השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, יולי 4, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

מוות בבסיס

מותה של חיילת בבסיס פלמחים מעלה שאלות רבות. המשפחה דורשת תשובות

ז'נאן בסול ❘ ז'נאן בסול
25.02.15
Reading Time: 3 mins read
A A
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


מה גרם למותה של חיילת צעירה בבסיס פלמחים? האם הצעירה מלאת החיים אכן התאבדה והצליחה לירות בראשה פעמיים בכלי נשק מסורבל? משפחתה ובני הקהילה שלה דורשים תשובות.

ב-22 בפברואר בשלוש לפנות בוקר הגיעו נציגי צה"ל לבית משפחתה של טובית רדקליף בת ישראל, חיילת בת 19 מקהילת הישראלים העבריים בדימונה ששירתה במודיעין חיל האוויר בבסיס פלמחים, והודיעו לבני המשפחה כי שלוש שעות קודם לכן היא נמצאה במיטתה בבסיס ללא רוח חיים, לאחר שנורתה.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כפי שדווח בבלוג "תיקון עולם", למחרת בצהריים הגיעו לבית המשפחה מפקד הבסיס תא"ל נמרוד שפרוני מלווה באנשי צבא נוספים. לטענת דובר הקהילה אדיב בן יהודה, במהלך הביקור נשאלו בני המשפחה שאלות פרטיות על טובית ועל המשפחה. לדבריו, המשפחה חשה מנימת השאלות כי בצבא מעריכים שרדקליף ומשפחתה סבלו מבעיות נפשיות. בהמשך הביקור נאמר למשפחה – בניגוד למה שנמסר בלילה הקודם – כי רדקליף התאבדה במהלך משמרת שמירה, בין השעות 22:00 ל-24:00 וכי היא ירתה לעצמה פעמיים בראש באמצעות רובה M16. למשפחה נמסר כי רדקליף נמצאה ירויה בעמדת השמירה על ידי החייל שהגיע להחליפה.

במהלך הביקור הודיעו נציגי הצבא למשפחה כי הקבורה תתבצע באותו יום וכי לא יוכלו לראות את הגופה. המשפחה התנגדה וביקשה לשרוף את הגופה, אך נציגי הצבא סירבו בטענה כי זה יקר מדי. בשלב הזה החליטה המשפחה לבצע ניתוח לאחר המוות. הצבא דרש לדעת מי יבצע את הניתוח. בנוסף, סירב הצבא למסור את הגופה למשפחה עד להגעתו לישראל של אביה הביולוגי של רדקליף, שאף פעם לא ביקר בארץ. לדברי בן יהודה, האב אמור להגיע מחר (חמישי) לארץ ואז תחליט המשפחה אם אכן לבצע ניתוח וכיצד תיקבר רדקליף.


רדקליף, שהיתה בשנה השנייה לשירותה והיתה אמורה להשתחרר בקיץ, הועברה לאחרונה לבסיס פלמחים מבסיס אחר בניגוד לרצונה. לפני שהתחילה את תפקידה בפלמחים היא שהתה בביתה כמה ימים ובמהלכם הביעה את התנגדותה למעבר. אמה שכנעה אותה להתייצב בפלמחים בכל זאת.


צילום מתוך עמוד הפייסבוק של טובית

המשפחה ובני קהילת הישראלים העבריים מתקשים לקבל את הטענה שרדקליף התאבדה. לטענתם, המידע שמסר צה"ל מעלה לא מעט שאלות. כך, למשל, הם טוענים שמבנה הגוף הקטן שלה היה מקשה עליה לירות בעצמה בכלי נשק ארוך, ועוד פעמיים. עוד הם שואלים, כיצד ייתכן שרדקליף שמרה לבדה, אף על פי שבדרך כלל חיילים – ובעיקר חיילות – לא שומרים לבד, ושאיש לא יצר איתה קשר במהלך המשמרת שלה. האם ייתכן שאיש לא שמע את היריות?

כאמור, למשפחה נודע על מותה של רדקליף רק ב-3 לפנות בוקר, כלומר שלוש שעות אחרי שמצאו אותה. עם זאת, ידיעה על מותה הופיעה באתר רוטר כבר ב-24:50  (והוסרה בהמשך).

בני קהילת הישראלים העבריים משרתים בצה"ל מזה 11 שנה, ורדקליף היא החיילת הראשונה מבני הקהילה שנהרגה במהלך שירותה הצבאי. דובר הקהילה בן יהודה, שגם היה המורה של טובית בבית הספר, אמר כי הקהילה כולה, לא רק בארץ, מחכה לתשובות ולא תחסוך במאמצים עד לקבלת מידע ברור. לדבריו, "משהו לא בסדר קרה והצבא חייב לדווח על המקרה".

מצה"ל נמסר כי המקרה נמצא תחת חקירת מצ"ח. כן מסרו גורמים בצבא שאביה של רדקליף אינו נמצא כרגע בישראל וההלוויה מתעכבת כדי שיספיק להגיע ולהשתתף בקבורת בתו.


טובית רדקליף. צילום מתוך עמוד הפייסבוק של טובית

הטיפול במקרה ממשיך להפתיע: בלילה התברר ש"דף נופל" על טובית רדקליף כבר עלה לאתר יזכור להנצחת חללי צה"ל, פחות משלושה ימים לאחר מותה. באתר היא מופיעה כחייל זכר ("בן", "נפל") ונכתב כי היא קבורה בבית העלמין הצבאי באר שבע – למרות שטרם נקברה.



הסיפור הקודם

תיק אישי

הסיפור הבא

חבלה נפשית ליהודים בלבד

ז'נאן בסול

ז'נאן בסול

הסיפורים החמים

בריאות הנפש

אלפי חיילים שוחררו או יצאו מתפקידי לחימה. בצה״ל עסוקים בטיוח

אלימות מינית

המצלמה של אורן בן משה התקלקלה. הוא השיג מהמשטרה אחרת, והמשיך לצלם נשים בשירותים

דמוקרטיה במשבר

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

הסיפור הבא

חבלה נפשית ליהודים בלבד

גזרים סגולים בעזה, משתה שחור בתל אביב

מקרה בולען

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish