השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, יולי 3, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

המשטרה טמנה פתיון לחסרת בית בתחנה המרכזית – ותפצה אותה ב-5,000 שקל

לפני כשנתיים השאירה המשטרה רכב פתוח עם שטר של 200 שקל בתחנה המרכזית בתל אביב. אנה, חסרת בית, לקחה את השטר ונעצרה. לאחר שתבעה את המשטרה, הוחלט לפצותה. "המשטרה הפעילה מניפולציה שאינה הולמת משטרה במדינה מתוקנת, כדי לייצר עבירה יש מאין", אמר עורך דינה של אנה, אסף דרעי

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
06.12.21
תמונה ראשית : התחנה המרכזית בתל אביב. צילום: מרים אלסטר פלאש 90
Reading Time: 4 mins read
A A
1
התחנה המרכזית בתל אביב. צילום: מרים אלסטר פלאש 90

התחנה המרכזית בתל אביב. צילום: מרים אלסטר פלאש 90


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בהסדר גישור שנערך לפני כשבועיים בין משטרת ישראל לבין אנה, חסרת בית המכורה לסמים, הוסכם כי המשטרה תשלם לאנה 5,000 שקל, כדי לסלק באופן סופי ומוחלט את תביעותיה בתיק שהגישה בבית המשפט לתביעות קטנות בבת ים.

התביעה, על סך 34 אלף שקל, הוגשה לבית המשפט על ידי הקליניקה למשפטים מהמכללה למנהל בדיוק לפני שנה, בדצמבר 2020, על אירוע שהתרחש ב-2018 ובמסגרתו "המשטרה  ניצלה באופן בלתי הוגן מצוקתם של אנשים מסכנים קשיי יום, והפעילה מניפולציה שאינה הולמת משטרה במדינה מתוקנת, על מנת לייצר יש מאין עבירות שלא היו אמורות לבוא לעולם", לשון כתב התביעה. 

אולי יעניין אותך גם:

אחד חזר בלי ראש, אחר בלי קליע: מה לא מספרים לנו על החטופים שנהרגו בשבי?

סכנה בטוחה: רק שליש חזרו בטיסות החילוץ, הרוב נאלצו לסכן את חייהם

במל״ל חושבים שהמעבר דרך מצרים וירדן מסוכן. בממשלה חושבים שזה ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

כפי שדיווח בר פלג ב"הארץ", באוקטובר 2018 הלכה אנה באזור התחנה המרכזית הישנה, כשהבחינה ברכב כשדלתו פתוחה מעט ועל מוט ההילוכים מונח שטר של 200 שקל. אנה פתחה את הדלת, לקחה את השטר והכניסה אותו לכיסה. היא לא ידעה שמדובר ברכב פיתיון של משטרת ישראל וכי השוטרים יושבים באולם סמוך וצופים בו במצלמות אבטחה. 

לאחר שלקחה את השטר, הגיעו אליה שני בלשים בלבוש אזרחי. לפי המתואר בכתב התביעה, בלי להזדהות בפניה הם ערכו חיפוש על גופה והוציאו את השטר. "החיפוש הראשוני שנערך על גופה של התובעת ברחובות העיר, נעשה שלא כדין וללא הסכמתה", נכתב שם. "והעובדה שהחיפוש הראשוני התבצע על ידי גבר, מהווה הפרה בוטה של הוראות סעיף 46 לסדר הדין הפלילי – 'חיפוש אצל אישה לא ייעשה אלא על ידי אישה'". 


משטרת אוחנה? בית המשפט הורה למשטרה לפצות ב-20 אלף שקל מפגין שנעצר "כדי להרחיק אותו מהפגנות"

גלית הראלי

בהמשך מתואר כיצד אזקו אותה בעודה מתחננת על נפשה, ולקחו אותה ברכב הפתיון לתחנת המשטרה, שם נחקרה והועברה למעצר. בלי שהשוטרים הבהירו את סיבת המעצר ולא מילאו דוח עיכוב. "לא היה מקום לעצור את התובעת, בוודאי שלא לאחר שעוכבה ללא כל התנגדות", נכתב בכתב התביעה שבמסגרתו הוצג גם סרטון המעצר. "ההחלטה לעצור אותה מגיעה לכלל רשלנות". 

המדינה החליטה להגיש נגד אנה כתב אישום על גניבה מרכב ופריצה, ובמשך שנתיים הוא התנהל בבית משפט השלום בתל אביב, עד שבנובמבר 2020 המליץ השופט איתן קורנהאוזר למשטרה לחזור בה מכתב האישום, לא לפני שמתח עליה ביקורת קשה. "השארת דלת פתוחה באזור כזה, שיש בו נרקומנים, זה כמו שלט ניאון בלאס וגאס", צוטט השופט בכתבתו של פלג ב"הארץ", והוסיף כי לדעתו מדובר בפעולת הדחה לביצוע עבירה פלילית. 

בתחילה הכחישו השוטרים כי הדלת היתה פתוחה, הם אף לא ציינו זאת בדוח הפעולה. רק בסרטון אפשר היה להבחין בזאת בבירור. "אני לא ידוע אם זה נעשה במכוון או בשוגג", אמר אז התובע. 

עו"ד אסף דרעי: "כששוטרים פועלים כך הם פוגעים בנו פעמיים: ראשית, הם טומנים מלכודת נבזית לחלשים שבבני החברה. שנית, הם מתעצלים ונמנעים מלעשות את עבודתם האמיתית – להגן עלינו מפני עבריינים אמיתיים"

"טמינת מלכודות שכל מטרתן להפיל אזרחים ולהביאם לכדי ביצוע עבירה, תוך שימוש באמצעים שאינם הולמים משטרה במדינה מתוקנת, מהווה פגיעה חמורה בכבוד האדם", נכתב בכתב התביעה. עוד צויין שם כי השוטרים עברו על סעיף 3 לפקודת המשטרה שבו נכתב: "משטרת ישראל תעסוק במניעת עבירות ובגילוין, בתפיסת עבריינים ובתביעתם לדין, בשמירתם הבטוחה של אסירים, ובקיום הסדר הציבורי ובטחון הנפש והרכוש". כלומר, "מסעיף החוק", נכתב בכתב התביעה, "עולה כי תפקידה של הנתבעת הוא להקנות ביטחון לאזרחי המדינה, תוך ביצוע פעולות המיועדות למניעת ביצוע העבירות ולא לטמון מלכודות המיועדות ליצירת העבירות". 

"הסיפור של אנה חמור ומקומם במיוחד", אומר עורך הדין אסף דרעי, מנחה הקליניקה למשפטים במכללה למנהל, "ולכן אנחנו לא מסתפקים בתוצאה הטובה שהתקבלה בתביעה, אלא בדעתנו לפנות בימים הקרובים למפכ"ל ולפרקליט המדינה במכתב בו נבקש מהם ליידע אותנו אלו פעולות ינקטו כדי להבטיח שדבר כזה לא יישנה.

"כששוטרים פועלים כך הם פוגעים בנו פעמיים: ראשית, הם טומנים מלכודת נבזית לחלשים שבבני החברה. שנית, הם מתעצלים ונמנעים מלעשות את עבודתם האמיתית – להגן עלינו מפני עבריינים אמיתיים". 



הסיפור הקודם

משטרת אוחנה? בית המשפט הורה למשטרה לפצות ב-20 אלף שקל מפגין שנעצר "כדי להרחיק אותו מהפגנות"

הסיפור הבא

נשיקות, ליטופים והטרדות במשרד הפרסום יהושע: "כשרמי היה עובר, היינו אומרות אחת לשנייה להישאר בחדרים"

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

דעות

אחד חזר בלי ראש, אחר בלי קליע: מה לא מספרים לנו על החטופים שנהרגו בשבי?

חם

סכנה בטוחה: רק שליש חזרו בטיסות החילוץ, הרוב נאלצו לסכן את חייהם

חם

במל״ל חושבים שהמעבר דרך מצרים וירדן מסוכן. בממשלה חושבים שזה ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

הסיפור הבא

נשיקות, ליטופים והטרדות במשרד הפרסום יהושע: "כשרמי היה עובר, היינו אומרות אחת לשנייה להישאר בחדרים"

"מסרסרים בפנים שלי, אונסים לי את הנפש": אחרי שהאקס שלה נעצר שוב, יוליה החליטה להיחשף לראשונה

באו בעקבות הבטחה לרווח, סיימו במרכז לנפגעי כתות: מה קרה לסוכנים של חברת בי היפ

הכי מטוקבק 1

  1. Εγγραφ στο Binance US says:
    יום 1 לפני

    Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish