השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום רביעי, יולי 1, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • תחקירים
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
  • בריאות הנפש
  • משפט ופלילים
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • שחיתות
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

מעשה בשלושה בנים, שד אחד ומלא ישראלים פראיירים

מס הכנסה הוא מס על הכנסה בשם בלבד. בפעל הוא מס על כשרון, התמדה וחריצות

עדו קאליר ❘ עדו קאליר
05/04/2017
| דעות, כלכלה וחברה
0

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

היה היה זקן חכם שגר במערה ולו שלושה בנים. ישב הזקן וצפה בבניו, ואז קרא להם לפי תור לשיחה.

אמר לבן הבכור, "בני, זקן אני ובא בימים. התבוננתי בך שנים הרבה – אינך חכם במיוחד, וגם חרוץ אינך. איך תסתדר בעולם? הרי לך חופן דירות. תשכיר כל אחת בכמה אלפי שקלים, ותרוויח כ-20 אלף שקלים בחודש. לא תעבוד קשה ולא תצטרך כשרון או ידע".

שמח מאד הבן הבכור ופנה לצאת  מהמערה, אך בפתח המערה מצא שד קטן ממתין לו. "אם תרצה לקבל את מתנתך, תצטרך לתת לי את חלקי", אמר השד. "כמה אתה דורש?", שאל הבן הבכור. "10%", השיב השד. חשב האיש לרגע, חתם, והלך לו שמח וטוב לב.

נכנס הבן השני למערה. אמר לו הזקן: "בני האמצעי, אמנם אינך טיפש כלל וכלל, אבל חרוץ במיוחד אינך. לכן הא לך תיק השקעות המשפחתי. סולידי, בערך 20 אלף שקל בחודש. תשקיע בחכמה, קצת תקנה ותמכור, ותראה שכר נאה לעמלך". שמח הבן במתנתו ופנה ללכת.

"רגע רגע", אמר לו השד בפתח המערה, "ומה עם חלקי?". "כמה אתה לוקח?", שאל הבן האמצעי. "בוא נראה", אמר השד, "מס רווחי הון 25%, אבל זה לפראיירים. אם אתה חכם כמו שאבא שלך אמר, לא תשלם יותר מ-15%". "אחלה", אמר הבן השני, חתם והלך שמח וטוב לב.

"תראה", אמר האב לבנו השלישי, "אתה בני האהוב ביותר, אבל עבורך לא נשאר לי דבר. אתה חכם, מוכשר וחרוץ. כל השנים למדת קשה, אני מקווה שתצליח בעולם. לא נותרה לי עבורך אלא ברכת הדרך". קיבל הבן  את ברכת האב, ופנה לצאת מהמערה.

"רגע רגע!", קרא השד, "ומה עם חלקי?". "איזה חלק?", תמה הבן, "הרי לא קיבלתי כלום". "יופי", אמר השד, מהכלום הזה אני רוצה חצי". "חצי?!", צעק הצעיר, "חצי??". "לא נעים אבל זה יוצא קצת יותר מחצי", נכלם השד. "הרי אתה מוכשר וגם חרוץ בטח תרוויח 20 אלף שקל. אז מזה 20% ביטוח לאומי ו-35% מס, זה 55% על השקל השולי".

השבוע אולי תסתיים הסאגה של מיסוי דירה שלישית. לא משנה איך היא תסתיים, היא  מסמלת הודאה מבישה של מדינת ישראל באי רצונה ואי יכולתה לגבות מס אמת ממי שהכנסותיו גבוהות, והודאה מבישה לא פחות של כשלון מעמד הביניים הישראלי להילחם בקרבות הנכונים. קוטג' ומילקי כן, העברות עושר מסיביות לא.

מס הכנסה הוא מס על הכנסה בשם בלבד. דימוי: שאטרסטוק

בשנים האחרונות מתנהל בארץ תהליך מואץ של העברת העושר לקבוצות מיעוט והקטנת המס עליו: על הרוב לא שמעתם, ואם שמעתם, מה זה עניין אתכם. תיקון 190, תיקון 125, תיקון 216, חוק לתיקון חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (כן, זה שמו), תיקון 85 לחוק מיסוי מקרקעין… נרדמתם? כל אחד נושא כבד ומורכב ומובן רק לאחשדרפנים בכירים. לא מילקי לא קוטג' – לא מעניין. כל אחד מה"תיקונים" האלו שווה בין מאות מיליוני למיליארדי שקלים של מס, שיש מי שיקבל ממנו פטור. ואם "מישהו" לא משלם, אנחנו כן נשלם.

אם אדם בכוח כשרונו וחריצותו יעלה משכר של 10 אלפי שקלים לשכר כפול של 20 אלף, הוא לא ישלם פי שניים מס, אלא כמעט פי ארבע: במקום 1440 שקלים, הוא ישלם 5440. בעל הדירות ימשיך לשלם 10%.

עכשיו אולי תעשה לנו המדינה טובה, ותנסה לגבות עוד קצת. איפה הייתם כל השנים? ואיפה אנחנו היינו? בדקתי ברוטשילד, אף אוהל אין שם.

מס הכנסה הוא מס על הכנסה בשם בלבד. בפעל הוא מס על כשרון, התמדה וחריצות. מס על מידות טובות, מס על חינוך, מס עבודה. הכל, רק לא מס הכנסה.

ראש הממשלה שלנו אומר שאנחנו מדוכדכים, שר האוצר אוהב רפורמות. אז הנה רפורמה ליציאה מדכדוך: שינוי מבנה המס. ההצעה שלי פשוטה וגם לא ממש מקורית: מס שולי שווה על כל ההכנסות, ואין זה משנה אם באו מעבודה, הון או נדל"ן. שלושת האחים ישלמו כולם בערך 25%, ללא אפליה.

אני מבקש מס שווה לא כדי לגבות יותר, אלא כדי שאפשר יהיה לגבות פחות מרובנו – הילדים השלישיים שנשלחו אל העולם רק עם חריצות וכשרון, ויותר על הון שצומח לו לבדו, רק בגלל שהכשרוניים והחרוצים משקים ועודרים אותו.

אל תענו לי "זה כפל מס". גם בלו ומע"מ, מס הכנסה ומס קניה, כולם כפל זה של זה. אם זה לא יקרה זה לא בגלל שזה לא הגיוני וגם צודק, אלא בגלל ששדים יש רק באגדות, ממש כמו ישראלים שלא מוכנים לצאת פראיירים.

הכותב הוא חוקר ומומחה למימון ופנסיה בקריה האקדמית אונו

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

הפגנה בלוד: "לא מוכנות להמשיך לספור גופות"

הסיפור הבא

חוגגים וחולמים שזה הפסח האחרון שלהם שם

עדו קאליר

עדו קאליר

הסיפורים החמים

ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט בכנס של מפלגת יחד | צילום: פלאש 90
דעות

בנט, הסכסוך הוא לא "רסיס" ואל תדחוף לנו "אקמול"

❘ אריאל שורץ
30/06/2026

בראיון לשאול אמסטרדמסקי הציג בנט "פתרון" לסכסוך — אבל זו בדיוק "תוכנית ההרגעה" שמכר כבר ב-2012: הסדר זמני, "אקמול", בטח לא פתרון קבע

הסיפור המלאDetails
שא נור - אחת ההתנחלויות שהוצא עבורן צו שטח שיפוט. שא-נור פונתה במסגרת תוכנית ההתנתקות ובשבועות האחרונים, בעקבות החלטת ממשלה, הוקמה מחדש יחד עם תשע התנחלויות נוספות בצפון השומרון. | צילום: פלאש 90

מאז הקמתה, הממשלה העבירה להתנחלויות 25 אלף דונם ב-114 צווים – כמות השווה לזו ב-22 השנים שלפני כן גם יחד

29/06/2026
מי יורש את מי? גולן בישיבת סיעת הדמוקרטים בכנסת; משמאל, שלט ״סיעת העבודה״ | צילום: יונתן סינדל/Flash90

"מה שהמתנחלים עשו בליכוד, אנחנו צריכים לעשות בשמאל": הגוש נגד הכיבוש יוצא מקפלן ומגיע לכנסת

26/06/2026
מתחם ההמתנה לבני משפחות האסירים מחוץ לבתי המשפט בעופר | יוצאים למסע באמצע הלילה בשביל לראות את האסיר לכמה שניות בזום | צילום: פלאש 90

בבתי המשפט הצבאיים בגדה המערבית, צדק הוא רק שם של כוכב 

24/06/2026
צילום מסך מתוך דוח יונסף על מצב החינוך בלבנון | UNICEF/ DiegoIbarraSanchez/2025

מה יואב קיש יכול ללמוד משרת החינוך הלבנונית?

18/06/2026
הסיפור הבא

חוגגים וחולמים שזה הפסח האחרון שלהם שם

פחד ובלבול ברוממה

עלייתה, נפילתה וחזרתה של דוגמנית הבית של הטניס, מריה שראפובה

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d