השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, יוני 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

השר הנחה והבריון תקף: ראש המטה של קרעי תקף את כתב "העין השביעית" 

״חצוף מטומטם״: אלעד זמיר, ראש המטה של שר התקשורת שלמה קרעי, תקף את שבי גטניו, כתב "העין השביעית", והשליך את מכשיר הסלולרי שלו לרצפה | צפו בתיעוד

דור זומר ❘ דור זומר
15.01.25
| דמוקרטיה במשבר, פוליטיקה ותקשורת

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


תקרית חמורה אירעה היום (ד׳) בכנסת כאשר אלעד זמיר, ראש המטה של שר התקשורת שלמה קרעי, תקף את שבי גטניו, כתב "העין השביעית". בתיעוד נראה זמיר מקלל את גטניו, לאחר שהתקרב לשר על מנת לשאול אותו שאלה, מכנה אותו מספר מפעמים ״חצוף מטומטם״, וכן חוטף את מכשיר הטלפון הנייד של העיתונאי ומשליך אותו לרצפה. בתיעוד נראה השר קרעי מחווה בידו לעבר גטניו, ומסמן לראש המטה לפעול מולו. 

גטניו הגיע לכנסת כדי לסקר את הדיונים שהתקיימו היום בוועדת הכלכלה בסדרת הצעות חוקי ההפיכה התקשורתית, אשר נועדו להעניק לממשלה שליטה על התקשורת בישראל. בין היתר, עסקו הדיונים גם ביוזמה של קרעי להפריט את תאגיד השידור הציבורי, שהסתיים במבוכה לשר, כאשר יו״ר הוועדה דוד ביטן הודיע שלא יקדם את ההצעה של חבר מפלגתו. 

אולי יעניין אותך גם:

״אמירות כלליות לא מספיקות״: בג"ץ דורש מהמשטרה לוח זמנים לגיבוש נוהל תיעוד הפגנות

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

ראשי האוניברסיטאות וחברי הממשלה חולקים את אותה אידאולוגיה

בתום הדיון גטניו פנה לשר על מנת לשאול אותו שאלה. בתיעוד נראה השר קרעי כשהוא מורה לזמיר לתקוף את העיתונאי – הנחיה שהובילה לבסוף לתקרית האלימה.

תקיפת עיתונאים בכלל ובפרט על ידי נבחרי ומשרתי ציבור מהווה חציית קו אדום בפגיעה בחופש העיתונות. חומרת האירוע מתעצמת נוכח העובדה שאתר "העין השביעית" מסקר בעקביות את משרד התקשורת ופעילותו של השר, בהן אלו שנועדו לפגוע בחופש העיתונות ובביקורת כלפי הממשלה. נזכיר כי כתב ״המקום הכי חם״ נעצר בחודש יולי האחרון בעת שסיקר אלימות משטרתית בהפגנה נגד הממשלה. 


בתגובה לביטול קידום החקיקה להחלשת העיתונות על ידי יו״ר, קרעי הבהיר שהוא לא מתכוון לוותר והודיע כי הוא יעקוף את ועדת הכלכלה באמצעות ועדה ייעודית לקידום הרפורמה. ״מאז ומתמיד, הצעות חוק הקשורות לעולם התקשורת ולרפורמות רחבות בו, התקיימו בוועדות מיוחדות שהוקמו לשם כך. כך יהיה גם הפעם, בוודאי בחוק השידורים הרחב שיגיע בקרוב וגם בחוקים שיו״ר ועדת הכלכלה החליט באופן שרירותי ובלי הצבעה לא לקדם״. 

עיתונאים מגנים 

אלי ביתאן, כתב תאגיד השידור כאן כתב גם הוא בחשבון X: "אי אפשר להפריד בין המתקפה על העיתונות בישראל לבין אלימות נגד עיתונאים. זהו אותו מהלך: ריסוק כוחה של העיתונות החופשית, השתלטות עוינת של בעלי אינטרסים זרים, חקיקה שתפקידה לצמצם את העיתונות החופשית, ובסוף – אלימות ישירה נגד עיתונאים וכלי תקשורת, בגיבוי השלטון ואנשיו".

זו כבר פעם שנייה שאלעד זמיר יועצו של השר קרעי מרשה לעצמו להתנהג כמו אחרון הבריונים האלימים. איפה הכנסת שתעמיד את האיש הזה במקומו? הפעם התנצלות לא צריכה להספיק https://t.co/N06cr8wk0T

— Yaron Avraham ירון אברהם (@yaronavraham) January 15, 2025

כתב חדשות 12 ירון אברהם כתב ברשת X כי ״זו כבר פעם שנייה שאלעד זמיר יועצו של השר קרעי מרשה לעצמו להתנהג כמו אחרון הבריונים האלימים. איפה הכנסת שתעמיד את האיש הזה במקומו? הפעם התנצלות לא צריכה להספיק״.

יניר קוזין כתב גלי צה״ל שאל ״איפה משמר הכנסת ויו"ר הכנסת?״ והוסיף כי ״יועץ שר לא מעל התקנות או מעל החוק, למען הדיוק הוא בדיוק כמו כל אדם אחר שמגיע למשכן, אין לו שום זכויות יתר. אם יועץ של ח"כ ערבי היה תוקף ככה, מילולית ופיזית, אדם אחר היה כבר היום עף על טיל מהכנסת לתקופה ארוכה״. 

העין השביעית הוא הקול הכי חשוב כיום בסיקור הרפורמות של קרעי נגד חופש העיתונות בישראל.
שום כוח לא יוכל לפרק אותנו.
כי לנו באיחוד העיתונות העצמאית, יש גב של אלפי תומכים שמשלמים כל חודש כדי שלא נהיה חייבים כלום לאף אחד.

זה הזמן להצטרף: https://t.co/ZaLM97a3WY @the7i @ha_makom

— שקוף (@shakuf1) January 15, 2025

עיתונאים רבים נוספים גינו את התקיפה של גטניו, בהם נעה שפיגל, רועי ברגמן, ג׳וש בריינר, אביעד גליקמן, רן בנימיני, אפרת אביבי, דוד ורטהיים, ליאל קייזר ועוד.

תגובת ארגון העיתונאים והעיתונאיות: ״ממשלת ישראל מנהלת קרב אלים נגד התקשורת החופשית – בכל החזיתות. נתניהו מוביל את המהלך ושר התקשורת, שלמה קרעי, משמש כקבלן הביצוע שלו בכנסת ובממשלה. מי שמבצע עבור קרעי את העבודה השחורה בשטח הוא ראש המטה שלו. המטרה אותה מטרה. התנהגותו האלימה של ראש המטה של השר כלפי חברנו מהעין השביעית, העיתונאי שבי גטניו, היא חלק מהמדיניות של ראש הממשלה ושר התקשורת – השתקת התקשורת בכל דרך, גם באלימות״.

תגיות: אלימות כלפי עיתונאיםאלעד זמירחופש העיתונותשלמה קרעי


הסיפורים החמים

פוליטיקה ותקשורת

גולדקנופף מאיים לתבוע את העיתונאי שצטט אותו אומר שחרדים מפחדים שהצבא יבוא אליהם בלילה

מגזין

הבורר

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish