחניון רעים בו התקיימה הנובה

הטבח במסיבת הטבע פסאיידק בעוטף: ארבעה צעירים עדיין נעדרים

שרה ובנימין נתניהו | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

מנהלת לשכת שרה נתניהו מאשימה את המפגינים נגד נתניהו בטבח שביצע חמאס

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish