השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, ינואר 29, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

ברלין – עיר כל מהגריה

כמה מילים אפשר לכתוב על ברלין? מלא. אבל רובן כבר נכתבו, ואם אפשר במקומן להראות, יותר טוב. חמישה ימי שוטטות ותמונות מספרות סיפור על עיר כל-מהגריה. לא במרכזי פליטים, לא רק במוקדי תיירות, אלא סתם ברחוב, בשכונות, בנסיעה בתחבורה הציבורית, ביום יום.

לינור אללוף ❘ לינור אללוף
12/04/2017
| גלריות

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ברלין, אפריל 2017

כמו העין, כך גם העדשה תפסה את מה שבלט שם יותר מהכל: הראשים הצהובים בפנטזיה החולנית של הפיהרר התחלפו בקדקודים מעוטרי ראסטות, עטויי כיסוי ראש, מטפחות וכיפות, בפנים בכל הגוונים, בנשים ואנשים מכל העמים ומכל המגדרים והזהויות. חלק תושבים זרים, חלק ילידי העיר, חלק אורחים ונראה שכולם מרגישים בה די בבית.

מוכר ב"דונר" יכל לנהל שיח קולח בטורקית, ולענות במקביל בגרמנית מצוחצחת. הוא דור שני כאן, אבל נראה כאילו הגיע הרגע מאיסטנבול – שומר על הזהות, גאה בשורשים.

טיול רגלי של ילדי בית ספר יסודי הוא פיוז'ן סורי-גרמני-סודני-ויאטנמי-מרוקאי. שאר הילדים הם ערבוביה של כמה מדינות בגוף אחד.

באוטובוס מנהלות שלוש נערות צעירות עם מטפחות שיחה בערבית קולחת, צוחקות, בלי לחשוש שהשפה שלהן מאיימת על מישהו מהנוסעים.

הם נוהרים לכאן בהמוניהם לא רק בגלל שמרקל מאפשרת וכי הם יכולים. האדיבות הגרמנית לא נתנה להם פטור מהטרור ועדיין, ברלין (יש מי שכבר קרא לה בועה) מציעה מקום שיש בו פתיחות, סובלנות וקבלה של תרבויות אחרות ובחירות אחרות מבלי לכפות עליהן תהליך של התכה לכור אחד.

"זה לא בכל ברלין", מספרת חברה שחיה שם כמה שנים וחזרה לא מזמן, "ככל שמתרחקים יותר ויותר מהצנטרום, זה כבר פחות מרגיש כמו אחוות עמים. פעם אחת, למשל, הסתובבתי עם חברה גרמנייה. ההורים שלה הגיעו מגאנה, והיא נולדה כאן, גרמנייה. הגענו לאחת השכונות במזרח ועבר איש מבוגר, בן שמונים אולי, מסתכל עליה, ופשוט יורק אחריה, יורק!".

גם אם למראית עין וגם אם רק לרגע אחד נאיבי, נדמה שככה נראית חירות. כך זה נראה כשמשתחררים מהחרדה המותנית מזרים. ככה צריכה להיראות מדינה שמקבצת אליה בני אדם מכל העולם, פתוחה, סבלנית וקצת יותר משוחררת. ואולי זה רק חלון הראווה שבירת התיירות האירופאית רוצה לשווק, כפרת עוונות על ההיסטוריה האיומה שלנצח תהיה חלק ממנה.

טיסה 2372 מברלין נחתה. בדרך להחתים את הדרכון בבן גוריון צועדת במהירות מפתח המטוס פליטה מארץ הריאליטי, יחד עם בן זוגה. מהצד נשמעת אישה אחת אומרת לאיש אחד: "קלטת? זאת ההיא מ***", "באמת הייתה לי מוכרת", הוא עונה. "אם היא לא הייתה בלונדינית הייתי חושבת שההוא זה אבא שלה", האישה ממשיכה, "ראית את החבר שלה? איזה חתיאר, בטוח מפוצץ". "ראיתי ראיתי", עונה האיש, "תימני זה תימני, מה את רוצה?".

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

אשפוז יום בחוג למתמטיקה, כי זה הדבר הכי קרוב למרכז גמילה שמצאתי

הסיפור הבא

2,500 שקלים פיצוי ובלי הרשעה: הדיל של המדינה עם השופט שהודה בהטרדה מינית

לינור אללוף

לינור אללוף

הסיפורים החמים

תיעוד הפרעות בפחית
יהודה ושומרון

תקפו נשים וילדים, מנעו פינוי רפואי: עדויות מפוגרום המתנחלים

❘ סיון תהל

בזמן שתושבים נמלטו על נפשם ופצועים דיממו על הקרקע, כוחות הביטחון עסקו בלתשאל את הפורעים ולחסום אמבולנסים. המקום הכי חם בגיהנום עם עדויות מלב הפוגרום במסאפר יטא: ״הכל היה מתוכנן. החיילים עמדו וצפו״

הסיפור המלאDetails
שרת ההתיישבות אורית סטרוק | המטרה: להביא את התפרסות היהודית מההתנחלויות גם לנגב ולגליל על חשבון השטחים הפתוחים | צילום: אריק מרמור, פלאש 90

שיטת סטרוק: כך הוכפל תקציב החטיבה להתיישבות על חשבון שיקום העוטף והצפון

צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

״מעבדת הניסויים של הממשלה״: כך הפכו 50 אלף פליטים לכלי לריסוק הדמוקרטיה

מרדכי דוד ורועי סטאר מחוץ לבית משפחת שוקרון. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של רועי סטאר

״דפקו מכות, גז מטווח אפס״: פורעים הגיעו לביתה של פעילת זכויות אדם והכו את בעלה

עוד מיליונים למערכת דרכים למתנחלים בלבד | אילוסטרציה - הוכן באמצעות בינה מלאכותית

צבא ההגנה למתנחלים אלימים: הממשלה מבקשת להעביר להתנחלויות יותר מחצי מיליארד שקל עבור ציוד צבאי 

הסיפור הבא

2,500 שקלים פיצוי ובלי הרשעה: הדיל של המדינה עם השופט שהודה בהטרדה מינית

"ארון פתוח": 60 שנה אחרי, רצח הנער השחור ממיסיסיפי שוב מטלטל את אמריקה

יום כייף בדיזינגוף סנטר עם ההורים ממזרח ירושלים

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d