השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, ינואר 16, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
סער, גילה כנפי-שטייניץ ויובל שטייניץ | צילומים: קובי גדעון, לע"מ; יונתן זינדל, פלאש 90; אתר בתי המשפט

סער, גילה כנפי-שטייניץ ויובל שטייניץ | צילומים: קובי גדעון, לע"מ; יונתן זינדל, פלאש 90; אתר בתי המשפט

כשר, אבל פרווה: גדעון סער משווק את המועמדת שלו לעליון כשמרנית. היא לא כזו

בעוד מועמדים אחרים לעליון נתפסים כבעלי חשיבה מקורית ועצמאית, את גילה כנפי-שטייניץ מגדירים עמיתיה כ"בסדר". "היא לא בנוייה לתיקים מורכבים", הם אומרים. זה הייחוס המשפחתי והמוצא של השופטת, שקרצו לגדעון סער, שפונה בעזרתה לבייס הליכודי

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
21/02/2022
| מגזין
תמונה ראשית : סער, גילה כנפי-שטייניץ ויובל שטייניץ | צילומים: קובי גדעון, לע"מ; יונתן זינדל, פלאש 90; אתר בתי המשפט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


המחמאה הכי גדולה שקיבלה גילה כנפי-שטייניץ בימים האחרונים מעשרות עורכי דין שיצא לי לדבר איתם על אודותיה, היא ש"היא בסדר". רובם תארו שופטת יבשושית ואפורה, שגם כשפסקה לטובתם, עשתה זאת בלי לעצבן אף אחד. חלקם ציינו שהיא חריגה בנוף השופטים המתנשאים בבית המשפט המחוזי בירושלים, והיותה שופטת נעימת הליכות. אבל כולם, באופן גורף וקונצנזואלי, לא הבינו למה גדעון סער בחר דווקא בה למינוי הדגל שלו לעליון. 

הסיבה היחידה שהם העלו בדעתם היא קשריה למפלגה "הנכונה". גילה כנפי-שטייניץ היא רעייתו של חברו של שר המשפטים, יובל שטייניץ מהליכוד. סער מקווה שהייחוס המשפחתי יאפשר לו לצבוע את כנפי-שטייניץ כימנית, שמרנית, ולהוסיף לעצמו נקודות בבייס. 

איילת שקד הוכיחה שזה אפשרי בעידן שבו הכל עניין של מיתוג וספינים. כששקד כיהנה כשרת המשפטים, היא שיווקה את מינויה של יעל וילנר כשמרנית בשל היותה דתייה. שקד ידעה שהיא אקטיביסטית, אבל התפשרה על מינויה. כך גדעון סער משווק את כנפי-שטייניץ כשמרנית. בשני המקרים הדבר רחוק מהאמת. שקד וסער בונים על הבורות והרדידות של הציבור. תוסיפו לקשר המשפחתי את היותה אישה ומזרחית, שהוריה עלו לארץ ממרוקו בשנות ה-50, ובכלל מדובר בפרסומת לפוליטיקת זהויות שבטח עוד נשמע עליה. 

תוסיפו לקשר המשפחתי את היותה אישה ומזרחית, שהוריה עלו לארץ ממרוקו בשנות ה-50, ובכלל מדובר בפרסומת לפוליטיקת זהויות שבטח עוד נשמע עליה 

מי שיתעמק בעובדות, יגלה שמדובר בשופטת המכהנת כבר כ-30 שנה ומעולם לא בלטה, להיפך, היא העדיפה להיחבא אל הכלים. בניגוד למועמדים אחרים, כמו מיכל אגמון-גונן וגרשון גונטובניק, שאפשר לאפיין בקלות כסנגוריאליים ובעלי חשיבה מקורית ועצמאית, את כנפי-שטייניץ קשה לעשות זאת ולכן לכל היותר מדובר בשופטת פרווה. 

פסק הדין הכי מוכר שלה ניתן בעניין "קול ברמה", שבו קבעה כי הדרת נשים מתחנת הרדיו היא אפליה מגדרית פסולה. פסק הדין אמנם הדהד במסקנה שלו, אולם בשורה התחתונה שלו נקב בפיצוי עלוב במיוחד עבור שנים של אפליה – מיליון שקל בלבד שיושקעו בתכניות להעצמת נשים. כנפי-שטייניץ התחשבה במצבה הכלכלי של התחנה ופסקה פיצוי נמוך יחסית. במסגרת התביעה הייצוגית, קבעה השופטת כי התחנה הדירה נשים רק בחלק מהזמן ולא בתקופה כולה, והתחשבה בכך שהרשות השנייה הייתה בהידברות עם התחנה. 

במובן זה היא משקפת את הרוח שנושבת בבית המשפט העליון בשנים האחרונות, שלא בא לעשות מהפכות, אלא לשמור על הקיים ובשקט. אלא שכנפי-שטייניץ רצתה למתג את עצמה אחרת מהאופן שבו סער מציג אותה בפני חברי הוועדה לבחירת שופטים. "בראיון ובפסקי הדין שהגישה היא הדגישה דווקא את הצדדים האקטיביסטיים שלה", אמר השבוע אחד מחברי הוועדה ל"המקום".  

כנפי-שטייניץ משקפת את הרוח שנושבת בבית המשפט העליון בשנים האחרונות, שלא בא לעשות מהפכות, אלא לשמור על הקיים ובשקט

חוץ מקול ברמה, כנפי-שטייניץ מנתה בגליון המועמדות שלה פסק דין פמיניסטי לכאורה נוסף שעסק בהחלטתה למנוע הפצה של ספר אוטוביוגרפי שמביא לזיהויה ופוגע בפרטיותה של בת הזוג של הסופר. מעניין שהיא לא ציינה פסק דין שלה מהשנה שעברה, שבו דחתה תביעה ייצוגית נגד איקאה שפרסמה קטלוג ללא נשים, בטענה כי אי פרסום נשים מצד גוף מסחרי אינו מהווה אפליה אסורה. עמדה זהירה זו באה לידי ביטוי גם בתביעות ייצוגיות רבות שכנפי-שטייניץ מרבה לדחות אחרי שהיא מאמצת, כמעט באופן עיוור את עמדות הרגולטור. נדיר אם בכלל שתפגין עמדה מנוגדת לרשות הפיקוח ותבקר את עמדתה. "היא לא בנויה לתיקים מורכבים", מספר עורך דין שמופיע בפניה, "תביעה ייצוגית תתקבל רק כשהיא קליר קאט". 

גם בזירה הפלילית, כנפי-שטייניץ משקפת את הזרם המרכזי בבית המשפט העליון, שנוטה לתת צ'ק פתוח לרשויות התביעה. באחד התיקים הפליליים, שדן בין היתר בעבירה של פגיעה בכבוד דגל המדינה, קבעה השופטת כי כדי לבסס הרשעה בעבירה זו, אין צורך להוכיח "ודאות קרובה לפגיעה ממשית בסדר הציבורי וכן פוטנציאל לאלימות באותה רמת הסתברות". באותו מקרה, היה מדובר ביהודי ששרף חבל שעליו היה תלוי דגל והדגל נפל ארצה. 

אז יש מועמדים בעייתיים יותר מגילה כנפי-שטייניץ וקשה לומר שאלה שייבחרו לצדה קורצו מהחומר של בית המשפט העליון, אבל הבעיה איתה, כפי שאמר השבוע אחד מחברי הוועדה, היא ש"היא עוד אחת מהעדר". 

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

הותר לפרסום: יובל שער הוא החשוד בניצול נשים ונערות שתמונותיהן הופצו בטלגרם

הסיפור הבא

במקום להביא בשורה לעובדים החלשים, ההסתדרות העמידה אותנו למכירה

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

היימנוט קסאו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
דעות

כשהדרישה למצוא ולהחזיר גוברת, גובר גם החשש מקיצורי דרך בחקירה

❘ שולה מולא

בזמן שמרכז הקליטה ממנו נעלמה היימנוט קסאו נסגר כאילו לא היה זירה חקירתית, התקשורת עוסקת בספקולציות פוגעניות במקום לדרוש תשובות. לקראת עצרת ההזדהות עם משפחת קסאו, יש לומר בקול ברור: לחץ ציבורי אינו תחליף לחקירה, ותקווה אינה הצדקה לקיצור דרך | דעה

הסיפור המלאDetails
זינוק בקרב משרתי המילואים בעקבות הפעלה מסיבית של המערך | צילום: אילוסטרציה

צה״ל: בעקבות הפעלה מאסיבית של מערך המילואים חל זינוק בהתאבדויות

צילום: פלאש 90

בזמן שחמאס מוציא להורג ישראל שותקת, ומסייעת לו לבסס ריבונות ברצועה

פאינה קירשנבאום באחד הדיונים בפרשת השוחד | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

במקום לשלם את הקנס שהוטל עליה: סגנית השר לשעבר נאלצה לרצות עונש מאסר נוסף

אסירים בטחונים בכלא קציעות | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

"המלחמה הסתיימה על הנייר בלבד": ישראל ממשיכה לעצור בעזה אזרחים פלסטינים שאינם חשודים בטרור 

הסיפור הבא
למצולמת אין קשר לכתבה | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

במקום להביא בשורה לעובדים החלשים, ההסתדרות העמידה אותנו למכירה

אילוסטרציה

בעקבות תחקיר המקום: שישה עצורים מקבוצה סודית בטלגרם

בית משפט השלום ראשון לציון | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

"למה שנחוס על מי שלא חס על קורבנותיו?": הותרו לפרסום שמות העצורים בהפצת תיעוד מיני בטלגרם

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d