השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, יוני 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

פורים 2018: תזמורת המשטרה הובילה את העדלאידע של ילדי הזרים

כשהעדלאידע של ביאליק רוגוזין מגיעה לרחוב וולפסון, בעלי החנויות מחכים לילדים עם משגרי קונפטי בכל הצבעים ומכל הסוגים. "אני מקווה שלא יגרשו אותם", אומר אחד מהם

חיים הר־זהב ❘ חיים הר־זהב
27.02.18
| גלריות, וידאו, מבקשי מקלט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ביאליק-רוגוזין-10
ביאליק-רוגוזין-9
ביאליק-רוגוזין-11
ביאליק-רוגוזין-6
ביאליק-רוגוזין-7
ביאליק-רוגוזין-3
ביאליק-רוגוזין-8
ביאליק-רוגוזין-5
ביאליק-רוגוזין-2
ביאליק-רוגוזין-1
ביאליק-רוגוזין-4

בשעה 10:00 בדיוק הם הסתדרו בטור ארוך ביציאה מבית הספר שנמצא ברחוב העלייה פינת מסילת העולים, שני רחובות שנקראים על שם מהגרים.

הראשונה בסדר התנועה היא תזמורת המשטרה. אחריה ג'יפ ממלחמת העולם השנייה ששייך למועדון החמש, אחר כך אבות שנושאים את דגלי האומות השונות מהן הגיעו ואחריהן אמהות מהפיליפינים וממדינות אחרות בלבוש מסורתי. ואז הילדים – מאות ילדים, מכיתה א' והלאה, מישראל, מדרום מזרח אסיה, מאפריקה, מכל העולם – וכולם מחופשים מכף רגל ועד ראש, כמו תלמידי כל בתי הספר בארץ.

אולי יעניין אותך גם:

עניים יותר, רעבים יותר וחולים יותר: הנתונים מאחורי האנשים הכי שקופים בישראל

מנווה שאנן לנווה תרצה: לאחר שהשחיתה גן ילדים של מבקשי מקלט, שפי פז נכנסת לכלא

מספר מבקשות המקלט בהריון שפנו לסיוע עקב פיטורין ופגיעה בזכויות הוכפל בזמן המלחמה

העדלאידע של ביה״ס ביאליק רוגוזין מתל אביב עוברת ברחוב פלורנטין, עם תזמורת המשטרה
צילום: @haimhz pic.twitter.com/femFAkvNlZ

— ha makom (@ha_makom) 27 בפברואר 2018

יוצאים לדרך: תחילת העדלאידע


אלי נחמה, המנהל, לובש בגדי רופא ועליהם כתוב מאחור "ביאליק רוגוזין – מומחים בתיקון עולם", מסמן למפקד תזמורת המשטרה שהגיע הזמן להתחיל. "רבותי!", קורא המפקד-המנצח ומניף את השרביט, "מארש צה"ל!". הוא מניד בראשו, מוריד את השרביט הגדול, ושיר הלכת הכי מפורסם בישראל מתחיל להתנגן. הוא מפנה אל הנגנים את הגב ומתחיל לצעוד, והם אחריו בשורות לרוחב הרחוב.

על הג'יפ הקטן שעליו כתוב "ביאליק רוגוזין, קמפוס חובק עולם" יושבים שני אנשים והם מחייכים מאוזן לאוזן, כמו כל מי שעוברים ברחוב, וכמו הדיירים – ישראלים ותיקים לפי המראה – שיוצאים למרפסות להסתכל על המצעד.

ואז נשמעים קולות של ילדים שצועקים בקול רם "ב'1 הכי טובים!" או "ג'2 אדירים!" ושאר ססמאות גיבוש כיתתי. גיבורי על ונסיכות, שוטרות וחדי קרן, נזירות ואבירים וכיפה אדומה ומיקי מאוס – כולם צועקים ככל שהם יכולים, בקצב אחיד, כדי להדגים למי יש את המוראל הכי מוצלח. כולם צועדים תחת בלוני הליום בצבעים כיתתיים שונים, מרוצים מהחיוכים שהם מעוררים אצל המבוגרים שמסתכלים עליהם מהצד.

בכל כיתה, כך נראה, יש מישהו שעומד עם דגל ישראל גדול. בכיתות המתקדמות יותר זה אחד הילדים, בכיתות הנמוכות אחד ההורים. השלט 'קמפוס חובק עולם' מוחזק על ידי ההורים ומורים שמובילים את הכיתות. "תראה איזה חמודים", אומר בעל חנות אחד שיצא החוצה לבעל החנות לידו, "אני מקווה שלא יגרשו אותם". "את אלה לא מתכוונים לגרש", מגלה חברו בקיאות, "מגרשים רק את הרווקים, לא את המשפחות".

המצעד עובר ברחובות של שכונת פלורנטין. "מארש מג"ב!" קורא המנצח אחרי אחת העצירות, והנגנים מיד עושים כמצוותו. צוות יס"מ שחוסם את הכביש למכוניות מסתכל על הילדים בחיוך. "זה השיר שלנו מהטקסים בסדיר", הם מסבירים. שחקני הפועל ת"א בכדורסל שהגיעו לעדלאידע מצטלמים עם הילדים.

איזה כיף! pic.twitter.com/ZFsBrAaXTZ

— Haim Har-Zahav (@haimhz) February 27, 2018

עוד! עוד! עוד!

כשהעדלאידע מגיעה לרחוב וולפסון, שמלא בחנויות תחפושות, בעלי החנויות מחכים לילדים בחוץ עם משגרי קונפטי בכל הצבעים ומכל הסוגים. כל המוכרים וצוות החנות עומדים על המדרכות, ומכוונים את המשגרים כך שיפזרו את הנייר בדיוק מעל הילדים. כל פיצוץ גורר אחריו "וואו!" מצדם של ילדי כתה א' שמובילים את המצעד. הם מנסים לתפוס את הניירות המעופפים, והמורה נוזפת בהם שלא להרים את הקונפטי מהרצפה. "מה, ככה אתם מחלקים את זה בחינם? זה לא עולה כסף?" שואל עובר אורח את אחד מעובדי החנויות בתדהמה מסוימת. "תראה איך זה משמח את הילדים", עונה לו המוכר, תופס עוד משגר ויורה לשמיים המון ניירות אדומים. "על זה שעשינו אותם מאושרים כל כך, תהיה לנו המון פרנסה בעזרת השם. הם ילדים טובים, ועשינו להם חג שמח".


  • בוגר ראשון של מערכת החינוך בישראל קיבל צו גירוש
  • מנהל תיכון ביאליק רוגוזין: אחלק אישורים להורי הילדים כדי למנוע את גירושם

אחרי הסיבוב בשכונה, תזמורת המשטרה מסתדרת בשתי שורות. לפי סימן, הנגנים שולפים דפי תווים שהכינו מראש, ומניחים מולם. המצעד עוצר עד שיתארגנו, והילדים שרים שירי פורים. המנצח מניף שוב את השרביט, מניד בראשו, וכשהוא מוריד את השרביט התזמורת פותחת במחרוזת קצרה של שירי החג.

הילדים צועדים בסך מול התזמורת שנפרשה על המדרכה, והקטנים שרים עם התזמורת. כשמגיע תורן של כתות ד' ה' ו' לעבור, המנצח מניד שוב, ותזמורת המשטרה מבצעת את להיטי העל "זהב" של סטטיק ובן אל ו"דספסיטו". התלמידים נכנסים בצעדי ריקוד בחזרה לבית הספר.

תזמורת המשטרה מביאה אותה בסטטיק ובן אל – וזה אדיר pic.twitter.com/V6cF6nAGea

— Haim Har-Zahav (@haimhz) February 27, 2018

סטטיק, בן אל, ותזמורת המשטרה

[mc4wp_form id="1006521"]



הסיפורים החמים

חם

חיילים קיבלו הוראה לפנות בסיסים בדרום הארץ. אלו שנותרו מופקרים בלי יכולת להתמגן

אלימות מינית

״זה שמטפל נגע לי באיברי המין וליקק אותי בכל הגוף זו פגיעה מינית, נקודה״

דעות

ההפגנות נגד חמאס הציפו את ההתקוממות ברחובות עזה. מי ימלא את הוואקום ביום שאחרי?

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish