השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, מאי 19, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
התור לתחנת החיסונים בדרום תל אביב לחסרי מעמד | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

התור לתחנת החיסונים בדרום תל אביב לחסרי מעמד | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

חריגים לחיסון: משרד הבריאות מסרב לחסן אלפי פלסטינים בישראל עם אישורי שהייה

ממכתב שהוציא משרד הבריאות והגיע לידי המקום הכי חם, עולה כי פלסטינים השוהים בישראל באישור לא יתקבלו במתחמי החיסון המיועדים לחסרי מעמד. "מדובר בהחלטה מרושעת הנגועה במניעים זרים", אומרים ברופאים לזכויות אדם

ליאת בר סתו ❘ ליאת בר סתו
18/02/2021
| מגזין
תמונה ראשית : התור לתחנת החיסונים בדרום תל אביב לחסרי מעמד | צילום: תומר נויברג, פלאש 90
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בעוד משלוח ראשון של חיסונים נגד קורונה עושה את דרכו לרצועת עזה וכאשר מספר המתחסנים נגד קורונה בישראל חצה את קו ה-4 מיליון והמבצע לעידוד התחסנות בכל חלקי האוכלוסייה ממשיך בכל הכח, מסתבר שיש אוכלוסייה אחת שמשרד הבריאות מסרב לחסן: פלסטינים, גם כאלו השוהים בישראל באישור. 

במכתב שהוציא המשרד לפני שבוע ואשר הגיע לידי המקום הכי חם, נכתבו הנחיות הנוגעות לחיסון חסרי מעמד בישראל. לפי המכתב, כל חסרי המעמד הנמצאים בישראל יותר מחצי שנה וחסרי מעמד מעל גיל 50, ללא קשר לפרק הזמן שהם נמצאים בישראל, זכאים לקבל מענה חיסוני באחד מהמתחמים הייעודיים שנפתחו לשם כך. לעומת זאת, פלסטינים – "עם אשרה ובלי אשרה" – לא יקבלו מענה כלל.

"אלו אנשים שנמצאים בישראל באישור עשר ו-20 שנה עם אשרת שהייה, אחרי שהמדינה הכירה בכך שהם לא יכולים לחזור לרשות מסיבות שונות", אומרת ענבל, אחות ממרפאת "ואהבת" לחסרי מעמד בחיפה. "חלק מהם נרדפים על רקע של נטייה מינית, יש נשים שברחו ועובדות פה בזנות, יש לי מטופל שהגיע לגבול בזמן שירו עליו וצה"ל הציל אותו. על סמך לא מחסנים דווקא אותם מכל חסרי המעמד?"

ענבל מספרת כי בעקבות מבצע החיסונים לחסרי מעמד שהחל בשבוע שעבר בדרום תל אביב, צפוי להיפתח ביום רביעי הבא מבצע דומה גם בחיפה. "הוצאנו פליירים שקוראים לכולם לבוא להתחסן, אבל בזמן חלוקתם הייתי צריכה להגיד למטופלים הפלסטינים שלי 'אתם לא, אתכם ישראל לא מחסנת'. זה היה קורע לב".

הפכו את מד"א לשוטרים 

"לא העלינו על דעתנו שאחרי מלחמה כל כך קשה מול המשרד ואחרי שהצלחנו  להנגיש חיסונים לחסרי מעמד, תהיה אפלייה וגזענות כל כך מטורפת", אומרת פרופ' מרגלית לורבר, ממקימות עמותת "ואהבת –  בריאות שוויונית לכולם", שמפעילה את המרפאה לחסרי מעמד בחיפה. "חצי מהמטופלים שלנו הם פלסטינים בסטטוסים שונים וממגזרים שונים ואסור לנו לחסן אותם".

איך אמורים לאכוף את זה בכלל?

"ביקשנו שלא יסתובבו שוטרים במתחם, כי אם תהיה משטרה המטופלים שלנו לא יגיעו. אז משרד הבריאות אמרו לנו שאנשי מד"א יבדקו מי זכאי ומי לא. הפכו את מד"א לשוטרים. המטרה שלנו לבטל את הגזרה הזו עד יום רביעי, בסך הכל לא מדובר בקבוצה גדולה של אנשים שתפגע בכמות החיסונים שיש למשרד. עם זה הם לא יכולים להתמודד? ברור הרי שזה עניין פוליטי ולא כלכלי". 

הזמנה לחיסונים בחיפה

"אנחנו לא מבינים איך משרד הבריאות מרשה לעצמם להתנהל בצורה כזו שערורייתית", אומרת זואי גוטצייט, מנהלת מחלקת מהגרים והמרפאה הפתוחה לחסרי מעמד בארגון רופאים לזכויות אדם. "לאורך כל המהלכים שקדמו להקמת המתחם בתל אביב ולקבלת האישור להנגשת חיסונים לחסרי מעמד, הדגשנו שמדובר באוכלוסייה הטרוגנית – מהגרים, פליטים, פלסטינים, אנשים שנמצאים פה עם או בלי אשרה". 

"בשיחות עם משרד הבריאות היה לנו מאוד ברור שמבצע כזה לא נעשה מאהבה למהגרים אלא משיקולי בריאות הציבור", היא מוסיפה. "הקורונה לא מבדילה בין דם לדם, וזה אינטרס של כולנו שהם יחוסנו. אבל אז הגיעה ההחלטה למנוע מחלק קטן ביותר את החיסון בגלל שהם פלסטינים.

"מבצע כזה לא נעשה מאהבה למהגרים אלא משיקולי בריאות הציבור. הקורונה לא מבדילה בין דם לדם, וזה אינטרס של כולנו שהם יחוסנו"

"אמרו לנו לחסן גם אנשים שההיתר שלהם פג, וזה קורה עם גינאים, ניגרים, פיליפינים, גאורגים, מי שבא ברוך הבא – חוץ מפלסטינים".

סיפקו לכם הסבר למה דווקא הם?

 "רק שזו ההחלטה ושכרגע היא נמצאת בדיונים. מה יש לדון? בני אדם שחיים כאן חשופים לקורונה. יכולים להידבק ולהדביק. מעבר לעניין של זכויות אדם, זה אינטרס של בריאות הציבור. מדובר במרחב אפידמיולוגי אחד". 

אולי זה עניין כלכלי? בכמה אנשים מדובר? 

"מתוך כ-200 אלף חסרי מעמד – שחלק מהם מהגרי עבודה עם רישיון, עובדים זרים וכאלה – אנחנו מדברות על כמה אלפים, לא עשרת אלפים אפילו. אלו מספרים קטנים. גם אם נגזים ונוסיף את מי שנמצאים פה באישור של איחוד משפחות ולא תמיד מצליחים להירשם בקופות החולים, לא נגיע אפילו לעשרת אלפים". 

"יש אנשים שחיים פה 20 שנה, יש אנשים שהמדינה הכירה בזה שהם לא יכולים לחזור לרשות. אלו חבר'ה שכתוב להם על ההיתר 'מאוימים', כלומר שיש סכנה לחייהם אם יכנסו לשטחי הרשות. אנשים על היתרי רווחה שחיים פה ומגדלים את הילדים הישראלים שלהם כאן. מה עוד אתם רוצים?" ממשיכה גוטצייט.

"הסירוב לחסן את הפלסטינים שחיים בישראל במסגרת מתחמי החיסון לחסרי מעמד נגוע בשיקולים זרים, לא ענייניים, שגם פוגעים במטרה, גם פוגעים באנשים וגם צובעים את ההחלטות של משרד הבריאות באור שלילי במיוחד. אנחנו מקווים מאוד שמשרד הבריאות יחזור בו בהקדם מההחלטה השרירותית והמרושעת הזו ויימלא אחר ההתחייבות המקורית שלו: להנגיש את החיסונים לכל חסרי המעמד שחיים בישראל". 

ממשרד הבריאות נמסר כי: המבצע נוגע ל"חסרי מעמד" ולא למי שיש בידו אישורים בתוקף כמו הפלסטינים השוהים בישראל. הללו מחולקים לשתי קבוצות : מבוטחים – המחוסנים בקופות. בעלי היתר שהיה – הינם כפופים לוועדה במל"ל הדנה בחיסוני בעלי היתר מהרשות הנכנסים לארץ".

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

חשש מעלייה בפגיעות מיניות בתוך המשפחה: "בלתי אפשרי לאתר סיכון מרחוק בזום"

הסיפור הבא

סקר בקרב עובדות סוציאליות חושף: הקורונה רמסה את מטופלי הרווחה

ליאת בר סתו

ליאת בר סתו

הסיפורים החמים

אנשי פיקוד העורף זמן קצר לאחר הקריסה בדרך יפו 44. משעה שהבהירו שלא מדובר בנזקי טיל איראני החלה מסכת ההתנערות | צילום: פלאש 90
משפט ופלילים

חברת ״פירר״ ידעה שעמוד התמך בדרך יפו 44 רטוב. במקום לתקן אותו היא תיקנה לשוכרים את החוזים 

❘ אילי פארי
18/05/2026

עשור של תלונות דיירים על חלחול מים אל אחד מעמודי התמך שנשאו את הבניין בדרך יפו 44 וסעיף בחוזה שאסר לדרוש את תיקונו, הותירו לאחר קריסת הבניין בערב ליל הסדר 50 שוכרים חסרי בית ואובדי עצות. מדוע איש לא טרח לבדוק הבניין ואיך זה קשור לבעלת הנכס הגדול ביותר, עיריית תל אביב? תחקיר המקום על מחדל דרך יפו 44

הסיפור המלאDetails
מצעד הדגלים 2026 | Photo by Nati Shohat/Flash90

תלמידים צועקים "מוות לערבים" בנוכחות המורים. משרד החינוך שותק

18/05/2026

חמש שנים למותו של האסיר איקס, ואיש השב״כ ש״נעלם״ לפני ארבעה חודשים

16/05/2026
פינוי אום אל חיראן בנובמבר 2024 | צילום: פלאש 90

אנגלמן, התבלבלת: במקום לבקר את ההזנחה, העדר המיגון והביטחון, או הפקרת החינוך – המבקר מאשים את האזרחים  

14/05/2026
למצולמים אין קשר לנאמר | צילום: פלאש 90

פלסטינים הגיעו למשטרת אריאל להתלונן על אלימות מתנחלים, ומצאו את עצמם אזוקים ומכוסי עיניים במשך שעות

14/05/2026
הסיפור הבא
מתנדבי "תרבות של סולדריות" מכינים מארזי מזון לחלוקה לנזקקים| צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

סקר בקרב עובדות סוציאליות חושף: הקורונה רמסה את מטופלי הרווחה

חיים לוסקי (צילום: איליה  מלניקוב, הארץ) והמדרשה (צילום: ויקיפדיה)

ל' התלוננה, לוסקי הורחק מהמדרשה - ואז היא התבקשה לעזור בהכנת קוקטייל הפרידה ממנו

בניין בצלאל | ויקיפדיה

בעקבות תחקיר המקום: לוסקי לא ילמד באוניברסיטת תל אביב, בצלאל והמדרשה חידדו נהלים

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...