השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, נובמבר 17, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
צילום רחפן: טטרו, צילום תשובה: ויקיפדיה

צילום רחפן: טטרו, צילום תשובה: ויקיפדיה

תחקיר הצינור: במשרד להגנת הסביבה לא ידעו שתשובה התחייב לנקות שטח מזוהם שרכש במפרץ עכו

תחקיר הצינור הערב חושף את ההסכם שבו התחייב תשובה לנקות שטח מזוהם שרכש במפרץ עכו לפני תשע שנים. וגם: מדוע ממשיך הדיג באזור למרות איסור גורף של משרד בריאות. דלק ים מעגן: מקווים להשלים את הניקיון בהקדם

מערכת המקום ❘ מערכת המקום
30/06/2020
| כללי
תמונה ראשית : צילום רחפן: טטרו, צילום תשובה: ויקיפדיה

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


מפרץ חיפה הוא לא המפרץ היחיד שמזוהם על ידי תעשיות ענק. במפרץ עכו קים כבר שנים זיהום כספית של מי המפרץ על ידי מפעל נטוש, זיהום חמור כל כך שגרם למשרד הבריאות להוציא איסור על דייג באזור. 

למפעל הנטוש שאחראי לזיהום קוראים "תעשיות אלקטרו כימיות" וייצרו בו PVC. הוא נסגר בסוף שנות ה-90 לאחר שעשרות עובדים חלו בסרטן. הוא עמד שומם במשך שנים באחד המקומות היפים והאטרקטיביים באזור. לפני תשע שנים נחשף ב"דה מרקר" כי מי שרכשה את השטח מתחת לראדאר היא קבוצת דלק בבעלותו של יצחק תשובה. 

אולי יעניין אותך גם:

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

טרור יהודי בתיאום אמריקאי

אף נציג של ארגון נכי צה״ל או של אגף השיקום לא הגיע להלווית השוטר שהצית עצמו 

ממסמך הרכישה שייחשף בתחקיר עולה כי תשובה התחייב לנקות את השטח שרכש, אלא שבאופן מפתיע – האחראים מטעם המשרד להגנת הסביבה על חופי הים בארץ, לא ידעו על התחייבות זו והיו משוכנעים כי האחריות לניקויו משותפת לתשובה ולמדינה.

האחראי על הסביבה הימית בישראל גילה שהאחריות מוטלת על תשובה רק שנחשף למסמך על ידי כתב הצינור, אל מול המצלמות. צפו:


עוד ייחשף בתחקיר, תכתובת פנימית בין משרד הבריאות למשרד להגנת הסביבה, שבה צוין במפורש על ידי הפרופ' איתמר גרוטוו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, כי דיג במימי המפרץ אסור לאור הימצאות רמות כספית בדגים ברמה הגבוהה מהתקן האירופי. 

רמות כספית גבוהות מהמותר בדגים הביאו בעבר לזיהום מאסיבי במפרץ מיאנמטה ביפן שגרם למותם של מאות אנשים ולפגיעות נוירולוגיות חמורות באחרים. למרות הסכנה הידועה בעולם ובפרט למשרד הבריאות שלנו, בישראל דבר לא נאכף. דגים כספיתיים ממשיכים להימשות, להימכר ולהגיע לצלחת של ישראלים.

מראיונות שנערכו במסגרת התחקיר עם הדייגים עולה כי הם ממשיכים למכור את תוצרתם באין מפריע במכירות סגורות אשר מכונות בשפת הדייגים 'הכרזות'. המצלמה הנסתרת תיעדה איך הדגים האלו מגיעים למסעדות בכל רחבי הארץ. 

גורמים במשרד להגנת הסביבה לא אכפו את ההתחייבות של תשובה לנקות את אדמת המפעל וטענו כי לא הכירו התחייבות כזו למרות שהמסמכים המפורשים בהם מתחייב תשובה הגיעו לידי כתב התחקירים של הצינור, אמיר שואן.

עוד נחשף כי למרות האיסור על הדיג, דיג כזה אכן מתבצע. הדגים מובלים בלי לציין את מקורם לאתרי ממכר הנקראים "הכרזות", המצלמה הנסתרת תיעדה כיצד דגי מפרץ עכו נמכרים במקום ומשם מגיעים לסועדים בכל הארץ

אבק מלא אינטרסים: כך מנסה כיל להרחיב את הכרייה, כשברקע מסתתר הר פסולת מסוכן

ניב חכלילי ואביגייל ביטון

מדלק ים מעגן נמסר: "לקבוצת דלק או לחברת דלק ים מעגן אין כל נגיעה לזיהום הנטען במפרץ עכו. החברה רכשה מהמדינה את השטח המזוהם, לאחר שהשטח זוהם והופקר במשך עשרות שנים. מאז רכישת הקרקע פועלת החברה לנקות אותו על מנת להשיבו למצב הראוי לפיתוח, והשקיעה בכך עשרות מליוני שקלים עד כה. החברה פועלת בתיאום מלא עם הרשויות, על פי כל ההנחיות שניתנו, ומקווה להשלים בהקדם את ניקוי הקרקע ופיתוחה, בהתאם לתכניות העסקיות".

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה: "הטענות אינן נכונות. המשרד להגנת הסביבה דורש מבעל הקרקע לשקם את השטח. המשרד דורש מדלק ים מעגן לסיים חקירת הקרקע שכללה אלפי דיגומים בשטח ולהגיש תכנית שיקום עד לספטמבר 2020. נציין, כי חקירה של אזור מורכב כזה כוללת ביצוע של אלפי דיגומים, ניתוח התוצאות והערכת סיכונים לאדם ולסביבה.

"זיהום קרקעות מהווה את אחד האתגרים הסביבתיים המשמעותיים ביותר בישראל כיום. מקרה תעשיות אלקטרוכימיות ממחיש את הצורך בהרחבת סמכויות המשרד לעניין שיקום זיהומי קרקע במפעלים שנסגרו. לאור מקרה זה ומקרים נוספים, בכוונת המשרד לקדם חקיקה מקיפה בתחום הקרקעות המזוהמות כך שיעמדו בידי המדינה כלים טובים יותר לאכיפת שיקום קרקעות מזוהמות, כמקובל במדינות ה-OECD.

לעניין הדייג: למשרד להגנת הסביבה אין שום סמכויות להגבלת דיג או מניעת מכירה של דגי מאכל. נושא זה מצוי באחריות משרד החקלאות ומשרד הבריאות. עם זאת, המשרד התריע בפני כל הגורמים הרלבנטיים אודות הנתונים שהתגלו בדבר זיהום בדגי ים במפרץ עכו, מיד כשנתגלו".

מעמותת צלול נמסר: "במשך שנים זולג זיהום של כספית וחומרים רעילים אחרים מהמתחם הנטוש של תעשיות אלקטרוכימיות למפרץ עכו. במטרה להפסיק שנים של גרירת רגליים בטיפול בזיהום, הגישה עמותת צלול, יחד עם תושבים מהאזור, בקשה לאישור תביעה ייצוגית כנגד בעלי השטח, שהתחייבו לנקות אותו, דלק ים מעגן 2011, באמצעות עורכי הדין חיה ארז, אוהד רוזן וחגי קלעי ועו"ד ג'מילה הרדל ואכים מעמותת אזרחים למען הסביבה".

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X

אהבתי

אהבתי טוען...


הסיפור הקודם

חשיפה: מטפלים סיעודיים מעלים סרטונים בטיקטוק המגחיכים קשישים ומפרים את פרטיותם

הסיפור הבא

כולנו הפנמנו את המסר של אמריקה, וצריכים להתחיל מחדש

מערכת המקום

מערכת המקום

הסיפורים החמים

בית המעצר במגרש הרוסים בירושלים | צילום: פלאש 90
החברה הערבית

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

מתנחלים רעולי פנים תוקפים מוסקים פלסטינים באבנים | Nasser Ishtayeh/Flash90
דעות

טרור יהודי בתיאום אמריקאי

זרים של פורום יהלומי קרב ושל חברים למאבק | הלוויתו של מישייב מוקדם יותר היום
בריאות הנפש

אף נציג של ארגון נכי צה״ל או של אגף השיקום לא הגיע להלווית השוטר שהצית עצמו 

הסיפור הבא

כולנו הפנמנו את המסר של אמריקה, וצריכים להתחיל מחדש

מתפללים באלעד

הסגר על אלעד הוא לא נגד קורונה. הוא נגד חרדים

אכיפה סלקטיבית ומעצרים אלימים לאור יום: כך מתמודדת המשטרה עם הגל השני

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובועטת. שלא מוותרת לעצמה ולאחרים. דווקא בימים חשוכים כמו אלה שעוברים על מיליוני בני האדם בין הנהר אל הים, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d