השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום ראשון, יולי 5, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • תחקירים
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
  • בריאות הנפש
  • משפט ופלילים
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • שחיתות
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

פרס מרטין לותר קינג לכפר שהמדינה הרסה יותר מ-70 פעמים

הכפר אל-ערקיב יקבל את הפרס מידי מרטין לותר קינג ג'וניור

רונית צח ❘ רונית צח
24/10/2016
| דמוקרטיה במשבר, צדק חברתי
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

הכפר הבדואי אל-עראקיב בנגב, שנהרס על ידי המדינה יותר מ-70 פעמים, יקבל השבוע את פרס "הגיבור האלמוני" ממרתין לותר קינג השלישי, בנו של פעיל זכויות האדם האמריקאי. בנוסף לכפר, יקבלו את הפרס גם פעילת הנשים נבילה אספניולי, והפעיל החברתי ג'אבר עסאקלה.

לאחר שהפרס הוענק מוקדם יותר השנה במעמד נשיא המדינה לעידן רייכל, הח"כית לשעבר פנינה תמנו-שטה והעיתונאית ענת סרגוסטי, נמתחה על הארגון שבראשו עומד קינג ביקורת, על שהתעלם מסוגיית הערבים אזרחי ישראל. בעקבות הביקורת פנו אנשי הארגון האמריקאי למורשתו של קינג לאנשי מרכז מוסאוא, וביקשו המלצות לפעילים בחברה הערבית בישראל שיקבלו את האות, ש"מכבד את אלה שמשמשים דוגמא לרוחו, חייו ואמונותיו של מרתין לותר קינג". ביום חמישי יגיע קינג השלישי לנצרת, ויעניק את הפרס בכנס המעמד המשפטי של האזרחים הערבים בישראל, הפעם בלי נשיא המדינה.

לפני שנתיים, כשמלאו שבעים הריסות לכפר, נסעתי במסגרת המקום הכי חם בגהינום לראות את התופעה הבלתי מתקבלת על הדעת הזו: כפר שמושמד שוב ושוב עד היסוד ותושביו עדיין מתעקשים לחזור לקרקע שחיו עליה כל חייהם, והוריהם נולדו ונקברו בה. כבר אז לא ניתן היה להכיל את מימדי ההקרבה והאומץ של תושבי הכפר שהמשיכו להצמד בעקשנות בלתי נתפשת לאדמה המדברית החשופה, כשהילדים משחקים לצד קברי אבות אבותיהם בשביל מעט צל מהשמש הקופחת.

גם במהלך צוק איתן, נותרו תושבי המקום חשופים לכל פגע, כשכיפת הברזל המגוננת נמתחה מעל ראשיהם של תושבי כל יישוב יהודי בסביבה, גם החדשים ביותר שבהם, אך הגדירה את תושבי הכפר העתיק אל-עראקיב כ"שטח פתוח", שלא מגיעה להם אפילו התראה מוקדמת.

למעשה, כפר אל-עראקיב פונה על ידי הממשלה לראשונה בשנות החמישים, ואוכלס מחדש בידי תושביו אחרי שהאטרקציה לא קסמה ליהודים שניסו לעבדו וכשלו. אבל בעשור האחרון האיצו הממשלה והקרן הקיימת את מאמציהן כשפעלו נמרצות למען סילוק התושבים. המדינה עקרה את כל עצי הפרי שלהם, חנקה את גידוליהם בקוטל עשבים שפגע בבריאותם, סתמה את בורות המים בני מאה השנים שלהם, הרעיבה והצמיאה למוות את צאנם וסוסיהם, שיטחה את הבתים שבנו ואת אוהליהם, ודאגה להחרים אפילו את פיסות הבד והשמיכות שתלו על העצים הבודדים שנשארו וסיפקו מפלט מהשמש.

ואם כל זה לא מספיק, ההריסות החוזרות ונשנות מתלוות לסנקציות משפטיות כמו צווי הריסה, תביעות עתק כספיות נגד התושבים חסרי הכל, החרמת מעט הציוד העלוב שנשאר להם ומעצר תושבים. משפחות הכפר נותרו ללא פתרונות דיור ונאלצות לאלתר מגורים ארעיים בשטח הכפר, שנהרסים שוב ושוב.

מנהל מרכז מוסאוא, ג'עפר פרח, אמר: "אנחנו מחזקים את הקשר עם הקהילה השחורה בארה"ב כחלק מרשת הקשרים הבינלאומית שאנחנו מפתחים. יש לנו הרבה מה ללמוד ביחד במאבק לזכויות אזרח. הרג שחורים בארה"ב בידי שוטרים דומה למציאות של אלימות שוטרים ממנה סובלים האזרחים הערבים. הענקת אות 'הגיבור האלמוני', לתושבי כפר הרוס ופעילים ערבים הוא הכרה במאבק האזרחים הערבים בכלל".

קשה לדמיין אנשים ראויים יותר ל"אות הגיבור האלמוני" מאותם תושבים, שאיש כמעט אינו מתעניין בגורלם או מודע לקיומם המיוסר, המנהלים מאבק נחוש, סבלני, לא אלים, כמעט לא מובן, על פיסת האדמה החבולה וצרובת השמש הזו.

איור: ניב תשבי 

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

self invasion

הסיפור הבא

מתרגשת מתיאורי הפלות ומומחית במצביעות מהימין – האישה שמנסה לנהל את טראמפ

רונית צח

רונית צח

הסיפורים החמים

צילום אווירי של בריכת הגלים המלאכותית בפארק דרום בתל אביב. במרכז התמונה בריכה בצורת מניפה, מוקפת בשטחי עפר ופיתוח של אזור שכונת הארגזים, כשברקע נראה קו הרקיע של מגדלי גוש דן.
דיור ציבורי

ועדת הפנים לעיריית תל אביב: "נכשלתם בלשמור על התושבים שלכם, לא ראיתם אף אחד חוץ מההכנסות שלכם"

❘ סיון תהל
03/07/2026

בדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת על פינוי תושבי שכונת הארגזים בדרום תל אביב, עלה כי רק 25 מתוך 341 המשפחות בשכונת הארגזים הוכרו כזכאיות לדירה חלופית. תושבים שהגיעו לדיון הזכירו שהיזם רכש את הקרקע ב-1.25 מיליון שקל בלבד. מ"מ יו"ר הוועדה, ששון גואטה (הליכוד), תקף את נציגת העירייה: "הייתם אמורים להיות הגב והמשענת שלהם. לא עשיתם את זה" 

הסיפור המלאDetails
פעילים ותושבים מנסים לתקן את הנזק | מסתכלים לכיבוש בעיניים

מתנחלים חתכו צינור מים ראשי של אחד הכפרים, הצבא הוקפץ כדי למנוע את תיקונו

02/07/2026
זירת התקרית היום בלוד. גרסת המשטרה וגרסת המשפחה מתנגשות חזיתית | צילום: יוסי אלוני פלאש 90

המשטרה ירתה למוות בצעיר בלוד; בני משפחתו: "הוא מתמודד נפש"

01/07/2026
שעל וטרטיאקוב | צילום מסך מתוך סרטון שהעלתה שעל ותמונה של טרטיאקוב לפני השיקום ופורסמה בטור שכתב בספטמבר

מור שעל תובעת מכור ודר רחוב לשעבר ב-300 אלף שקל 

01/07/2026
ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט בכנס של מפלגת יחד | צילום: פלאש 90

בנט, הסכסוך הוא לא "רסיס" ואל תדחוף לנו "אקמול"

30/06/2026
הסיפור הבא

מתרגשת מתיאורי הפלות ומומחית במצביעות מהימין – האישה שמנסה לנהל את טראמפ

השד העדתי שמעורר אורן חזן

חוותה בגידה מתוקשרת, נמנעת ממצלמות ובעיקר יודעת הכל: האישה הטובה מאחורי קלינטון

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d