השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, נובמבר 17, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
ערן טיפנברון | צילום: אורן פרסיקו, באדיבות העין השביעית

ערן טיפנברון | צילום: אורן פרסיקו, באדיבות העין השביעית

תביעה נגד וואלה חושפת: פוליטיקאי בכיר ביקש מהעורך הראשי טיפנברון להשאיר עיתונאי שחשש מפיטוריו

ראש מערכת החדשות לשעבר, רועי שושן, תובע את האתר על פיטורים שלא כדין מ"מניעים אפלים". הפיטורים התרחשו בסמוך לפתיחת שלב העדויות בתיק 4,000, ששמו של טיפנברון נקשר בו. עוד עולה מהתביעה כי טיפנברון פעל לקידום אינטרסים של איש עסקים המקורב לבעלים אלי עזור

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
07/10/2021
| מגזין
תמונה ראשית : ערן טיפנברון | צילום: אורן פרסיקו, באדיבות העין השביעית

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ראש מערכת החדשות לשעבר באתר וואלה, רועי שושן, טוען בתביעה שהגיש היום (חמישי) נגד האתר, כי העורך הראשי, ערן טיפנברון, שוחח עם פוליטיקאי בכיר לגבי המשך העסקתו של עיתונאי במערכת. אותו פוליטיקאי ביקש מטיפנברון להמשיך להעסיק את אותו עיתונאי שחשש מפיטוריו. עוד נטען בתביעה כי בתקופה שעבד באתר תחת שרביטו של טיפנברון, האחרון "פעל לקידום אינטרסים של איש עסקים המיודד עם הבעלים החדש של וואלה", איש העסקים אלי עזור.

שושן תיאר את הדברים כחלק מתביעה שהגיש לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, שבמסגרתה הוא דורש פיצוי כספי בסך 140 אלף שקל. בתביעה שהגיש, באמצעות מנהל המחלקה המשפטית בארגון העיתונאים עורך הדין אייל וייס, הוא טוען שפוטר שלא כדין, בלי שימוע, מבלי שסופקה לו עילה, על רקע "מניעים אפלים של העורך הראשי". 

אולי יעניין אותך גם:

יש עם מי לדבר

עד שכולם חוזרים?

״ההחלטה לסרב היא ההחלטה הכי הגיונית והכי מזרחית שיכולה להיות״

לפי המתואר בתביעה, טיפנברון החליט לפטרו יומיים אחרי בחירות 2021, ובסמוך לפתיחת שלב העדויות בתיק 4000, שבו מתוארת מסכת הלחצים שהופעלה על האתר מצד משפחת נתניהו לסיקור אוהד, בתמורה להקלות רגולטוריות לכאורה בבזק לבעל האתר שאול אלוביץ'. 

לדברי שושן, בערב חג הפסח, ויום לאחר ששמו של טיפנברון השתרבב לתיק 4000, לאחר שנחשף כי ניר חפץ פעל למנותו לעורך וואלה ב-2016, זימן אותו טינפברון לשיחה והבהיר לו שהוא מעוניין להביא לסיום עבודתו באתר לאלתר, ללא צורך בשימוע. לדבריו, על אף שאמר לו שאין לו "מילה אחת רעה" להגיד עליו.


לפני כשבוע חשפנו בתחקיר מקיף, את העדויות שמסר טיפנברון בתיק 2000 ותיק 4000, המצביעות על האופן שבו חיזר באופן ממושך ועיקש אחר מנכ"ל וואלה לשעבר, אילן ישועה, במטרה לערוך את האתר, בעודו מועסק כעורך הראשי של ynet. בין היתר חשפנו את פגישותיו עם ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו במהלך אותו חיזור אחר התפקיד המיוחל, והשליחויות שביצע עבורו עם חפץ אצל רופרט מרדוק בלונדון.

אלוביץ' פחדן. נתניהו יאהב את המינוי שלי. המשטרה מפחידה אותי יותר מנוני: הצצה לחקירתו של עורך וואלה, ערן טיפנברון

רויטל חובל

עם ההודעה על מינויו של טיפנברון לתפקיד העורך הראשי של וואלה בפברואר האחרון, חשש שושן, כמו עיתונאים אחרים במערכת וואלה, שיפוטר מיד בתום מערכת הבחירות – תקופה של עבודה אינטנסיבית ותובענית מהרגיל. הוא כיהן אז שנה בתפקיד ראש מערכת החדשות וקיבל הצעה לעבור לכלי תקשורת מתחרה. לפי כתב התביעה, הוא הביע את חששו זה בפני מנכ"ל וואלה, עידו אשד, וביקש לדעת את מצבו כדי להיערך בהתאם.

אשד הבהיר לו שלא ידוע לו על כל כוונה לפטרו, אך שינסה לבדוק את הדברים עם טיפנברון וכי בכל מקרה יהיה עליו לספק עילה לפיטורין. למחרת חזר אליו אשד, לאחר שבירר את הנושא עם טיפנברון והבהיר לו כי אין לו סיבה לדאגה. "אני אחרי פגישה איתו. אין לו רצון או תוכנית להחליף. הוא בא נקי והוא רוצה להיפגש איתך", כתב לו אשד בהודעת טקסט שצורפה לתביעה.

מקורות ששוחחו עם המקום הכי חם, סיפרו כי בניגוד למנכ"ל הקודם של וואלה, אילן ישועה, אשד היה מנהל לא דומיננטי ובפועל טיפנברון הוא זה שניהל את האתר. אתמול הודיע אשד על פרישתו מתפקיד מנכ"ל וואלה.

שושן מתאר בתביעתו כי נפגש עם טיפנברון בעצמו, ימים ספורים לאחר ההודעה על מינויו, והאחרון הבהיר לו כי הוא מעוניין שיישאר במערכת לזמן רב ותיאר את עבודתו כ"מצוינת". בשיחות ביניהם שטח את חזונו המקצועי לוואלה: הפחתה במספר האייטמים החדשותיים, התמקדות בנושאי ליבה והנגשת המידע בצורה אישית. שושן הבטיח לפעול בהתאם. לתביעה הוא צירף התכתבויות ביניהם, שמעידות על כך ששושן נענה לבקשותיו ולא היו ביניהם חילוקי דעות.

זמן קצר לפני הפיטורים תיאר טיפנברון את עבודתו של שושן כ"מצוינת". בשיחות ביניהם שטח את חזונו המקצועי לוואלה: הפחתה במספר האייטמים החדשותיים, התמקדות בנושאי ליבה והנגשת המידע בצורה אישית

חוסר האמון ביניהם התגלה סביב סיקור תיק 4000. לטענת שושן, טיפנברון "הפגין מעורבות יוצאת דופן בכל הנוגע לזהות הכתב שיסקר את תחילת המשפט", וסירב לחשוף בפניו את זהות המועמדים לתפקיד. לדבריו, לאחר שפורסם בעין השביעית חלקו של טיפנברון בתיק 4000, "ושמשתמע ממנו שמר טיפנברון נתפס כמי שניתן לשלוט בעבודתו בהיבטים הנוגעים להון-שלטון העומדים במרכזו של התיק", ביקש לפגוש אותו ולפטרו. סמיכות הזמנים בין הפרסומים לשיחה, לטענתו, "מעלים תמיהה של ממש". לדבריו, רצף האירועים מלמד על כך שניסה לסלק אותו לפני תחילת עדותו של אילן ישועה. 

במכתב שהעבירה לו הנהלת האתר, התבקש שושן להסכים לסיום עבודתו בתוך שבוע. לאחר שסירב לחתום על כך, נמסר לו מכתב זימון לשימוע, והפעם בנימוק לפיו וואלה שוקלת לסיים את העסקתו בשל "סגנון, קו ומדיניות שאינם עולים בקנה אחד עם חזון החברה והעורך הראשי לחיזוק מערכת התוכן של האתר וביסוס כאתר מוביל בישראל". עוד נטען, כי משרת ראש מערכת חדשות היא משרת אמון מובהקת, אף שהדבר לא הוגדר בחוזה ביניהם. עוד בטרם התקיים השימוע, דווח בגלובס כי את שושן צפוי להחליף ליאור לנדנברג. בסופו של דבר, פוטר שושן במהלך חופשת מחלה מבלי שהתקיים לו שימוע. באוגוסט האחרון החל לעבוד בדה מרקר. 

ממערכת וואלה וטיפנברון לא נמסרה תגובה. 

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X

אהבתי

אהבתי טוען...


הסיפור הקודם

שוטר שתבע אזרח יפצה אותו ב-5,000 שקל. בית המשפט: "ביקורת על אלימות משטרתית היא בעלת חשיבות"

הסיפור הבא

"אני רוצה ללמוד. אבל קשה לי לראות את מי שהרגו את בן דוד שלי"

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

בריאות הנפש

״שר הביטחון לא מוכן לדבר עם הלומי קרב בלי ארגון נכי צה״ל, שאנשיו עמוק במרכז הליכוד״

בית המעצר במגרש הרוסים בירושלים | צילום: פלאש 90
החברה הערבית

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

מתנחלים רעולי פנים תוקפים מוסקים פלסטינים באבנים | Nasser Ishtayeh/Flash90
דעות

טרור יהודי, אדישות אמריקאית

הסיפור הבא
נער שלא לומד כבר יותר מחודש בכפר דריג'את. צילום: גלית הראלי

"אני רוצה ללמוד. אבל קשה לי לראות את מי שהרגו את בן דוד שלי"

גבריאל מוקד בביתו היום בתל אביב | צילום: גלית הראלי

"אני לא צריך לחיות כל כך הרבה": בגיל 88 גבריאל מוקד נאלץ לפנות את דירתו בשל אי תשלום חוב

הכניסה לקבוצה הסודית של סוחר התמונות והסרטונים המיניים

בעקבות פניית המקום הכי חם: המשטרה עצרה מנהל קבוצות טלגרם שסחר בתמונות וסרטונים מיניים של נשים

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d