השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, ינואר 31, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

בסוף טחב תטרוף את כולנו

בשר מקולקל, ענבל אור, שי חי ותינוקות ערבים: האמת והספק

דרור רפאל ❘ דרור רפאל
07/04/2016
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בכל אמת יש ספק. ומאחורי הספק, לעיתים, מסתתרת אמת. האמת היא שלפעמים אנחנו צריכים להסיר את הספק ולהחליט באיזו מדינה אנחנו חיים או מעדיפים לחיות. לאיזה קצה של מטוטלת אנחנו רוצים לשאוף ואיזה אנשים אנחנו נהייה בסוף, אנשי האמת או אנשי הספק.

האמת – רומן זדורוב רצח את תאיר ראדה. זו האמת, כי שלושה בתי משפט בערכאות שונות ושישה שופטים קבעו שזו האמת. על ידי בחינה של ראיות ובדיקת הוכחות. מדינה רציונלית שמאמינה בחוק ומערכת המשפט, יודעת שזו האמת ואין אחרת.

הספק – אולי זאבה בשם טחב טרפה את תאיר ראדה. זאבה שכלואה בתוך א"ק שיש לה חבר בשם א"ח ורק הוא שמע ממנה שהיא רצחה אותה, כי היא רואה אנשים ברחוב כמו סנדוויצ'ים עם בשר.

האמת –  הבשר האנין והאיכותי שמוכרים לנו במסעדות יוקרה (לפי פרסומים השבוע) הוא בשר מקולקל ומסוכן שפג תוקפו ומקורו בשטחים מחיות שונות כמו חתולים וגמלים.

הספק – בגלל שהבשר מוגש לנו במסעדות יוקרתיות עם אווירה "נכונה" וניתנים לו שמות מפוצצים כמו פילה של משהו המוגש על מצע של משהו עם איולי של לימון כבוש, ריריות הטעם שלנו מיטשטשות ואנחנו מתקשים להבין מה אנחנו אוכלים. התאורה במסעדה, המוזיקה, הריחות, המחירים הגבוהים השירות המחויך, כל אלה גורמים לנו לחשוב, שאנחנו מכניסים לחיך שלנו בשר איכותי וטרי, עם איולי של לימון כבוש. החושים שלנו מתערבלים בזמן שמוכרים לנו בשר פיגולים או דירות יוקרה מדומיינות.  

האמת – ענבל אור מכרה בניינים באוויר ודירות יוקרה שלא קיימות. את אותה דירה היא הצליחה למכור למספר אנשים במקביל במה שנראה כמו תרמית פירמידה שקורסת עליה ועל לקוחותיה בימים אלה.

הספק – בגלל הדיבור הבוטח שלה (שעשוי מהפרדת מילים בסטקטו, על ידי נקודות, כמו: אני. מבטיחה. לכל לקוח. ולקוח. שכל כספו. אבל כל הכסף. יחזור אליו. נקודה.), משרדי היוקרה, האיפור הכבד, שרשראות הפנינים המטעות, בזכות כל אלה, אף אחד  לא העלה על דעתו שסרט התדמית שהיא מקרינה בזמן המכירה, הוא רק סרט וזו רק תדמית (אף אחד פרט לעיתונאית ליאת רון)

האמת – בצלאל סמוטריץ', ח"כ מהבית היהודי, נבהל מהמחשבה שאשתו תלד לצד יולדות ערביות מחשש לחפלות רעשניות או לוולד שעתיד להיות מחבל, אך האמת היא שיש סיכוי גבוה יותר, שהרך הנולד יגדל להיות המטפל של אימא שלו בבית החולים, הסניטר שמוכן לעשות את העבודה שיהודי לעולם  לא יסכים לעשות כי "זה לא בשבילנו". האמת היא, שיש יותר סיכוי שהערבי יגדל להיות הרוקח שעובד במשמרות יום ולילה, וייתן לאשתו את הדקסמול יום ולילה ויחייך אליה באדיבות, כשהיא תצוץ אדומת אף, מצוננת, משתעלת ועם חום גבוה. אולי הוא יהיה סתם ערבי נחמד שמתקן להם פנצ'ר במחירים שפויים, בונה את הבניין שבו הם יגורו, או מכין את החומוס שהם יאהבו. יש גם סיכוי קטן אמנם, אבל קיים, שהוא יהיה רופא או מנתח או אפילו מיילד.

הספק – ישנו גם חשש, שהבן של סמוטריץ' ייוולד להיות גזען כמו אבא והיסטרי כמו אימא, או חלילה, יהפוך להיות הזאבה בשם טחב שתטרוף את כולנו בסוף.

האמת – עוד תכנית ריאליטי נגמרה השבוע, על רקע התארגנות תמוהה של אנשים בוגרים ושפויים לכאורה, שמתקראים "צבא האמת"– להם אין אפילו צל של ספק. חלקם מספרים ששילמו הון (בכתבה בגיא פינס, חיילת מהגייסות המאורגנים, הודתה שנכנסה למינוס של מאה אלף שקל) עבור מסרונים כדי ששי חי יזכה.

הספק – אירוע הגמר הגדול של "האח הגדול" הוא רק עוד תוכנית טלוויזיה בשרשרת תוכניות, שאחריה ישודרו עוד אינספור משדרים בערוצים כאלה ואחרים כמו "הדיירים חוזרים", "הפליטים מדברים" ו"המתים מהלכים". תוכניות שמפעילות מניפולציות רגשיות מרשימות על עדר גדול של אנשים קטנים, שבטוחים שחייהם הם סתמיים לעומת פנטזיות על חיים של אנשים אחרים, דמיונות המגולמים בסרטי תדמית מדהימים שמוכרים מגדלים באוויר בשכונות יוקרה במרכז הארץ, ובשר לא אכיל במסעדות פאר, על ידי תפלול, שמורכב תמיד מאותם חומרים מערפלי חושים, כמו מוסיקה שובת לב, ריחות נעימים, אנשי מכירות חלקלקים בעלי חיוך החושף שיניים לבנות, בוהקות, עם נצנוץ של כוכב קטן שמשדר עושר, הצלחה ויופי עוצר נשימה. ומול כל אלה האזרח הקטן, האדם הפשוט, אני, את, כולנו, נפלנו או שבטח עוד ניפול בטעות, ונשתכנע לקנות, לסמס, לשלם. לשלם הרבה יותר ממה שאנחנו יכולים.

וזו, בגדול, האמת, בזה אין ספק.   

הכותב משדר ב"רדיו ללא הפסקה" וכותב טור שבועי ב"מעריב"

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

סוכת שלום באצטדיון טדי

הסיפור הבא

הנאצי אמר שזה בסדר

דרור רפאל

דרור רפאל

הסיפורים החמים

המחאה בסכנין נגד העדר אכיפה והשתלטות ארגוני הפשע על היישובים הערבים | צילום: פלאש 90
דעות

המאבק על חיי האזרח הערבי נמצא בליבת המאבק על הדמוקרטיה

❘ נירה בן עוזר

אדישות למחאה נגד העדר האכיפה של משטרת ישראל ביישובים הערביים והפקרת חיי התושבים - שתתקיים מחר בתל אביב - פירושה הסכמה להתפרקות המשטרה ממהותה - שמירת החוק והסדר הציבורי עבור כלל האזרחים, והפיכתה למליציה גזענית

הסיפור המלאDetails
רה״מ נתניהו נואם בהלוויתו של רס״ר רן גואילי, השבוע | צילום: פלאש 90

נכון ביבי, החזרת את החטופים. עכשיו אתה יכול להתפנות לשאלה – בגלל מי נחטפו ונרצחו?

תיעוד הפרעות בפחית

תקפו נשים וילדים, מנעו פינוי רפואי: עדויות מפוגרום המתנחלים

שרת ההתיישבות אורית סטרוק | המטרה: להביא את התפרסות היהודית מההתנחלויות גם לנגב ולגליל על חשבון השטחים הפתוחים | צילום: אריק מרמור, פלאש 90

שיטת סטרוק: כך הוכפל תקציב החטיבה להתיישבות על חשבון שיקום העוטף והצפון

צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

״מעבדת הניסויים של הממשלה״: כך הפכו 50 אלף פליטים לכלי לריסוק הדמוקרטיה

הסיפור הבא

הנאצי אמר שזה בסדר

אחמד מחכה לטלפון

Кто возьмет меня на работу?

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d