השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שני, יוני 8, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

סיבה לחיות למענה

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך לרגע היה נדמה שחל בלבול. מה זה, ההפגנה עברה לכיכר רבין? יש שם המון אנשים, מוזיקה, דגלים ומישהו שנושא דברים מעל הבמה. אבל אז עוברים כמה ראשי-רסטות עם שלט גדול שעליו מצויר עלה ירוק מתוק. אה, אלה, פוגעים בזכויותיהם […]

שגיא גרין ❘ שגיא גרין
22/12/2013
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לרגע היה נדמה שחל בלבול. מה זה, ההפגנה עברה לכיכר רבין? יש שם המון אנשים, מוזיקה, דגלים ומישהו שנושא דברים מעל הבמה. אבל אז עוברים כמה ראשי-רסטות עם שלט גדול שעליו מצויר עלה ירוק מתוק. אה, אלה, פוגעים בזכויותיהם להדליק עוד באנג בנחת.

האוטובוס עשה אתמול בערב דרכו להפגנה האחרת. באלנבי מסיטים אותו השוטרים ממסלולו. על הכביש צועדים המון אנשים שחסמו את הכביש: פליטים מאריתריאה ומסודן, מבקשי מקלט, מהגרי העבודה השחורים שמדינת הפליטים לשעבר ישראל כולאת עכשיו בלא משפט; זורקת למאסר מבלי שפשעו; קוראת לעצור אותם אם הם יוצאים את המחנה שבו היא מרכזת אותם, שולחת את נציגיה לתפוס אותם בכוח ולהחזיר אותם למתקן ה"פתוח" שבנתה להם באמצע החולות (אחרי שבג"צ הורה לה לסגור את המתקן הסגור לשלוש שנים בלי משפט, שייעדה להם עד אז). 

מי שלא נכלאו, שטרם נכלאו, שוטפים עכשיו את רחובות תל אביב, מתפצלים לכמה כיוונים: חלקם הגיעו דרך שדרות רוטשילד והיכל התרבות, מישהי מספרת שהיו התנגשויות, שהשוטרים ריססו אחדים בגז פלפל. הקבוצה הגדולה שבאה עכשיו ממול עושה את הדרך מרחוב העלייה, לאלנבי, מבקשת להגיע לרוטשילד 16, בית דיזנגוף ההיסטורי שבו הכריזו פעם על הקמת מדינת היהודים, שבו חתמו על מגילת העצמאות, זו שמבטיחה להיות "מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום". בטח השוטרים שמנעו מהם להגיע עד לשם והפנו אותם בחזרה לכיוון התחנה המרכזית פשוט כרעו תחת עול הסמליות.


שמים סוף

הצעדה עוברת לרחוב יהודה הלוי. מאות שחורים שנלחמים על חייהם ועשרות ישראלים שכועסים ומתביישים במדינתם וכבר לא יכולים לסבול את כל זה צועדים עכשיו ביחד. כולם זועקים בקצב אחיד רק מלה אחת, המלה היחידה ששווה לחיות למענה: "Freedom, Freedom, Free-dom". יש התרגשות באוויר, לרגע עולה זיכרון מהחשמל שרץ ברחובות של קיץ 2011. המוני המפגינים החברתיים מאז, איפה הם היום, אתה תוהה, למה הם לא כאן? טוב, אולי הם בדיוק עכשיו בהפגנה בעד הנפאס? או שמא הם משווים בסופר מחירי גבינה? גם בלעדיהם רצות בראש תמונות ואסוציאציות: הסואטו, דרום אפריקה. אסור להשוות. מונטגומרי, אלבמה. אסור להשוות. כולם-יודעים-עוד-איזו-אסוציאציה, זאת אשר אסור, אסור, אסור אף פעם להשוות.

עובר שם בחור עם "מדונה" על הראש, הוא מעודד את הקהל, משמיע סיסמאות: "אנחנו לא פושעים" הוא קורא, "רוצים רק צדק" ועוצר את התנועה, עובר בין מכוניות. מפליא אך איש אינו צופר לו, לא מתרגז. נדמה שקהל הנהגים הבלייני התל-אביבי של מוצאי שבת בעיקר מופתע: איך השחורים-השקופים האלה, שוטפי הכלים ושואבי המים שלנו, מצאו פתאום קול לזעוק בו על חירות?

מגיעים ללוינסקי. נדמה שהמארגנים רוצים לגמור עכשיו מהר ויפה את הארוע, לא לעורר שום פרובוקציה, שום עילה למעצר. מהבמה נישאות כמה מלות סיכום, תפילה קצרה נישאת, ואז דקה של דומיה: עכשיו כל הקהל – פליטים מאפריקה ביחד עם בני פליטים שבאו פעם מאירופה וארצות ערב – מרים למעלה את ידיו כאילו-אזוקות ובאוויר דממה. זה רגע מצמרר שבו כל התמונות רצות לך בראש. ואסור, ואסור להשוות.

 

וידאו שצילם יוני מרון בהפגנה ביום שבת: 

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

אוקראינה מעל הכל

הסיפור הבא

כשדובון לא-לא רוצה לצעוק

שגיא גרין

שגיא גרין

הסיפורים החמים

הגבול עם סוריה, ברקע נוף צחיח ותמרור גדול עם כיתוב מופיע בצד שמאל
מדיני-בטחוני

בין דמשק לביירות: המעורבות הישראלית החשאית שמבעירה את סוריה החדשה

❘ מיקי לוזון
07/06/2026

שנה בלבד מאז מיטוט משטר אסד, והשלטון החדש בדמשק מנסה לאחד את המדינה בכוח הזרוע. אלא שמאחורי המרידות של הכורדים בצפון והדרוזים בא-סווידא עומד לא רק ויכוח על משטר פדרלי, אלא גם אינטרס ישראלי ואמריקאי מובהק להותיר את סוריה חלשה, מפוצלת ונוחה לתמרון

הסיפור המלאDetails
שני טנדרים לבנים בכביש כפרי בשטחי השומרון, עמוסים בגברים לבושי שחור ורעולי פנים; ברקע עצי זית ושיחים.

פוגרום דוחה שבת: עשרות מתנחלים פשטו עם טנדרים בצהרי שבת על חווארה – תשעה פלסטינים נפצעו

06/06/2026
סאם פאהד אבו הייקל, תינוק בן שבעה חודשים, נורה למוות מירי חייל צה"ל בתל רומיידה שבחברון | צילום: מתוך סרטון משפחתי, שימוש לפי סעיף 27א

חייל צה"ל ירה למוות בתינוק בן שבעה חודשים בחברון: "הכדור עבר דרך הפנים שלו ופגע בלחי של האמא״

06/06/2026
מבקר הבית, עו״ד ראבילו, סנגורו של נתניהו | צילום: פלאש 90

מי שבחר להצביע לעו״ד מיכאל ראביליו, שלא יטיף לאיראנים לעשות מהפכה

04/06/2026
שורה של עצורים פלסטינים כורעים על הברך ושוכבים על רצפת אריחים, ידיהם כבולות מאחורי גבם באזיקוני פלסטיק וראשיהם מורכנים, כשרגליהם של אנשי ביטחון ניצבות סביבם.

בג"ץ פסק פה אחד: על המדינה לאפשר את ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים

04/06/2026
הסיפור הבא

כשדובון לא-לא רוצה לצעוק

את ראשו התיזו

הבורר

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish