השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, אפריל 16, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום: פלאש 90

צילום: פלאש 90

בפעם הרביעית: כץ האריך את תקופת איסור ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים לכשבעה חודשים 

משרד הביטחון העביר תיקון המאפשר לשר למנוע את ביקורי הצלב האדום בקרב עצורים לפי חוק הלב״חים למשך 198 ימים - קרוב לשבעה חודשים. בנובמבר הייעוץ המשפטי של משרד הביטחון הודה שהמסגרת החוקית הקיימת אינה מאפשרת לשר למנוע את הביקורים ליותר משלושה חודשים, אולם מאז הוארכה תקופת האיסור זו הפעם הרביעית

דור זומר ❘ דור זומר
16/04/2026
| חם
תמונה ראשית : צילום: פלאש 90
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לפני כשבוע, ב-9 באפריל 2026, בדיוק חמישה חודשים לאחר מכן, פורסמה באתר התזכירים הממשלתי טיוטת תיקון תקנות במסגרתה, "עקב צרכי השעה, מוצע לתקן את תקנה 12(ב) לתקנות כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים (תנאי כליאה), ולהאריך את הוראת השעה, באופן שיאפשר הארכה של תקופת מניעת הביקורים של נציגי צלב אדום אצל לוחמים בלתי חוקיים, כך שתעמוד על תקופה של 198 ימים, וזאת חלף 3 חודשים, כפי שקובעות התקנות בנוסחן המקורי״. להערות הציבור ניתנו חמישה ימים. לשם השוואה: תקנות רגילות בישראל פתוחות להערות ציבור בין 14 ל-45 יום. אתמול (ד׳), ב-15 באפריל, ביום שבו פגה הוראת השעה הקודמת פורסמו התקנות ברשומות.

״כ-15 סוהרים עמדו סביבו והיכו אותו. הם התמקדו בראשו. מאז לא ראינו אותו״

מאז ה-7 באוקטובר 98 עצירים ואסירים פלסטינים מתו במתקני כליאה בישראל כתוצאה מהתעללות, אלימות, ומניעת טיפול רפואי. 52 מהם מתו תחת משמורת של צה״ל – מהם 29 במחנה שדה תימן לבדו. בעשור שקדם למלחמה מתו פחות מ-30 כלואים פלסטינים בישראל

אילי פארי · המקום הכי חם בגיהנום

בסוף נובמבר, במהלך דיון שכינס ח"כ צביקה פוגל (עוצמה יהודית) בוועדה לביטחון לאומי בעניין מניעת ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים, הבהירה גילי מהולל, מהייעוץ המשפטי למשרד הביטחון כי "אין אפשרות משפטית לקבוע מניעה לשלושה חודשים רצופים" של ביקורי הצלב האדום. "עם פקיעת הצו", הוסיפה, "תישקל אפשרות לתיקון התקנה כך שתאפשר הארכה נוספת".

חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים נחקק ב-2002 כמענה לפסיקת בג"ץ שקבעה שלא ניתן לאסור אזרחים לבנוניים כ"קלפי מיקוח" ללא הוכחת מסוכנות אישית. הוא יצר קטגוריה שאינה קיימת בדין הבינלאומי: מי שנחשד בהשתתפות בפעולות עוינות, אך אינו מוגן כשבוי מלחמה לפי אמנת ג'נבה. על פי המחקר של פרופ׳ פנינה שרביט, עד 7 באוקטובר 2023 הוצאו מכוחו כ-60 צווים בעשרים שנה. מאז פרצה המלחמה הגיעה מספרם הכולל של מי שהוחזק מכוח החוק לאלפים.

שני מסלולים, מניע אחד

מאז 7 באוקטובר פועלת ישראל בשני מסלולים מקבילים למניעת פיקוח חיצוני על עצוריה. השר לביטחון פנים איתמר בן גביר, כממונה על שב"ס, הורה על מניעה גורפת של ביקורי צלב אדום בכלל מתקני שב"ס. ארגוני זכויות אדם עתרו נגד כך בפברואר 2024. עשרים פעמים ביקשה המדינה דחיית מענה לבית המשפט — ועשרים פעמים בג"ץ אישר. לגבי הלב"חים, התקנות המקוריות מ-2002 אפשרו לשר הביטחון לחסום ביקורי צלב אדום לתקופה של עד שלושה חודשים — עם בחינה מחודשת לפחות אחת לחודש. 

20 פעמים ביקשה המדינה דחיית מענה לעתירה נגד מניעת ביקורים בבתי הכלא, בג״ץ אישר את כולן

דחיות חוזרות ונשנות והמצאות על מנגנונים חלופיים: למה בית המשפט העליון מסייע לבן־גביר, פוגל וסון הר־מלך למנוע את הפיקוח על בתי הכלא הישראליים? ᐧ 7,962 פלסטינים מוחזקים בבתי הכלא ללא משפט

סיון תהל · המקום הכי חם בגיהנום

בנובמבר 2025 חתם שר הביטחון ישראל כץ על צו שחסם ביקורי צלב אדום אצל לב"חים לשלושה חודשים. כשפגה אפשרות ההארכה, צצה הבעיה המשפטית שמהולל הציגה בוועדה. הפתרון: לא לבטל את הסמכות, אלא לתקן את תקרת הזמן. ב-29 בינואר 2026 נכנסה לתוקף "הוראת שעה ראשונה" (תיקון מס' 1) שהאריכה את הסף ל-138 ימים. תיקון מס' 2, שנכנס לתוקף ביום שבו פגה הראשון, מרחיב ל-168 ימים. וכעת הוארך האיסור ל-198 ימים.

הנתונים שמסרה המדינה לבג"ץ מראים את גודל ההיקף: בדצמבר 2024 הוחזקו 3,435 לב"חים — גידול של 50 אחוז בשני חודשים בלבד. בעסקת ינואר 2025 שוחררו 1,050 מהם. נכון לנובמבר 2025, לפי נתוני המוקד להגנת הפרט, הוחזקו 1,205 עצורים מכוח חוק הלב"חים בבתי הסוהר — מתוך 9,204 כלואים פלסטינים סך הכל. חשיפת המקום הכי חם בגיהנום מהחודש שעבר הראתה כי נכון לדצמבר 2025 מוחזקים בישראל 1,235 לב"חים — ובתוכם 45 אזרחים סורים, שנעצרו לאחר שישראל נכנסה לשטח סוריה בעקבות נפילת אסד. כעת, עם כניסתן לתוקף של התקנות החדשות, שר הביטחון יכול לחסום גישת הצלב האדום אליהם למשך 198 ימים.

חשיפת המקום הכי חם בגיהנום: ישראל מחזיקה בעשרות אזרחים סורים תחת חוק הלב"חים

לפחות 45 אזרחים סורים מוחזקים תחת חוק לוחמים בלתי חוקיים, המאפשר כליאה ללא משפט. בישראל ישנם למעלה מ-3,200 עצורים מנהליים, לפחות 90 מהם קטינים בגילאי 16-18. יהודי אחד בלבד מוגדר כאסיר בטחוני

דור זומר · המקום הכי חם בגיהנום

חוק דרקוני 

בתגובה לתזכיר התיקון נכתב באתר כי ״מדובר בכלואים שמוחזקים מכוח חוק דרקוני מבלי שהוגשו נגדם כתבי אישום ומבלי שעמדו למשפט. מניעת ביקורי צלב אדום למשך 198 ימים (מעל חצי שנה!) תחת הגדרת 'לוחם בלתי חוקי' השנויה במחלוקת, מהווה הפרה בוטה של החובה לספק פיקוח מינימלי על תנאי כליאה הומניטריים. המדינה מנרמלת מצב של העלמת כלואים ללא משפט, וזהו מתן היתר להפקרות מוחלטת בתוך בתי הכלא״.

מגיב שזיהה את עצמו כ"ד"ר ישראל אליוט כהן" כתב: "הצעה זו מאוד לא טובה, היא תדרדר עוד יותר את מעמדה של ישראל בעולם." אחד הגיב: "מתנגד. לא ברור כלל מהם 'צרכי השעה' שמוזכרים בניסוח, ולמה מניעת ביקורים כה ארוכה נחוצה."ֿ

בדיון שקיים פוגל בנובמבר, הוא טען כי הצלב האדום "גילה אדישות אכזרית לסבלם של היהודים בשואה." אמנם הצעתו לביטול קבוע טרם אומצה, אך במקומה הגיעה הוראת השעה שמוצנעת כתיקון טכני. בתגובה לתזכיר של מגיב בשם נרי אראלי, שהציג את עצמו כ״סא"ל במיל' בענף לאיתור נעדרים של צה"ל החרד עד היום לגורלו של הנווט רון ארד שלא זכה כלל לביקור של נציגי הצלב האדום״, נכתב: ״כשם שלא היה זה מוסרי למנוע ביקורים של הצלב האדום בימי מלחמת העולם השנייה במחנות הריכוז וההשמדה שהקימו הנאצים במטרה להשמיד את ההעם היהודי כך אין זה מוסרי שאנחנו בהתנדבות וללא לחץ חיצוני נרד למדרגתם של שונאינו. היתרון המוסרי היהודי שעמד לנו במשך הדורות ועזר לנו בהתמודדות עם שנאת הגויים והאנטישמיות שהופנתה כלפינו״. עוד הוסיף אראלי כי ״מניעת ביקורים של נציגי הצלב האדום מ163 ל 198 ימים, לכאורה נשמע כזוטות דקדקניות אך מבחינה מוסרית הוא כתם על המצפון היהודי, לא זו הדרך״.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...

תגיות: בן גבירחוק הלב״חים


הסיפור הקודם

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

דור זומר

דור זומר

[email protected]

הסיפורים החמים

מעצר של מפגין בהפגנה בכיכר הבימה במוצאי שבת | צילום: פלאש 90
דמוקרטיה במשבר

המשטרה לחצה על קצינת פיקוד העורף שתספק עילה לפיזור הפגנה. בג”ץ למשטרה: “תבואו עם פתרונות”

❘ מערכת המקום
03/04/2026

בדיון דחוף שנערך היום (ו’), נשיא בית המשפט העליון עמית מתח ביקורת חריפה על המשטרה שמגלגלת אחריות לפיקוד העורף במקום לסייע בקיום הפגנות. המדינה הודתה: “חופש המחאה לא נעלם בשעת מלחמה”. בינתיים נחשף: מחוז תל אביב לחץ על קצינת פיקוד העורף לומר שיש קושי בטיחותי בכיכר הבימה – ואז נתלה בהערכתה כעילה לפיזור האלים

הסיפור המלאDetails
שוטרי מג״לֹ מפנים באלימות אישה מבוגרת מכיכר הבימה | צילום: פלאש 90

בג״ץ בדיון חריג בשישי: ידון בעתירה נגד האלימות הקיצונית של המשטרה בדיכוי המחאות נגד המלחמה

02/04/2026
״המוות הוא ברירת המחדל״ | אילוסטרציה: בינה מלאכותית

״היסטוריה!״ קרא בן־גביר, והכריז על עתיד שכולו ריקוד הדם של יהודים ופלסטינים בין הנהר לים 

31/03/2026
ישראלים מביטים ברמת הגולן אל עבר הגולן הסורי | צילום: פלאש 90

חשיפת המקום הכי חם בגיהנום: ישראל מחזיקה בעשרות אזרחים סורים תחת חוק הלב"חים

18/03/2026
הלוויתם של שלושת הנרצחים מהכפר אבו פאלח: מוחמד מוררה ות’איר ופארע חמאיל | צילום: פלאש 90

צה״ל נתן את הנשק והמדים, הממשלה את הגיבוי: מתנחלים רצחו 5 פלסטינים מתחילת המערכה באיראן

09/03/2026

השאר תגובהלבטל

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish