השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, אפריל 9, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

אני, מחבל?

ביום שלישי ישב זיזו בביו וגילה שהוא מחבל מבוקש

זיזו אבו אלהוא ❘ זיזו אבו אלהוא
09/04/2017
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אם חייתם במערה בימים האחרונים, אז מצטער לבשר לכם שיש מחבל חדש שמסתובב בעיר. מצד שני אני יכול להרגיע אתכם – המחבל הזה הוא אני, ואין לי שום כוונה להרוג אף אחד.

ביום שלישי האחרון נדהמתי לגלות שמסתובבת ברשת הודעת אזהרה שקרית (שלכאורה יוצאת מהשב"כ, לא פחות ולא יותר) שמיידעת את תושבי תל אביב על מחבל חמוש שמסתובב ברחובות ומחפש יהודים להרוג, ומודיעה לכל מי שנושא נשק שהוא רשאי לעצור אותו. להודעה השקרית מצורפת תמונה של המחבל כביכול, תמונה שלי.

כשהודיעו על ה"מחבל" שדרס שוטר באום אל-חיראן – שלמעשה איבד שליטה על רכבו לאחר שכוחות ישראלים ירו בו – אמרתי שבמדינה הזאת יכולים להפוך כל ערבי למחבל בשנייה, וכולם ירצו להאמין בזה. אני נהג גרוע ממש, אז אם מתישהו בעתיד אדרוס אזרח או שוטר, דעו מראש שזה לא בזדון. גם בלי לעשות דבר, גיליתי ביום שלישי האחרון שהוכתרתי כמחבל, בזמן שישבתי בסלון בבית.

"לא רציתי לפנות למשטרה. ידעתי שאתאכזב מהטיפול שלהם". ההודעה שהופצה בוואטסאפ

כשהתראיינתי ביום חמישי לתוכנית הבוקר בערוץ 2, בתחתית המסך הופיע הכיתוב "ערבי, לא מחבל". ככה זה בשבילנו לחיות בארץ: צריך לציין במפורש שאנחנו לא מחבלים, כל אחד מאתנו מחבל בפוטנציה עד שיוכח אחרת. יש פיגוע בארץ או בעולם? אנחנו חייבים לרוץ לגנות, כי אם לא נעשה זאת מסיקים שאנחנו כנראה מרוצים ממנו.

חס וחלילה שנאמר מילה רעה על הכיבוש או נזכיר את הנכבה, נבקר את המדינה, את אזרחיה, את הכנסת, או כל דבר ציוני. אני מבקר את המדינה לא מעט. את המנהיגים שלה ואת צה"ל, ואלוהים יודע שיש לי מספיק סיבות לעשות זה. כל כך קל לרדת עליכם ולבקר אתכם, שלפעמים זה מרגיש שאתם מתאמצים בכוח שנשנא אתכם.

אבל כשמישהו המכונה "נתי כהן" (שמשום מה המשטרה עוד לא מצאה אותו למרות שסיפקתי די והותר מידע עליו) הגיע אל הפייסבוק שלי, ממש לא מצא חן בעיניו שאני כזה קולני ומדבר נגד המדינה. לא מצא חן בעיניו שאני מחשיב את עצמי פלסטיני, למרות שאני נהנה מכל הפריבילגיות של לחיות בתל אביב ה"חופשית". הפריע לו שאני חי עם יהודי ובין יהודים. כנראה שאיימתי על האידיאולוגיה העקומה שלו לפיה אין דבר כזה דו קיום, אז הוא החליט להצמיד תג מחיר לראש שלי. קל מאוד להצמיד תג מחיר לראשים של ערבים היום, ואני מודה שקצת מחמיא לי שמישהו שונא אותי עד כדי שיעשה לי דבר כזה.

לא רציתי לפנות למשטרה. ידעתי שאתאכזב מהטיפול שלהם. אבל הודעות הווטסאפ – כדרכן של הודעות ווטסאפ – הפכו ויראליות והתפשטו כמו גזענות בשדה קוצים. אז הלכתי. שני השוטרים שקיבלו את פני חייכו כשסיפרתי להם את הסיפור. "שחר!", צעק אחד מהם בצחוק לשוטר אחר בחוץ, "בוא תעצור את המחבל הזה!". השוטרים היו חביבים אבל החששות שלי התממשו. כלום לא קרה עדיין, ואני בספק אם יש טעם לצפות שעוד יקרה.

אם המצב היה הפוך, ואני הייתי קורא להרוג כל יהודי ברחוב, או הייתי מפרסם תמונה של מישהו סתם וקורא לו מחבל חמוש ומסוכן ברחובות, תוך עשר דקות (גג) זק"א כבר היו מתחת לבית שלי, גוררים את הגופה שלי בתוך שק, כשמסביב כולם מוחאים כפיים על תפיסת המחבל שהסית נגד יהודים ופרסם הודעות שקריות. אבל זה לא המצב, והמצב הנוכחי לא מעניין אף אחד. לאף אחד לא אכפת.

קיוויתי שאם אתראיין לכל כלי תקשורת שיפנה אליי, יופעל לחץ על המשטרה למהר לתפוס את "נתי כהן". התראיינתי בחדשות 2, ברשת, בידיעות אחרונות, באתר מאקו, התראיינתי לעודד בן עמי, להילה קורח ואברי גלעד, לרפי רשף ולעוד כמה שכבר שכחתי. גם זה לא עזר.

המשטרה עדיין לא מצאה את "נתי כהן", והוא ממשיך להפיץ את ההודעות והאיומים עלי. כשהתכניות אליהן התראיינתי פנו למשטרה לתגובה, הן קיבלו תמיד את אותה אחת: "זה בטיפול", "זה בבדיקה", ו"זאת חקירה וזה לוקח זמן". כאילו מדובר בבית מרקחת, והם מטפלים לפי התור.

בינתיים, עד שיגיע תורי, אני לא הולך לעבודה. במזרח ירושלים, שם גדלתי, כולם מספרים לאמא שלי שעשיתי פיגוע, או לפחות מתכנן אחד. שלשום בא לבקר אותי פריד, חבר ילדות, שנלחץ כי לא עניתי לו לטלפון. פריד דפק בדלת, וכשראה אותי כמעט נפל לו הלב: "קיבלתי צילום מסך וראיתי כתבה בחדשות, אומרים אצלנו שעשית פיגוע!", שאלתי אותו למה לא קראו את הכתבה כולה, והיו מבינים שזה פייק ניוז. "זה ממש ארוך וקשה להם העברית", הוא אמר.

 

אני יודע שהמטרה של "נתי כהן" היא להפחיד אותי, וכל ערביה אחרת שמעזה להביע את דעותיה בפומבי. נכון לעכשיו הודעותיו לא מפסיקות: הוא ביקש *ממני* להתנצל על ההאשמות *שלי* כלפיו, כתב שיש לי 12 שעות לעשות כך, ובינתיים בודק "איפה ומתי" אני אמות.

כל מיני טוקבקיסטים ייעצו לי לשמור על פרופיל נמוך, ואחת אפילו כתבה עליי "נשמע שהוא מחפש צרות בכוח. אילו היה חי בשקט, מי בכלל היה יודע עליו ומי בכלל היה מקלל אותו". מקרה קלאסי של "אם היא לא רוצה שיאנסו אותה, למה היא מתלבשת ככה?".

אולי זו קלישאה, אבל זה נכון: "נתי כהן" רק נתן לי יותר מרץ, להמשיך להיות מי שאני, להילחם על הדברים שחשובים לי, ולהגיד מה שאני רוצה להגיד. אני לא מתכוון להתחבא או לשמור על פרופיל נמוך. אני אצא מהרחוב בחצאית מיני בגוון שמפניה מנצנצת וכיסוי ראש אם יתחשק לי, ואצבע את השיער בצבעי דגל פלסטין וצבעי דגל הגאווה יחד, אם צריך.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

ימים לפני החג: ביטוח לאומי הודיע לחד הורית שלא תקבל קצבה

הסיפור הבא

הילדים של אידליב, מוסול, אושוויץ

זיזו אבו אלהוא

זיזו אבו אלהוא

הסיפורים החמים

עודד ידעיה אחרי הפציעה | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים
יהודה ושומרון

בן 77 עם שברים בגולגולת מאבנים שיידו מתנחלים. כעבור שבועיים התיק נסגר בלי שנחקר

❘ יהודה רחנייב
09/04/2026

בגיל 77, עודד ידעיה, מנהל בית הספר לאומנות ״מנשר״, שבר את ארובת העין ואת עצם הלחי לאחר שפורעים יהודים יידו עליו אבנים ליד שכם | בראיון למקום הכי חם בגיהנום הוא מותח ביקורת על עולם התרבות בכלל ועל אנשי הרוח והאמנות אשר מסתפקים במחאה על נייר. "אם אין מי שמוכן לפעול בשטח, כל מכתב הוא רק תירוץ מוסרי"

הסיפור המלאDetails
״נתניהו הבטיח סופר ספרטה וקיים. אפשר לבוא בטענות רק לאופוזיציה״ | צילום: מולי גולדברג

״אין קול ששואל ׳מה נשיג עכשיו שלא השגנו קודם?׳ הגישה השולטת כופה עלינו מלחמה תמידית"

07/04/2026
רכב שנפגע מטרור יהודי | צילום: פלאש 90

אני ישראלית בת 18. מתנחל השפריץ עליי גז פלפל ואמר ״חבל שלא הרגתי את אמא שלך״

05/04/2026
מתוך ההתכתבות בקבוצת הטלגםר של ״עורי צפון״ | צילום מסך

עמית סגל שלח תמונה של הליטני. התנועה להתנחלות בלבנון: ״היה משתלם להקריב אלף חיילים בעזה״

04/04/2026
מעצר של מפגין בהפגנה בכיכר הבימה במוצאי שבת | צילום: פלאש 90

המשטרה לחצה על קצינת פיקוד העורף שתספק עילה לפיזור הפגנה. בג”ץ למשטרה: “תבואו עם פתרונות”

03/04/2026
הסיפור הבא

הילדים של אידליב, מוסול, אושוויץ

חג שלילת החירות

אשפוז יום בחוג למתמטיקה, כי זה הדבר הכי קרוב למרכז גמילה שמצאתי

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish