השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום ראשון, יוני 21, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

עבודה בתחום שלי הרי לא אמצא שוב

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך   הפחד. הרגע הכי עלוב הוא הרגע שבו אתה מתחיל לכתוב משהו, אבל לא משתמש בשם שלך. הרי יש בזה מן ההודאה בכך שאתה עדיין פוחד. שאתה עדיין לא מעז לומר בקול […]

בעילום שם ❘ בעילום שם
15/10/2013
| צדק חברתי
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

 

הפחד.

הרגע הכי עלוב הוא הרגע שבו אתה מתחיל לכתוב משהו, אבל לא משתמש בשם שלך. הרי יש בזה מן ההודאה בכך שאתה עדיין פוחד. שאתה עדיין לא מעז לומר בקול ששברת את השלשלאות שבהן מחזיקים אותך, מתוך חשש שהרעש המתכתי כשהן פוגעות בקרקע יעורר את תשומת לבם של כל מי שמסביב.

אלה עסקים מוזרים, עסקי האיגודים. עסקים מוזרים שאין בהם שום פוטנציאל לרווח אישי, וההפסד האישי הוא ודאי כמעט. הדיל הוא די פשוט: אתה שם את עצמך בפרונט, מחביא מאחורי גבך כמה עשרות או מאות קולגות שלך שרובם יושבים על הגדר ומחכים לראות מי ינצח בהתגוששות שבוא תבוא בינך לבין ההנהלה, שם את הפרנסה של אלה הסמוכים על שולחנך בסכנה ויוצא למסע שבסיומו יקרה אחד משניים – או שתפסיד את שמך הטוב ותנצח, או שתפסיד את שמך הטוב ותפסיד. הניצחון וההפסד כפופים למה שיקרה לחברים שלך. אתה, בכל מקרה, לא תרוויח מזה.

והאובדן.

אתה, זה שעמד בפרונט, זה שמשך את האש – אתה אבוד. כי מהרגע שבו החלטת להניף את הדגל ולעשות צעד קדימה כשחיפשו מתנדבים, מאותו רגע אתה מתויג כבעייתי. כטראבל מייקר. למעסיק במקום העבודה הנוכחי אסור לפגוע בך ובית הדין לעבודה מיד יתגייס לסייע אם יעז לנסות, אבל מה יהיה אם תרצה להחליף מקום עבודה? מה יקרה כשישאלו עליך את המעסיק הנוכחי להמלצה? מה יקרה אם יחפשו חיפוש קליל בגוגל ויראו שם את שמך ליד אנשים עם שלטים ומגפונים שנאבקים על תנאי העסקתם?

לא יקרה כלום, האמת, ויתכן שזה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות.

עבודה בתחום שלך הרי לא תמצא שוב. אין יותר אנונימיות. אי אפשר לחזור אחורה לשורה. לקחת ממורפיאוס את הגלולה של המודעות, ומעכשיו אתה אויב של המטריקס, והמטריקס זוכר הכל.

והעימות.

העימות עם המנהלים שלך. עם היד שמאכילה אותך. הרגע שבו אין ברירה וצריך לאזור אומץ ולשבת איתם למשא ומתן על תנאי ההעסקה. הרגעים הראשונים שבהם הם מתייחסים אל הוועד כילדים אבודים ומבולבלים בפטרוניות של "אנחנו יודעים מה טוב בשבילכם אז קחו תופין ותרגעו", ואתם צריכים להגיד שזה לא מספיק. שהעובדים לא רוצים תופין. שהם רוצים תנאים, ויחס משופר, והסכם קיבוצי. שאם המצב במקום העבודה היה טוב כל כך, הרי כלל לא היה קם ועד.

ובהתחלה באים בטוב ומסבירים ששיפור תנאי ההעסקה יעשה טוב לפריון העבודה ולרווחי העסק ונותנים כדוגמה את המתחרה שנתן הסכם קיבוצי לעובדים ולא הפסיד שקל אלא להפך, ואז עוד פגישת מבוי סתום ועוד פגישה ועוד אחת ומגיעים לעימות. והעובדים מצפים לשיפור שיבוא כבר, והמעסיקים זועמים על עזות המצח של הפועלים האלה שמעזים לבוא בדרישות.

והאחריות.

האחריות הנוראית הזאת בזמן מאבק עובדים שהופך לסכסוך עבודה שהופך לעיצומים ולשביתה ולבית הדין לעבודה. האחריות של להביט בעיניים לחברים שלך שהמשכורת היא האוכל של הילדים שלהם ולהגיד להם להמר עליה (הרי על ימי שביתה לא בטוח כלל שיקבלו תשלום) ולהאמין בך. לנאום להם על הצורך בסולידריות כשרואים את הפחד בעיניים של כל אחד כי הרי לכולנו זו חוויה ראשונית כי אף פעם לא היה לנו ועד, ולהסתיר את הפחד שאתה עצמך מרגיש כי אם יראו שאתה מפחד, הכל יתנפץ.

והרי אתה לא באמת יודע להיות מנהיג עובדים. אתה בסך הכל שכיר שרצה לדאוג לתנאי ההעסקה במקום העבודה, ופתאום אתה מוצא את עצמך עם מגפון ביד כשכולם מסתכלים עליך וסומכים עליך שתוביל אותם לחוף מבטחים, ואתה הרי לא באמת מכיר את הדרך ומחפש באופק איזה מגדלור שיוביל אותך.

והבדידות.

הבדידות שבה צריך לקבל החלטה. הדיון שבו אתה ועוד 4-5 חברי ועד צריכים להחליט החלטות שישפיעו על עשרות ומאות חברים שלכם, תוך שאתם אמורים לנשוך את היד שמאכילה אתכם. השקט המצמית בחדר כשכל אחד אומר את דעתו בעניין שבו צריכים להכריע בתוך חדר סגור שבדרך כלל משמש כמשרד והופך לחדר ועד לעת מצוא. והרגע שבו היושב ראש מעמיד את הדברים להצבעה, וכל אחד לוקח נשימה עמוקה לפני שהוא מכריז בעד או נגד שביתה.

וההחלטה היא לגמרי שלכם כי ארגון העובדים שלכם הרי יתמוך במה שתחליטו, וקיבלתם יעוץ משפטי והעובדים מסתכלים במבט חצי מעודד חצי חושש ואומרים לכם למעשה "מה שתחליטו – נקבל" ולך תחליט עכשיו על הפרנסה שלהם. על העתיד המקצועי שלהם. על התקוות שלהם והרצונות שלהם. ואתה המחליט. אתה וחברי הוועד. בודדים ביחד.

והיום שאחרי.

אין הרבה שמחות בעסקי הוועד. רוב ההישגים הם דווקא דברים שלא קרו ובהרבה מקרים אי אפשר למדוד אותם. הנה העובדת שלא יודעת ששמה הופיע ברשימת המפוטרים, ושהצלחתם לחלץ אותה. היא גם לא תדע. לדעת לא יתרום לה דבר. הנה העובד שלא יודע שעמדו לקצץ לו ולשאר המחלקה שלו בשכר. הנה העובדים החדשים שנקלטו לא מזמן וקשה להאמין שהם יודעים שזה כי דרשתם תקנים חדשים.

צער, לעומת זאת, יש המון. ללכת ברחובות העיר ולפגוש את העובד שפוטר בגל הפיטורים האחרון ועדיין לא מצא עבודה. הוא איש מבוגר ולא בריא. ואתה שואל אותו לשלומו ומתפלל שיגיד שמצא משהו, שיש לו כסף לאוכל – אבל אין לו. והוא מסתכל עליך במבט עצוב, ואתה יודע שהוא יודע שעשית הכל כדי שלא יפוטר, אבל אתה לא יכול להתחמק מתחושת האשמה הנוראית ומתחושת הכישלון. בשבילך 90 אחוז מהעובדים ניצלו מפיטורים. בשבילו 100 אחוז מהם פוטרו.

והמשמעות.

מטרתו של הטור הזה היא לא לרפות את ידיהם של אותם גיבורים שעושים את הצעד קדימה ומאגדים את מקום העבודה שלהם. הרי בלי אותם גיבורים לא היה ועד בפלאפון, לא ב-ynet ולא של העובדים הזמניים בתיאטרון הקאמרי. בלי אותם גיבורים לא היו משפרים את תנאי ההעסקה של הנערים בבורגראנץ' ולא היינו יודעים בכלל שיש מפעל שנקרא פניציה.

המטרה של הטור הפוכה בדיוק. מטרתו אחת ויחידה: שתבינו.

שתבינו מה עובר עלינו, אלה שמנסים להחזיר את הגלגל אחורה לימים בהם יחסי העבודה היו נורמטיביים והעבודה המאורגנת הייתה דבר שאינו ייחודי ל-25 אחוזים מהעובדים במשק, אחרי 30 שנות קפיטליזם דורסני.

שתבינו שההוא שמגיע עם טפסים של כוח לעובדים וההיא שמגיעה עם טפסים של ההסתדרות, מסתובבים ביניכם עם כוונות נשגבות בלב, וכוונת ענקית על הגב. הם מסכימים לחטוף את הכדור התעסוקתי הזה בשבילכם, לא כי הם אלטרואיסטים – אלא כי אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילכם. בשבילם.

תעזרו לנו. תנו מילה טובה. זה המקסימום שייצא לנו מזה, אז לפחות שזה ייצא.

הרי עבודה אחרת בתחום כבר לא נמצא. אמרתי כבר – התמונה שלנו עם המגפון נמצאת בגוגל. אתנחם בכך שלפחות שהשם שלי לא יופיע כשיחפשו את הטור הזה.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

כל העניין הזה מעולם לא קרה

הסיפור הבא

עבודה בתחום שלי הרי לא אמצא שוב

בעילום שם

בעילום שם

הסיפורים החמים

צילום מסך מתוך דוח יונסף על מצב החינוך בלבנון | UNICEF/ DiegoIbarraSanchez/2025
חינוך

מה יואב קיש יכול ללמוד משרת החינוך הלבנונית?

❘ אילת לוי, הפורום לחשיבה אזורית
18/06/2026

בחלקים נרחבים בלבנון המוגדרים מסוכנים, למידה מרחוק היא האפשרות היחידה של מאות אלפי תלמידים. אך כיצד מתחברים לזום כשאצל משפחות רבות יש רק מכשיר סלולרי אחד במקרה הטוב, אין חיבור לאינטרנט ואין חשמל סדיר? כך שרת החינוך הלבנונית, ד״ר רימה כראמי, מיישמת את מדיניות ״למידה בכל מצב״

הסיפור המלאDetails
תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

17/06/2026
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

16/06/2026
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
הסיפור הבא
מנהיג ועד עובדים מחזיק מגפון בהפגנה

עבודה בתחום שלי הרי לא אמצא שוב

פסל מסכי לד במרכז כיכר העצמאות בנתניה

נובו כיכר

אב וחמישה בנים בשחור לבן על אוטובוס

איש עם תרמיל גב ורוד וחמישה ילדים, לפחות

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d