השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, יולי 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

המשטרה חגגה תפיסת מפיצי הודעות למכירת סמים, התקשורת הריעה. זה הסיפור האמיתי

לפני שבועיים התפארה המשטרה כי עצרה חוליה שמפיצה הודעות למכירת קנאביס ומבצעת עסקאות סמים. כלי התקשורת מיהרו להדהד את המסר, אבל מבדיקה שערכנו עולה כי שניים מהעצורים הם סוחרים קטנים והשלישי הואשם בגידול עציץ קנאביס

מאשה אברבוך ❘ מאשה אברבוך
28.06.22
תמונה ראשית : אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק
Reading Time: 3 mins read
A A
1
אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


שבועיים אחרי שהמשטרה התפארה במעצר שלושה גברים שעומדים מאחורי הפצת מסרוני הקנאביס והתקשורת מיהרה להדהד את המסר, הוגשו כתבי אישום שמהם עולה כי החגיגות היו מוקדמות וכי מדובר בסוחרי סמים זניחים. 

בחודשים האחרונים הולכות ומתרבות ההודעות שמציעות רכישת קאנביס שנשלחות למכשירי הטלפון של מאות אלפי ישראלים, גם כאלו שמעולם לא רכשו סמים, גם למכשירים של ילדים ובני נוער. ספקי הטלפון, שמרוויחים מהודעות ה-SMS לא ממהרים לבטל את המטרד ורשויות אכיפת החוק לא מיהרו לעצור את שטף ההודעות.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כשהלחץ הציבורי עשה את שלו, נדרשה יחידת הסייבר בלהב 433 לטפל בבעיה ולהגיע אל מפיצי המסרונים. לפני שבועיים עצרה המשטרה את עידן צדקה, תמיד מזרחי ויעיש סרור. "לפי החשד", הצהירה בפני התקשורת, "השלושה הפיצו הודעות למאות אלפי בתי אב בישראל, בהן הציעו למכור סמים ולהעבירם עם שליח עד לבית הלקוח". 

בדיון הראשון במעצרו של צדקה, אמר נציג המשטרה: "במהלך החודשים האחרונים יחידת הסייבר בלהב מטפלת בתופעה מטרידה, מכת מדינה, מדובר בהודעות שנשלחות יום יום בתפוצה ארצית לכלל הציבור במדינת ישראל ללא אבחנה בין מבוגרים לקטינים. יחידת הסייבר שמה את ידה על חוליה אחת מיני רבות שמפיצות את ההודעות ומבצעות עסקאות סמים".


הטענה הזאת של המשטרה הופיעה, כמובן, גם בבקשות להאריך את מעצרם של השלושה, שנחשדו ב"הטרדה באמצעות מתקן בזק" וב"ניהול החזקה ושימוש של מאגר מידע", בנוסף לעבירות סחר בסמים.

חלק מההודעות שנשלחו למאות אלפי ישראלים

אלא שאתמול (שני), כאשר הוגש כתב אישום בגין עבירות סחר בסמים הוגש נגד עידן צדקה, כתב האישום האחרון בפרשה, נראה שמאחורי ההודעה הבומבסטית לא היה הרבה. מכתבי האישום שהוגשו בשבועיים האחרונים עולה שהשלושה לא היו שולחי המסרונים, אלא סוחרים זניחים במקרה הטוב. סרור אפילו לא הואשם בסחר בסמים אלא בגידול עציץ קנאביס אחד והחזקה של שלוש מנות סם במשקל כולל של 500 גרם. 

כתב האישום שהוגש נגד מזרחי ייחס לו עבירות סחר בסמים בלבד, כשסעיפים הנוגעים להטרדה באמצעות מתקן בזק והחזקת מאגר מידע שעשו הד עם מעצרו נעלמו לחלוטין מהאישומים. 

מכתבי האישום שהוגשו נגד צדקה ומזרחי עולה כי קונים פוטנציאליים, שהשתכנעו לרכוש קנאביס מפרסומי המסרונים והקליקו על הקישור בהודעה, היו מנותבים לשיחת וואטסאפ איתם. במסגרת השיחה אימתו צדקה ומזרחי את זהותם ותיאמו להם משלוח של הזן המבוקש בכמות הרצויה. 

למרות חגיגת יחסי הציבור המשטרתית, כתבי האישום שהוגשו בפרשה מציינים כי זהותם של שולחי המסרונים "לא ידועה למאשימה".

עד המדינה בפרשת הטלגראס המשיך למכור סמים בזמן שהופעל כסוכן סמוי על ידי המשטרה

מאשה אברבוך

לצורך הגשת כתבי האישום, יצרו בלהב 433 קשר עם הלקוחות של השניים. כך, פנתה המשטרה לארבעה אזרחים שהגיעו לוואטסאפ של צדקה אחרי הקלקה ועברו תהליך אימות מולו, ול-11 אזרחים שהופנו באצמעות הקישור למזרחי ועברו תהליך אימות מולו.

האזרחים הללו מוזכרים בכתבי האישום בשמותיהם המלאים לצד הכתובות שאליהן סופק הקנאביס באמצעות שליח. גם פרטיו האישיים של אזרח שיצר קשר עם מזרחי ולבסוף נסוג מביצוע העסקה נחשפים בכתב האישום. בנוסף אליהם, ניתן למצוא בכתב האישום של צדקה שמות וכתובות של שישה אזרחים נוספים שרכשו קנאביס לאחר פניה אישית אליו בטלגרם או בוואטסאפ, מבלי שהגיעו אליו דרך הקישור במסרוני הספאם.

ממשטרת ישראל נמסר: "מדובר בפרשייה שהנה חלק ממאבק משטרת ישראל בעבירות של סחר והפצת סמים מסוכנים בדגש על הפצתם בקרב קטינים. במסגרת הפרשייה, נעצרו 3 חשודים ונאספו די ראיות אשר הביאו בסופו של יום להגיש נגדם כתבי אישום ובקשות למעצר עד תום ההליכים נגדם בגין עבירות של יצוא, יבוא, מסחר הספקה של סמים מסוכנים, וכן עבירות של גידול, יצור הכנת סמים מסוכנים והחזקה/שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, כל אחד בהתאם לחלקו".



הסיפור הקודם

אני יותר ממורה לילדים עם אוטיזם. אני היחידה מהמערכת שנלחמת עבורם

הסיפור הבא

כל כך מעט שטח מוקדש להולכי הרגל בערים הגדולות, וגם זה נלקח מאיתנו

מאשה אברבוך

מאשה אברבוך

הסיפורים החמים

החברה הערבית

״עלו לאוטובוס, פירקו לו את הצורה, הלכו״: נהג אוטובוס ערבי הותקף אמש על ידי קבוצת נערים

המקומון

מועדון ״התדר״ מתנער משותף ששימש דובר למיזם הישראלי-אמריקאי לשליטה על מזון בעזה

המקומון

בחסות עיריית תל אביב: בריכת רחצה עירונית בהפרדה מגדרית

הסיפור הבא

כל כך מעט שטח מוקדש להולכי הרגל בערים הגדולות, וגם זה נלקח מאיתנו

ילד של אף אחד: למאות ילידי הארץ אין אזרחות ישראלית - וגם שום אזרחות אחרת

"קשה לדעת מי מהמצולמות קטינה", אמר עו"ד של מפיץ בטלגרם. מאחוריו פרצה נערה בבכי

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish