השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, אוגוסט 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

"היכל ארוטי מיוחד": בניגוד למדיניותה, עיריית תל אביב בודקת בקשה להארכת אישור למועדון החשפנות שנדו

שנה וחצי לאחר שהעירייה החליטה לא לתת היתרים לשימוש חורג למועדוני חשפנות, הגיש מועדון החשפנות האחרון הפועל בה בקשה להארכה. מנהלת השנדו: "אנחנו לא קשורים לזנות או לסחר בנשים". עיריית תל אביב: "כל בקשה נבחנת באופן פרטני"

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
15.05.22
תמונה ראשית : מועדון השנדו.
Reading Time: 4 mins read
A A
11
מועדון השנדו.

מועדון השנדו.


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ה״שנדו״, מועדון החשפנות האחרון הפועל כרגע בתל אביב, פנה לאחרונה בבקשה לוועדת התכנון של העירייה, להאריך את האישור החורג שלהם לפעול בחמש שנים נוספות. לפני כשבועיים פרסמה העירייה על גבי קירות בניינים הסמוכים למועדון, שפועל ברחוב שונצינו 1, הודעה פומבית לפי סעיף 149 לחוק התכנון והבנייה, שבמסגרתה הזמינה תושבים להגיש התנגדויות למתן ההיתר.  

מדובר בהחלטה תמוהה, לאחר שבספטמבר 2020 פרסמה עיריית תל אביב החלטה שלפיה לא יינתנו היתרים לשימוש חורג לצורך פעילות של מועדוני חשפנות בשטחה ללא דיון מקדים. לפי פרסום בהארץ, היתה זו ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעירייה שאישרה את מסמך המדיניות "המקשה על פתיחת מועדוני חשפנות חדשים, שיזדקקו לאישור מיוחד מהוועדה אשר תדון בכל בקשה כזו בנפרד".

אולי יעניין אותך גם:

בעקבות חשיפת המקום: התנועה לחופש המידע דורשת לקבל את רשימת רבני השכונות

בניהו צייץ על שוטר רעול פנים. המשטרה: "פייק. המצולם אינו שוטר". תיעודים שלו בהפגנות מוכיחים אחרת

לא רכה בכלל: כך נראית גזענות במערכת החינוך, רגע לפני שהשנה מתחילה

לפי החלטת העירייה נסגרו רבים ממועדוני החשפנות בעיר, לאחר פשיטות של המשטרה. בפברואר 2020, למשל, סגרה המשטרה שלושה מועדונים: הבייבידולס, גוגו וגם את מועדון השנדו, שמבקש כעת אישור להמשיך את פעילותו. הפעילות המשטרתית נעשתה בעקבות הנחייה של פרקליט המדינה דאז שי ניצן, שריקודים בעלי אופי מיני (לאפ דאנס) שניתנים במועדוני חשפנות ייחשבו כזנות, שהיא עבירה פלילית.

בהחלטת ועדת המשנה לתכנון ובנייה של תל אביב, כפי שהובאה בהארץ, נכתב: "אין צורך להכביר מילים על המתרחש במועדוני החשפנות ועל הקשר בינם לבין תעשיית הזנות האסורה על פי חוק, אשר שתיהן כוללות החפצה וביזוי של נשים. לפעילות במועדוני חשפנות יש כדי להשפיע באופן שלילי על המרחב העירוני בשל מידת ההטרדה שבו ופוטנציאל הסיכון לשלום הציבור".


בפברואר השנה התקבל פסק דין בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעקבות עתירה שהגישה בעלת מועדון חשפנות "פלאזה" שפעל ברחוב טברסקי בעיר, לקבל רישיון לעסק. בעלת העסק הזכירה בעתירתה את מועדון השנדו, "הפועל בתנאים ובמגבלות שהעותרת מוכנה אף להחמיר בהם", וציינה כי היא מופלית לרעה לעומתו וכי "אין מקום לאיפה ואיפה". העתירה נדחתה. 

"לצד מועדוני החשפנות שהמשטרה סגרה יש מיליון דירות זנות. לחלקנו, הבחירה עכשיו היא לצאת לרחוב או להיכנס לדירה"

מאשה אברבוך

בדף הפייסבוק של השנדו נכתב כי "במועדון שנדו היכל ארוטי מיוחד, אשר הפך לתיאטרון המציג את היפות מבנות המין הנשי בשלל צבעים ומיתוסים… נערות הכי נועזות יפתו אתכם במועדון חשפנות שנדו! מדי ערב אנו נשמח לארח אתכם בתוך מועדון הבורדו שלנו. התרווחו בכורסאות העור , תנו לערפל הענוג והוורדרד לעטוף אתכם ולסחרר את החושים שלכם ותיסחפו אל מעבר לכל אשר עולה בדמיונכם. תתבוננו, תהיו קשובים לצלילים, למראות, לתשוקה ודעו כי לא ידעתם עוד דבר על עצמכם. מועדון 'שנדו' מזמין אותכם להעביר את לילה באווירה אחרת: אווירה של טעם וטירוף חושים. אותה האווירה שבה כל החלומות הארוטיים מתגשמים. שואו ללא הפסקה". 

בחודש פברואר עלה פוסט בעמוד הפייסבוק של המועדון שקורא לנשים להצטרף למקום: "לימודי ריקוד וכוריאוגרפיה על חשבון המועדון, עבודה בסביבה בטוחה ובאווירה כייפית. הרווחים כ1000 בממוצע במשמרת של 6 שעות. מינימום 4 משמרות בשבוע". 

״בניגוד למיתוסים הרווחים, לפיהם מדובר בבחירה מתוך העצמה נשית נטולת ניצול – בפועל אל מועדוני החשפנות מגיעות ברוב המכריע של המקרים צעירות בעלות עבר קשה, ללא כל רשת של תמיכה", אומרת אור אבו, מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות. "מועדוני חשפנות מציירים את עצמם כמקומות בילוי לגיטימיים ונורמטיביים, אבל מתקיימים בעיקרם על רווחים מ'חדרים אחוריים' והעניין של ה'לקוחות' אינו בריקוד המתרחש על הבמה, אלא באפשרות לרכוש שירותי מין מאחורי הקלעים. אנו קוראות לחברי וועדת המשנה לתכנון ובנייה של עיריית תל אביב לממש את התחייבותם לתושבי העיר ולדחות את הבקשה להיתר לשימוש חורג שהגיש מועדון השנדו. בכך תהווה עיריית תל אביב דוגמה לכלל הרשויות המקומיות בישראל בהיותה העיר המובילה בהגנה על כבודן וביטחונן של נשים בתחומה״. 

"לפני שטוענים טענות, צריך שיהיו הוכחות", אמרה הבוקר מנהלת השנדו בשיחה עם המקום הכי חם. "לא ראיתי אף אחת מהמטה אצלנו. אני מזמינה אותם לבקר בשטח. להמציא דברים זה קל. אנחנו לא קשורים לזנות או לעבירות של סחר בנשים בשום צורה וממלאים את הדרישות של הרשויות. מה שאנחנו עושים הוא חוקי במדינה". 

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: כנגד העסק המדובר הוגש כתב אישום בגין ניהול עסק ללא רישיון. חשוב להבין כי מדיניות הועדה המקומית הינה שלא לאשר שימוש של מועדוני חשפנות במסגרת בקשות לשימוש חורג. אולם ככל שמוגשת בקשה לשימוש חורג היא נבחנת ונדונה באופן פרטני.



הסיפור הקודם

משרד הרווחה מתיר לאב שנחשד באונס בבתו להמשיך לעבוד כעובד סוציאלי

הסיפור הבא

המשטרה תפצה אדם שנעצר מול ביתו של מנדלבליט: "נעצר משום שהוא מוכר כחלק מקבוצת המפגינים"

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

המקומון

בעקבות חשיפת המקום: התנועה לחופש המידע דורשת לקבל את רשימת רבני השכונות

דמוקרטיה במשבר

בניהו צייץ על שוטר רעול פנים. המשטרה: "פייק. המצולם אינו שוטר". תיעודים שלו בהפגנות מוכיחים אחרת

חינוך

לא רכה בכלל: כך נראית גזענות במערכת החינוך, רגע לפני שהשנה מתחילה

הסיפור הבא

המשטרה תפצה אדם שנעצר מול ביתו של מנדלבליט: "נעצר משום שהוא מוכר כחלק מקבוצת המפגינים"

"זאת בעיטה בפנים שלי ושל שאר הקורבנות": נפגעות אלון קסטיאל זועמות על הקדמת הדיון שהביא לשחרורו המוקדם

מערכת אכיפת החוק בישראל התגלתה במלוא עליבותה בפרשת קסטיאל, וזה בכלל לא מפתיע

הכי מטוקבק 11

  1. EPL중계 says:
    2 שבועות לפני

    EPL중계

    הגב
  2. 코인선물거래소 says:
    2 שבועות לפני

    코인선물거래소

    הגב
  3. EPL중계 says:
    2 שבועות לפני

    EPL중계

    הגב
  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) says:
    שבוע 1 לפני

    test

    הגב
  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) says:
    שבוע 1 לפני

    test'

    הגב
  6. 부산출장마사지 says:
    7 ימים לפני

    from the ancient Chinese, Egyptian, and Indian traditions to the Greek and Roman
    부산출장마사지

    הגב
  7. 출장안마 says:
    7 ימים לפני

    civilizations. The concept is simple in appearance but profound in its effect: through
    출장안마

    הגב
  8. umsuka says:
    6 ימים לפני

    umsuka

    הגב
  9. umsuka says:
    6 ימים לפני

    umsuka

    הגב
  10. umsuka says:
    5 ימים לפני

    umsuka

    הגב
  11. sadasd says:
    4 ימים לפני

    부천룸

    조자룡부장 ☎ 010-9758-3722

    부천룸|상동룸|부천룸싸롱|부천상동룸|필드룸|제니스룸|카루소룸|클래식룸|팔레스룸|파티룸|

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish