השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, אפריל 18, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
נוני מוזס ובנימין נתניהו | אוליבייה פיטוסי, ונועם רבקין, פלאש 90

נוני מוזס ובנימין נתניהו | אוליבייה פיטוסי, ונועם רבקין, פלאש 90

ההון שלטון עיתון פה להישאר: הסדר הטיעון למוזס ונתניהו נותן תו ירוק לשחיתות

לפרקליטות היתה הזדמנות חד פעמית לפרק את אחוות ההון-שלטון-עיתון - אך היא התעייפה והרימה ידיים ורק רוצה שהסיוט הזה ייגמר. אם תחתום על הסדרי הטיעון, היא יכולה להגיד שלום להרתעה ולשיתוף פעולה עתידי עמה

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
16/01/2022
| דעות
תמונה ראשית : נוני מוזס ובנימין נתניהו | אוליבייה פיטוסי, ונועם רבקין, פלאש 90
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


את הסדרי הטיעון המתגבשים עם בנימין נתניהו ועם נוני מוזס אפשר להסביר במילה אחת: עייפות. המוטיבציה והלהט שאחזו בפרקליטות לפני חמש שנים, כשרק פרצו לחיינו תיקי האלפים, התחלפו בשבועות האחרונים בהודאה בחולשה, בהרמת ידיים אחרי קרב אגרוף ארוך ומתיש. הפרקליטות של ימינו היא מוכה, חבולה, מוחלשת, ורוצה שהסיוט הזה ייגמר ולעזאזל הכל.

מצד אחד, אפשר להבין אותם. השופטים לא עוזרים להם. הם שותקים, פסיביים, רק שלא יקראו להם שמאלנים. חצי מהציבור נגדם, והוא קולני וצייצני במיוחד. החצי השני, מחנה האנטי ביבי, אדיש. נתניהו כבר נפל, אז תעירו אותם כשתהיה הכרעת דין. הפילוג שיצר נתניהו בחברה הישראלית הוא כל כך גדול, שהפרקליטות הבינה שאין לה דרך לנצח. בניצוחו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, הפרקליטות עוברת בשנים האחרונות הידרדרות מורלית קשה, שבה הנחישות הוחלפה בהססנות, השליחות ברפיסות. המלחמה בשחיתות התחלפה במגננה של הפרקליטות על שמה.

אלא שבניגוד למה שסוברים בפרקליטות, משפט נתניהו לא עוסק בה, אלא בהשחתה של התקשורת והפוליטיקה בישראל. זה המכנה המשותף בין תיק 4000 לתיק 2000. בתיקים האלה אין כמעט ויכוח על העובדות, אלא על הפרשנות המשפטית שלהן. הכרעה כזאת היתה צפויה רק בעוד כמה שנים. בעידן של פייק ניוז ואמת אלטרנטיבית, בפרקליטות העדיפו לחפש קיצורי דרך: הרשעה מכווצת ומסחרה על העובדות. 

הקלות שבה מוחקת הפרקליטות אישומים וראיות היא מביכה. כך למשל, לפי ההסדר עם נתניהו, תיק 2000 צפוי להיגנז והוא יקבל פטור מאחריות פלילית על הדיל המושחת שרקם עם מוזס. לפי ההסדר המתגבש עם מוזס, יוסכם שהמשא ומתן שניהל עם נתניהו ושתועד בהקלטות המפורסמות, במסגרתו הציע להשיט את ספינת "ידיעות אחרונות" לטובת נתניהו בתמורה להגבלת ישראל היום, היה מן השפה ולחוץ. 

לפי השכתוב החדש של העובדות, נתניהו ומוזס לא התכוונו למה שכולנו שמענו באזנינו. בעצם, נתניהו גם לא בדק עם ח"כים מהליכוד אם ניתן לקדם את החוק שמוזס חפץ בו. ומוזס מצדו לא סיפק לנתניהו אנשי קשר שימלאו אחר מבוקשו. הוא גם לא דאג שיפרסמו כתבות שליליות על יריביו הפוליטיים של נתניהו. אנחנו פשוט לא הבנו נכון.

חקירות נתניהו אמנם התחילו בצליעה ובהיסוס, אבל קיבלו תנופה רצינית עם הזמן, בעיקר הודות לשלושה ממקורביו של נתניהו שחצו את הקווים והפכו לעדי מדינה. חומת ההגנה סביבו נסדקה.  במקרה של מוזס, ההקלטות של שתי הפגישות ביניהם היו כל כך חד משמעיות שלכאורה לא היה בכך צורך.

עיתונאים שזומנו להעיד במשטרה העדיפו לא לחשוף את כל מה שהם יודעים. הם חששו שהתיק ייסגר בכל כלום והעדיפו שלא להסתבך עם מי שבמשך שנים משל בתקשורת ובפוליטיקאים ביד רמה. הסדרי הטיעון הנרקמים היום מלמדים אותם עד כמה הם צדקו. מוזס חטף מכה קלה בכנף ומעמדו לא נפגע. במסגרת ההסדר, איש לא דורש את קלונו. 

לפרקליטות היתה הזדמנות חד פעמית לפרק את אחוות ההון-שלטון-עיתון. אם תחתום על הסדרי הטיעון, היא יכולה להגיד שלום להרתעה ולשיתוף פעולה עתידי עמה. מילא מוזס או נתניהו, אבל במעשיה אלה, הפרקליטות מעניקה לחופש העיתונות ארון קבורה.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

העולם במצב חירום אקלימי, ובישראל מאשרים הקמת תחנות כוח מזהמות

הסיפור הבא

"המסלול הישיר לרחוב": פעילים יוצאים נגד הוועדה לקביעת הזכאות לדיור הציבורי

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

צילום: פלאש 90
חם

בפעם הרביעית: כץ האריך את תקופת איסור ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים לכשבעה חודשים 

❘ דור זומר
16/04/2026

משרד הביטחון העביר תיקון המאפשר לשר למנוע את ביקורי הצלב האדום בקרב עצורים לפי חוק הלב״חים למשך 198 ימים - קרוב לשבעה חודשים. בנובמבר הייעוץ המשפטי של משרד הביטחון הודה שהמסגרת החוקית הקיימת אינה מאפשרת לשר למנוע את הביקורים ליותר משלושה חודשים, אולם מאז הוארכה תקופת האיסור זו הפעם הרביעית

הסיפור המלאDetails

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

13/04/2026
מטופלים ״פר חניה״ | קומה מינוס 2 באיכילוב בזמן מבצע ״שׁאגת הארי״ | צילום: פלאש 90

מגיפת החניונים: ילודים נדבקו במחלות זיהומיות, מטופלים אונקולוגים בתנאים מחפירים וצוותים ומטופלים חולקים שירותים

12/04/2026
הפגיעה בנאות חובב. צילום: דוברות כבאות והצלה

נפילה בנאות חובב סגרה אלפים בבתים בגלל עשן רעיל. בכפר ואדי אל-נעם נמלטו על נפשם

10/04/2026
עודד ידעיה אחרי הפציעה | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

בן 77 עם שברים בגולגולת מאבנים שיידו מתנחלים. כעבור שבועיים התיק נסגר בלי שנחקר

09/04/2026
הסיפור הבא
פעילות למען הדיור הציבורי | צילום: ריקי כהן בנלולו

"המסלול הישיר לרחוב": פעילים יוצאים נגד הוועדה לקביעת הזכאות לדיור הציבורי

הרמטכ"ל אביב כוכבי ובנימין ושרה נתניהו | צילומים: פלאש 90 יונתן סינדל ואבשלום ססוני

עניי עירך קודמים? בינתיים הם מופקרים לנזקי הקורונה ללא סיוע

המפכ"ל קובי שבתאי וראש הממשלה נפתלי בנט | נועם רבקין פלאש 90

מדינת משטרה ופגסוס: ישראל נהגה כלפיה אזרחיה כאחרונת הדיקטטורות החשוכות

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish