השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, דצמבר 25, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

"לא מעניין אותו איזה עונש יקבל, מעניין אותו המאבק" – אמו של אמייה טגה היתה בין התומכים בו אמש באצטדיון המושבה

מאות הגיעו אמש לאצטדיון המושבה והפגינו תמיכה באמייה טגה

יואל הרצברג ❘ יואל הרצברג
09/05/2016
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 

״תראו, יש כאן משטרה… נראה לכם זה בשבילנו?״ אמר גבר צעיר שעמד אמש מחוץ למשחק של מכבי נתניה נגד מכבי פתח תקווה באצטדיון המושבה, בהפגנת התמיכה הספונטנית שהתארגנה לכבוד אמייה טגה. כבר למחרת הפסיקה בעניין טגה, בה נמצא שחקן מכבי נתניה אשם בעבירה על חוקי ההתאחדות וחויב בקנס על סך 750 ש"ח, מכיוון שלבש חולצה שמביעה תמיכה באברה מנגיסטו ויוסף סלמסה (׳עד מתי? אברה מנגיסטו, כולנו יוסף סלמסטה ז״ל׳ (הטעויות במקור, י״ה), קמה התארגנות של פעילים, רובם מקהילת יוצאי אתיופיה, לבוא לעודד את טגה ולתמוך בו.

צילומים: יואל הרצברג

בין מובילי היוזמה לתמוך בטגה היה יצחק טיים, צעיר ממוצא אתיופי, שתחילה הביע חשש מכמות המשתתפים הצפויה. ״בינתיים אישרו הגעה איזה שלושים איש״, הוא אמר לי אתמול אחר הצהריים בטלפון, ״אבל אולי יבואו עוד. נקווה״. ואמנם, תחילת ההתארגנות במגרש החנייה היתה דלילה, אך עם רדת הערב, החל מגרש החנייה להתמלא במכוניות עליהן התנוססו מדבקות ענק לזכרו של יוסף סלמסה ז״ל ואנשים לובשי חולצות תמיכה במגיסטו, סלמסה וכמובן – טגה. לאט לאט, הגיעו עוד ועוד פעילים מיישובים שונים ברחבי הארץ, רובם כלל לא אוהדי כדורגל. בחבורה ההולכת וגדלה היו תומכים מיבנה, אשקלון, תל אביב, כפר סבא, נתניה, רחובות, נתיבות ועוד. ״אני באתי לתמוך באמייה״, אמר לי אחד מהם. ״לא מעניין אותי כדורגל. אני ממגדל העמק, אבל גר בנתיבות. באתי עד לכאן לתמוך״.

התכנית היתה פשוטה: להיכנס לאצטדיון ולהפגין נוכחות ותמיכה בטגה. ככל שהתאספו עוד ועוד אנשים, ניכר היה שקהל המפגינים כלל בעיקר מפגינות, ביניהן גם בנצ׳יאמלק סלמסה, אחותו של יוסף ז"ל. בעוד מפגינים ממשיכים להגיע, צעירה בשם אשו, שהגיעה עם חולצה של אמייה טגה ועם תוספות שיער צהובות, השמיעה מוסיקה אתיופית מקפיצה מתוך המכונית, והרקידה את הנוכחים, שבינתיים המתינו למשתתפים נוספים. ״אנחנו מחכים לכמה נערים ונערות״, אמר טיים. ״מכיוון שאין להם כסף לכרטיסים, כל אחד מאיתנו שם כסף וקנה להם על חשבונו, העיקר שיצליחו להגיע ולתמוך בטגה״.

הגעתה של המשטרה לזירה הציתה בין הנוכחים שיחה על המכות שקיבל כל אחד מהם בהפגנה הגדולה במאי שעבר, חלקם חשפו צלקות בראש ובידיים. בינתיים, אחד המארגנים החל לתדרך לקראת הכניסה לאצטדיון: מה קוד ההתנהגות, מה מותר ומה אסור להכניס. אבל נדמה שהמפגינים לא נזקקו לכך – הם באו לתמוך ולעשות שמח.

עד שהחל המשחק, התמלא יציע 5 בהפגנה הקולנית והעליזה. כשלכולם חולקו החולצות ״אמייה טגה אנחנו אוהבים אותך״, המסיבה תפסה תאוצה. את כסא הכבוד תפסה אמו של טגה, שזכתה לחיבוקים, נשיקות וברכות חמות מהנוכחים עם הגעתה. היא נראתה מאושרת והרבתה למחוא כפיים ולרקוד עם הקהל שלא הפסיק לשיר. ״אמייה, בוא לפה! אמייה, בוא לפה!״ שרו התומכים כשטגה עלה למגרש, והוא בא אליהם. גם כשהקבוצה ירדה למחצית ביתרון 1:0, הם שרו לו שוב, מרעיפים עליו אהבה, והוא הוריד את חולצתו ונתן אותה לאשו.

לקראת הסוף, אחרי הפגנה שמחה ואוהבת שנמשכה לאורך כל המחצית השנייה גם כן, שרו המפגינים, ״התאחדות של מושחתים,״ מסרבים להתעלם מהטענות שלהם כלפי המוסד שהעניש באופן כל כך שרירותי אדם שהביע תמיכה באברה וסלמסה, תמיכה בקהילה שלמה. אבל עד אותו רגע, התמקדו הנוכחים באופן מלא בטגה: בכל פעם שנגע בכדור, החבורה הריעה ועודדה אותו ואת הקבוצה. אף שחלקם אוהדים קבוצות כדורגל אחרות, אתמול הם הגיעו במטרה אחת: לעודד את טגה ולתמוך בו כנגד העונש שהוטל עליו.

עם שריקת הסיום, התחלפו התפקידים: טגה עשה את דרכו אל החבורה, ומחא להם כפיים בהכרת תודה כנה ועמוקה. כעת היה תורו להראות לתומכיו את תודתו, התחבק והצטלם עם מי שביקש, וקיבל חיבוק ענק מאמו הגאה והמאושרת.

לאט לאט, כמו שבאו, החלו התומכים להתפזר, אוחזים עד הרגע האחרון בשלטי תמיכה. ״בוא למשחק הבא,״ אמרה לי אחת המפגינות, שנמנית על קהל האוהדים הקבוע של מכבי נתניה.״אנחנו מארגנים חולצות תמיכה במאבק.״ פה ושם, הצטלמו עוד כמה מפגינים עם אמו של טגה, ובעיקר השהו את זמן הפרידה, כדי למשוך עוד קצת את רגעי האחווה והסולידריות. ״לא מעניין אותו מה יגידו או איזה עונש הוא יקבל," אמרה לי אמו של טגה רגע לפני שנפרדתי מההתקהלות. "ככה הוא אמר לי. מה שחשוב לו זה המאבק״.

***

אתמול שלח אמייה טגה באמצעות משרד עורכי הדין ארגמן מכתב להתאחדות לכדורגל, למנהלת הליגה ולשרת התרבות והספורט, בה הוא מבקש להורות שמחזור הסיום של עונת הכדורגל, שיהיה בשבוע הבא, יעמוד בסימן אברה מנגיסטו.

״פונה אני אליכם בשמו של השחקן ובשמם של אלה אשר שותפים למאבק הבלתי מתפשר להשבתו ארצה של אברה מנגיסטו אשר כלוא בשבי החמאס מתאריך 7 בספטמבר 2014 ועד כתיבת שורות אלה״, נכתב שם.

עוד מצויין שם כי בשנת 2011 הכריזה ההתאחדות שמחזור 32 יהיה בסימן גלעד שליט והורתה על קיום טקסים בכל המשחקים שיכללו לבישת חולצות והשארת כסא ריק עבורו, עד לשובו מן השבי. במכתב מוצע להתאחדות לקבוע את אופי הכיתוב והיקף התמיכה, על מנת להימנע משיוך פוליטי. ״שכן המטרה הינה חברתית ותו לא״.

עתה נותר לראות מה תהיה תגובתם של ההתאחדות, מנהלת הליגה ושרת התרבות והספורט מירי רגב, שקולם לא נשמע עדיין בנושא.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

קלף ג'וקר בזילות השואה

הסיפור הבא

The IDF is Prohibiting Artist Ai Weiwei’s Entrance to the Gaza Strip

יואל הרצברג

יואל הרצברג

הסיפורים החמים

שרידי טיל בליסטי שנורה מאיראן במלחמה האחרונה. צילום: חיים גולדברג/Flash90
חם

כך טראמפ פספס התחייבות של איראן לחדול ממימון צבאי של חמאס, חזבאללה והחות'ים

❘ איל ספיר, הפורום לחשיבה אזורית

הסיבות שהובילו לטרפוד הסכם הגרעין של ארצות הברית עם איראן: ניתוח עומק חושף את הכוחות שחיבלו במאמצים, ומדוע כיום הסיכויים נמוכים מאי פעם

הסיפור המלאDetails
שון דננברג במחאת הלומי הקרב | צילום: אבי דננברג

אגף השיקום סירב להכיר בהלום קרב שהשתתף במחאה כנכה נצרך

פתרון עצל וזול שכולנו נשלם עליו ביוקר 

אלעד רפאלי, פלאש 90

בג״ץ ביטל את הנוהל המשטרתי שאפשר עיכוב אזרחים על בסיס ״תחושת בטן״ של שוטרים

״כושית שמנה״: קיש מזרים עשרות מיליונים בשנה לסלקציה נגד מזרחים. כשלא מדובר בהשתמטות בש״ס שותקים  

הסיפור הבא

The IDF is Prohibiting Artist Ai Weiwei’s Entrance to the Gaza Strip

לא בא לי על הלוויות צבאיות נוספות, אבל זה לא תלוי בי

לעשן בזמן הטקס

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d