השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, יולי 11, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

לראשונה בישראל: בית ספר החל בפיילוט לבדיקות קורונה מהירות לתלמידים ומורים

הפיילוט בגימנסיה הרצליה מתמקד בארבע כיתות מב"ר בתיכון, למשך שלושה חודשים. עלות הפיילוט כ-200 אלף שקל. פרופ' גילי רגב יוחאי משיבא: "כעושים כמה בדיקות ביחד זה יוזיל את הבדיקה. העלות של סגירת המשק גבוהה יותר"

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
08.11.20
Reading Time: 4 mins read
A A
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בשעה 8:00 הגיעו לבית הספר תלמידי י' מכיתות מב"ר (מסלול בגרות רגיל), שנבדקו כל אחד פעמיים בפיילוט חדש: גם לבדיקות קורונה מהירות וגם לבדיקות סרולוגיות, לגילוי נוגדנים בדם. בהמשך הגיעו גם תלמידי י"א וי"ב מכיתות מב"ר.

לפי הפיילוט, אם הבדיקה יוצאת שלילית, נכנסים התלמידים לכיתה להמשך יום הלימודים. אלא שמאחר שמדובר בבדיקה מהירה שרמת האמינות שלה פחותה מהבדיקות הרגילות, הם יידרשו לעשות בדיקה נוספת כעבור יומיים או שלושה, תלוי ברמת התחלואה בישראל. תשובה חיובית תשלח את התלמידים לבדיקה נוספת ואז לבידוד ולהמשך חקירה אפדימיולוגית. התשובות הסרולוגיות לגילוי הנוגדנים יאפשרו לוותר על הבדיקות החוזרות לתלמידים. 

אולי יעניין אותך גם:

בחסות עיריית תל אביב: בריכת רחצה עירונית בהפרדה מגדרית

איך עושים אקטיביזם אקלימי במדינות שמחלקות את הרווחים מהנפט והגז בתמורה להעדר זכויות פוליטיות? 

להאכיל כדי לשלוט: סיוע הומניטרי או מניפולציה פוליטית? 

בדיקת קורונה הבוקר בגימנסיה

"זה מהלך שאם כולם יעשו אותו, אפשר יהיה לחזור לשגרה, לכיתות", אומר מנהל הגימנסיה זאב דגני, שיצר את הקשר עם בית החולים שיבא, שמוביל את מערך הבדיקות בבית הספר. 

המיזם יצא לדרך לאחר שדגני יצר קשר עם פרופ' גילי רגב יוחאי, מנהלת היחידה למניעת ובקרת זיהומים במרכז הרפואי שיבא. דגני ראה אותה מתראיינת על הבדיקות המהירות שפיתחה היחידה ושמאפשרות תשובה תוך רבע שעה.


"אמרתי לה למה לא אנחנו?", הוא מספר. "הייתי נודניק". הנדנוד השתלם. פרופ' רגב יוחאי מספרת: "הוא אמר לי, איך אפשר להחזיר את בית הספר? התלמידים במצוקה והם צריכים ללמוד בבטחה. נושא פתיחת המשק תלוי לגמרי בבתי הספר. איך עושים את זה? כמו שאנחנו עושים בשיבא לעובדים שלנו – בדיקה סרולוגית כדי להבין מי מחוסן זמנית ויכול לבוא בבטחה לעבודה, תמיד עם מסכות כמובן".

פרופ' גילי רגב יוחאי משיבא. "הבדיקות זולות יותר מבדיקות רגילות"

כרגע הגימנסיה לא משלמת על הבדיקות, מאחר שמדובר בפיילוט. לפי דגני, הם חושבים על מקורות מימון נוספים. לדברי פרופ' רגב יוחאי, העלות הכוללת לפיילוט של שלושה חודשים לארבע כיתות עומד על כ-200-300 אלף שקל. "הבדיקות יותר זולות מהבדיקות הרגילות", היא אומרת. "כעושים כמה בדיקות ביחד זה יוזיל את הבדיקה. אנחנו מקווים שנוכל לרדת למשהו כמו עשרה שקלים לבדיקה ובכל מקרה, העלות של סגירת המשק גבוהה יותר". לדברי דגני, "במקום לתת 750 שקל לכל משפחה, היה אפשר להשקיע את הכסף בדור שהולך לאיבוד, שיושב בבית ממרץ ולא לומד".

האם בתי ספר נוספים בארץ ילכו בעקבות הגימנסיה? פנימייה אחת במועצה האזורית אשכול ככל הנראה תתחיל בפיילוט בשבוע הבא. "זו יכולה להיות פריצת דרך", אומרת חיה שיטאי, מנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך, שהגיעה לגימנסיה להתרשם. "המהלך נראה פשוט להפעלה. האם משרד החינוך יממן? לא יודעת, הוא פועל תחת החלטות הממשלה וכל כיוון אפשרי נבדק".

"חשוב לנו החינוך ואני מקווה שהפיילוט הזה יהיה מוצלח ונוכל להרחיב אותו לכל בתי הספר", אמר סגן הבריאות יואב קיש שהגיע להתרשם מהפיילוט. "בסופו של דבר זה יעזור לנו לפתוח את מערכת החינוך גם אם התחלואה תעלה". אלא שלא ברור אם הממשלה תאשר את הבדיקות לכלל בתי הספר, בהתחשב בעלות הגבוהה.  

זאב דגני עם סגן שר הבריאות יואב קיש, הבוקר.

בינתיים התלמידים מרוצים. "זה צעד טוב", אומר ויזדום אובודיקה, תלמיד כיתה י"א. "אנשים לא ילכו לעשות את הבדיקה מרצונם החופשי, ושיש את האופציה פה הם פשוט ניגשים ולא חושבים פעמיים. אני מאמין שיש חלק שחוששים מהבדיקה, אבל אני מעדיף להיות בבית הספר מאשר בזום".

"זה לטובתנו", אומרת אדל שמואלוב בת ה-16. "אי אפשר ללמוד בזום, אין תקשורת נורמלית. בית הספר רואה את הצד השני של הסיפור. הבדיקה לא נעימה, אבל נעשה כל מה שצריך כדי לחזור לבית ספר".

כפי שנחשף במקום הכי חם, דגני החזיר בשבועות האחרונים את התלמידים ליום לימודים בבית הספר באוויר הפתוח בחצאי קפסולות והמורים שלו מלמדים בשעות אחר הצהריים בגינות ברחבי תל אביב, מהלך שמתוכנן להתבצע גם השבוע, זאת במקביל לבדיקות.



הסיפור הקודם

תוכן שיווקי עם הקפה של הבוקר: ח"כ שרן השכל מקדמת חברת תחליפי חלב

הסיפור הבא

החצר האחורית: משטרת ירושלים העבירה את מעצר המפגינים לסמטאות וחניונים צדדיים

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

המקומון

בחסות עיריית תל אביב: בריכת רחצה עירונית בהפרדה מגדרית

החברה הערבית

איך עושים אקטיביזם אקלימי במדינות שמחלקות את הרווחים מהנפט והגז בתמורה להעדר זכויות פוליטיות? 

מדיני-בטחוני

להאכיל כדי לשלוט: סיוע הומניטרי או מניפולציה פוליטית? 

הסיפור הבא

החצר האחורית: משטרת ירושלים העבירה את מעצר המפגינים לסמטאות וחניונים צדדיים

"אם היית באה אליי עכשיו עם תחקיר על בלווטניק, הייתי נותן לך עצה ידידותית ללכת למישהו אחר”

ההיצמדות המופקרת של נתניהו לטראמפ עלולה לעלות לנו ביוקר

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish