השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, יולי 12, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם
דעה

אין ולא תהיה מחילה על החטא הגדול של גנץ

אפשר לחשוד שיו"ר כחול לבן לוקה בתמימות או בטירונות פוליטית, אפשר להניח בוודאות שגנץ מעדיף את טובת המדינה. אבל על החלטתו להיכנס למשא ומתן עם נתניהו קשה לסלוח

גיא רונן ❘ גיא רונן
02.12.20
תמונה ראשית : נתניהו וגנץ | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
Reading Time: 3 mins read
A A
0
נתניהו וגנץ | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

נתניהו וגנץ | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


יותר מ-150 אלף תוצאות מציע גוגל לתיאור הארסי שטבע פעם משה דיין: "בחור טוב במובן הרע של המילה". התוצאות החדשות יותר, שהולכות ומתרבות ממש עכשיו, כבר מיוחסות לבני גנץ. אין מה לומר: הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל, בני-חותא בלשון החברים לנשק, באמת העדיף את טובת המדינה. אפשר לחשוד בו בתמימות, בטירונות, אפילו באידיוטיות שימושית – לא בציניות או ברוע או בדבקות בכיסא – אבל אלה כבר הטיעונים לעונש. על החטא הגדול שעשה, אין ולא תהיה לו כפרה.

רבים וטובים הפרו ועוד יפרו הבטחות לבוחר. "Read my lips, no more taxes", הכריז ג'ורג' בוש האב, וכמובן העלה מיסים. "דין נצרים כדין תל אביב", התחייב אריאל שרון כל הדרך להתנתקות. מנחם בגין לא היה מוכן לשמוע על פינוי יישובים, ובנימין נתניהו מבטיח מאז 2009 למוטט את שלטון חמאס בעזה. ובזה אחר זה יושבים תחתיו מנהיגי השמאל-מרכז, שהבטיחו שזה לא יקרה לעולם. אבל גנץ זה ליגה אחרת.

אולי יעניין אותך גם:

אלו לא שוליים אלימים, את הפוגרומים בגדה מארגנים ראשי המתנחלים

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

אחד חזר בלי ראש, אחר בלי קליע: מה לא מספרים לנו על החטופים שנהרגו בשבי?

לא מיותר לחזור על המובן מאליו: מעולם לא כיהן כאן ראש ממשלה עם כתב אישום. מעולם לא ניתנה לאחד כזה, שאינו מורשה להתמנות לשר, האפשרות להקים כאן ממשלה. מעולם לא דיבר בעל המשרה החשובה במדינה על עובדיה, על משרתי הציבור שלה, על אלו האמונים על החוק והסדר ואכיפת ההחלטות שלו עצמו כמו שנתניהו מדבר. ומעולם לא הקדיש בעל המשרה המורכבת והאינטנסיבית במדינה, וכנראה גם מחוץ לה, זמן רב כל כך לענייניו האישיים. אוטוטו הוא יידרש להתייצב שלוש פעמים בשבוע בבית המשפט, כשבסיום ממתינות לו יותר מעשר שנות מאסר בפוטנציה.   

שר הביטחון ראה את כל זה, ושתק. טוב, פה ושם צייץ. לפעמים אפילו נתן "גיבוי מלא" למי שצריך. עוד גיבוי כזה ואבדנו. אבל החטא הקדמון שלו מתחיל הרבה לפני שבועת האמונים המביכה משהו כ"חליפי" בכנסת. זה קרה ברגע שהסכים להיכנס למשא ומתן. לראות בנתניהו שווה בין שווים. לדבר איתו על רוטציה, כשהשאלה היא רק מי ראשון. 


גנץ, ריבלין ונתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
גנץ, ריבלין ונתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ממש אז, כשנענה להזמנה המשותפת לבית הנשיא (ובמובן הזה הנשיא ראובן ריבלין נושא אף הוא באחריות), נפרץ הטאבו. ותמונתו של הנאשם מספר אחת נתלתה אחר אי כבוד על קירות בתי הספר בישראל.  

שאריות של ממלכתיות 

יהיה מי שיטען: דבר הבוחר. חצי עם ידע על האישומים ורצה אותו. התשובה לכך מובנת מאליה: "העם" עוד לא מזכה כאן נאשמים, מה גם שהחצי השני שלו – 52 אחוז ליתר דיוק – רצה את ההיפך. 

נוהגים לבוז לגישת "רק לא ביבי", אבל האמת שיש בה לא מעט טעם. ירידתו של נתניהו מהבמה היא תנאי הכרחי – ודאי לא מספיק – לתיקון שהחברה הישראלית זקוקה לו כמו אוויר לנשימה. לתזכורת שבסוף בסוף, יש כאן מדינה. לשאריות של ממלכתיות. לשפיות. והרי מה אם לא זה איגד את הגנרלים ושלף אותם מהספה או מהעסקים הישר לביצה הפוליטית.

גנץ העדיף כידוע סלוגן אחר: "ישראל לפני הכול". ובכן, משמעות מעשית אחת של זה יכולה להיות צעדים לא פופולריים בבייס, כמעט בגידה ביותר ממיליון מצביעים, ריסוק המחנה והאלטרנטיבה והתאבדות פוליטית. משמעות אחרת יכולה הייתה להבין כבר אז שמה שמסכן את ישראל, גם ואולי בעיקר בקורונה, זו לא עוד מערכת בחירות – אלא עוד שעה אחת עם נתניהו.    



הסיפור הקודם

"לא אתפשר עם הלשכה": שפורר דחתה הצעת פשרה של שופטי המחוזי

הסיפור הבא

הטכניון משעה פרופ' למדעי המחשב לאחר שהפנה תלמידים לבדוק שפת תכנות על שם כוכבת פורנו

גיא רונן

גיא רונן

הסיפורים החמים

המקומון

בחסות עיריית תל אביב: בריכת רחצה עירונית בהפרדה מגדרית

החברה הערבית

איך עושים אקטיביזם אקלימי במדינות שמחלקות את הרווחים מהנפט והגז בתמורה להעדר זכויות פוליטיות? 

מדיני-בטחוני

להאכיל כדי לשלוט: סיוע הומניטרי או מניפולציה פוליטית? 

הסיפור הבא

הטכניון משעה פרופ' למדעי המחשב לאחר שהפנה תלמידים לבדוק שפת תכנות על שם כוכבת פורנו

הצנזור הראשי: עשרות אלפי מחיקות של תכנים ברשת בוצעו בהוראת משרד המשפטים, ללא תיעוד או פיקוח

"היילו לא יכול היה לחזור לשכונה שבה הכל קרה, אבל לא היה לו לאן ללכת"

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish