השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, דצמבר 8, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום: לינור אללוף

סגירת מתקן חולות, לפני כחודש. צילום: לינור אללוף

מתקן חולות – הסוף

בתום ארבע שנות פעילות ואחרי שאלפי מבקשי מקלט נכלאו בו לאורך השנים, מתקן חולות נסגר סופית. לינור אללוף הייתה שם בשעות האחרונות לקיומו

לינור אללוף ❘ לינור אללוף
15/03/2018
| גלריות, מבקשי מקלט
תמונה ראשית : סגירת מתקן חולות, לפני כחודש. צילום: לינור אללוף

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


מתקן חולות, 14.3.2018

חולות-לינור-4
חולות-לינור-3
חולות-לינור-6
חולות-לינור-2
חולות-לינור-5
חולות-לינור-1
חולות-לינור-7

בין מבקשי המקלט האחרונים שעדיין נותרו מחוץ למתקן חולות בשעות האחרונות עד לסגירתו המוחלטת אי אפשר היה לפספס את בלסה מארג'. הוא ישב לבד באחת התחנות, מרוחק מהשאר, מהדק את השקית הכחולה שלו, משלב את כפות הידיים, רוכן קדימה ומדי פעם מעיף מבט לכיוון השער שנפתח ונסגר בחריקה שוב ושוב, פעם בשביל המשאיות הענקיות שהוציאו חלק מהציוד שכבר לא צריך כאן, פעם בשביל ההסעה של הסוהרים שסיימו את תפקידם במקום, נפתח ונסגר בצלילים צורמים שהשתלטו בקלות על המוזיקה מהרמקול הנייד שאחד הצעירים החזיק.

מספיק להסתכל על שיערו המאפיר כדי להעריך את הסיכויים שלו להתחיל מחדש, איפה שזה לא יהיה. "אם היו מקבלים אותנו כמו פליטים לא היה לי ממה לדאוג", הוא מבקש שמישהו יתרגם, "לא הייתי מפחד בגלל הגיל שלי, עכשיו אני בסכנת חיים"

הוא בן 59. הגיע מאריתריאה לישראל לפני שמונה שנים. עד שגורש לחולות עבד בבניין. היום הוא יצא מכאן עם ויזה לחודשיים, כשהוא לא יודע לאן ילך מכאן, אבל בדבר אחד הוא בטוח – לאריתריאה הוא לא חוזר, ואם לא יקבל אשרת שהייה יבקש להישאר אפילו בכלא סהרונים.


  • שופטי בג"ץ: לא דוחים על הסף את העתירות נגד גירוש מבקשי המקלט
  • מתקן חולות מחוסל: הכלואים שוחררו בגלל חוסר מקום בכלא סהרונים
  • שעון חולות – סיפורם של הכלואים

"גם אני לא… גם אני לא רוצה שיגרשו אותי", מוסיף המתרגם. "קוראים לי אפרים", אומר המתרגם בחיוך, ומוסיף מיד "כן ככה קוראים לי. אפרים תקליימנט. אני שש שנים וחצי בישראל ושנה בחולות. משם הגעתי", הוא אומר כשהוא מצביע לעבר גבול מצרים.


גם השם הכל כך ישראלי לא עזר לו. שלושה ימים הוא חיכה והיום הוא יוצא מכאן עם ויזה לחודשיים. "כל יום אמרו לי היום אתה משתחרר מחר אתה משתחרר, נשארנו 53 בסוף. גם היום החליפו עוד פעם את החוק. לפני יומיים כשיצאו אנשים לא היו מצלמים אותם והיום צילמו אותנו ולכולם אמרו תחתמו שאתם לא נכנסים לשבעה המקומות (שבע הערים האסורות בכניסה למבקשי המקלט – ל"א). רק ויזה נתנו לנו, יש כאלה של שבוע יש כאלה של חודש ויש כאלה של חודשיים, אני קיבלתי של חודשיים".

את חולות לפחות, הוא שמח לעזוב "זהו, עכשיו הם לא אחראים עליי אני אחראי לעצמי", הוא אומר, "אבל פה זה כלא וגם בחוץ זה כלא כי אמרו לי שאני לא חופשי, אסור לי להיכנס לשבע ערים. זאת לא המדינה שלי ומה שאמרו לי צריך לעשות. אני לא רוצה שיגרשו אותי ומעדיף להישאר בסהרונים. אם אני חוזר לאפריקה לרואנדה, זאת לא המדינה שלי. אני אמות שם".

חצי שעה לאוטובוס, קו 142 לתחנה המרכזית בבאר שבע. בינתיים מעבירים את הזמן כמו שהתרגלו לעשות כאן כל יום, הולכים לכיוון הלולים וחוזרים בחזרה. זוגות אופניים שהשאירו מי שכבר עזבו מחוברים לגדר במנעולים. מה שהצליחו הנשארים לשחרר עובר בדיקה יסודית ונסיעת מבחן מסביב לכיכר. כמה מהנותרים החליטו להזמין הסעה לתל אביב ויש קצת מקום להעמיס.

אדנו מנצל את הזמן לעוד סלפי על השלט הענק בכניסה. את חולות הוא שמח לעזוב כמו רובם, אבל מבין שזה לא באמת שחרור "בשבילי זה אותו דבר, אם אני יוצא מפה אני לא הולך לשבעה מקומות, אז אני לא יכול ללכת לבקר את המשפחה שלי בתל אביב? יש לי משפחה גם בנתניה ואשקלון, אני לא יודע… קיבלתי ויזה לחודש, זה לא הרבה".

האוטובוס מגיע. הציוד נדחק לתא המטען, והם עולים בשתיקה. כמו שייחלו לעזוב את חולות, כך גם קיוו לצאת מכאן חופשיים. כתב עם מבטא צרפתי עומד ליד הצלם שמצלם שוטים אחרונים. על האוטובוס מופיעה בענק ברכת נסיעה נעימה בכל השפות. "תצלם תצלם לי שוט של זה!", אומר הכתב לצלם בהתרגשות, "תראה, איזה יפה שככה הם עולים וברקע כתוב נסיעה נעימה באתיופית!".

מתקן חולות נסגר, באופן סופי.

[mc4wp_form id="1006521"]

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

המקום הכי חם עתר נגד משרד רה"מ: עליכם לחשוף את הוצאות יאיר נתניהו

הסיפור הבא

חצי שעה לפני שהמחבל התפוצץ עלינו, התפוצץ סוד גדול

לינור אללוף

לינור אללוף

הסיפורים החמים

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90
משפט ופלילים

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

❘ סיון תהל

כ-23 אלף כלואים במערכת עם 14.5 אלף מקומות: המדיניות של בן גביר פוגעת קשות באסירים פליליים, רובם יהודים, שסובלים מצפיפות, הזנחה ותברואה ירודה

הסיפור המלאDetails
Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

שוטר מצלם מפגינים | צילום: מולי גולדברג

המשטרה הוציאה נוהל שמסדיר תיעוד מפגינים בטלפונים פרטיים. את האמצעים ליישמו – אין

בריכות הדגים הן משאב קריטי לכלכלת הקיבוץ או שטח שאפשר להשתמש בו למגורים, מלונאות ופארק צפרות. תלוי מי שואל | צילום פלאש 90

"אנחנו לא אור עקיבא": הקיבוץ העשיר שנאבק על הזכות להישאר סגור, לבן ודליל

הסיפור הבא
נעמה פלד

חצי שעה לפני שהמחבל התפוצץ עלינו, התפוצץ סוד גדול

צילום: אלברט נתן, לע"מ

מעוכבי חיתון: החקירות הפסולות של הרבנות

בדרך למושב

משוחררי מתקן חולות נקלטים במושבים ובקיבוצים

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d