השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, מאי 10, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

העימות השלישי: טראמפ לא יודה לעולם שהפסיד את הבחירות

"ובאמת הייתי צריך לזכות באמי!"

טל שניידר ❘ טל שניידר
20.10.16
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 

כמה ימים לפני העימות השלישי והאחרון הציע טראמפ ששני המועמדים יעברו בדיקת סמים לפני העימות. מדוע? הוא טען (בפעם האלף, ללא שום ראיות לכך) שהילרי קלינטון אולי נטלה דבר מה לפני העימות השני. ״היא היתה נמרצת בהתחלה ובסוף נפולה. אין לי מושג מה הולך שם״.

אולי יעניין אותך גם:

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

כיצד עזה מנפצת למדינות המערב את המיתוס על שואת יהודי אירופה?

ובכן, אפשר לראות את טראמפ דרך תיאוריית ההשלכה. מה שהוא ממציא על אחרים, נראה כנובע ממעיין התרחשויות האישיות הנוגעות לחייו הפרטיים. ההופעה שלו ב 45 הדקות הראשונות של העימות היתה רגועה, רהוטה, סדורה. זה לא היה טראמפ הצעקן שפגשנו בשנה האחרונה. אולי הוא נטל סם הרגעה? שמא עזרי ריכוז ומיקוד? קליאן קונוואי, מנהלת הקמפיין נשאלה בראיון ברשת MSNBC כמה שעות לפני העימות ׳מה היא העצה הכי חשובה, הדבר האחד שהיית אומרת לטראמפ לקראת העימות׳ והיא השיבה: פוקוס.

טראמפ עלה ממוקד ומפוקס. גם ההכפשה שהשליך לעברה של קלינטון- נבזית (Nasty) נפלו על אוזניים ועיניים מתורגלות. כבר שמענו הכל: נשואה לאנס, enabler כמי שאפשרה תקיפת נשים, מושחתת, חסרת סטמינה, שקרנית, עבריינית, מקומה בכלא ועוד.


אבל אז, כעבור 45 דקות, וככל הנראה באמצעות מסר שהוכן מראש ונתפס כהמשך ישיר של קמפיין השבוע האחרון של טראמפ – הוא נשאל לגבי טענותיו לבחירות מכורות מראש, לרמאויות, ולמה יקרה אם לא יהיה שבע רצון מתוצאת הבחירות. האם יקבל את עקרונות הדמוקרטיה, כלומר העברת שלטון מן הנשיא המכהן לנשיאה הבאה?

התשובה של טראמפ כבשה תוך זמן קצר את כל הכותרות:

כריס וואלס: אתה הזהרת בעצרות בחירות שהתהליך מבוים (Rigged) ושהילרי קלינטון מנסה לגנוב ממך את הבחירות. אך סגנך מייק פנס אמר שהוא יקבל על עצמו באופן מוחלט את תוצאות הבחירות….האם אתה מוכן להצהיר פה על הבמה, שאתה באופן מוחלט תקבל את תוצאות הבחירות?

טראמפ: אני אבחן את התוצאות בעתן. אני לא בוחן את זה כרגע. ראיתי דברים נוראים. ראשית, התקשורת היא כה שקרית ומושחתת ומוכוונת כולה רק נגדי, הניו יורק טיימס כתבו שאפילו לא אכפת להם. הם מרעילים את הבוחרים אבל מזל שהבוחרים מצליחים לראות מעבר לכך.

יש מליוני אנשים, וזה לא דיווח שלי, אלא דו״ח של מכון פיו, ויש מליוני אנשים הרשומים להצביע, אך לא אמורים להיות רשומים.

והיא (קלינטון- ט״ש), אסור להרשות לה להתמודד. היא אשמה בפשע מאוד חמור, אסור היה להרשות לה להתמודד ורק מן הבחינה הזו, הבחירות מכורות מראש (rigged).

וואלס: אבל יש אצלנו מסורת של העברה מסודרת של שלטון בסוף הבחירות, והמפסיד, לא שאני אומר שזה יהיה דווקא אתה, מכיר בתוצאות ומאפשר העברת שלטון.

טראמפ: אני אגיב לתוצאות בעתן, אשאיר אותך במתח.

קלינטון: ובכן כריס, תן לי להשיב, כי זה מבעית, אצל דונלד כל פעם שהדברים לא מצליחים לו הוא טוען שהשיטה מכורה נגדו. ה-FBI חקרו במשך שנה בנוגע למיילים שלי והגיעו למסקנה שאין עילה והוא אומר שה-FBI מכורים מראש. הוא הפסיד בפריימריז באיווה וויסקונסין וטען שהבחירות המוקדמות היו מכורות מראש נגדו, ואז הוא הפסיד בתביעת הונאה וסחיטה נגדו בשל פרויקט אוניברסיטת טראמפ והוא אמר שמערכת בתי המשפט מכורה נגדו, פעם הוא אפילו לא זכה בתחרות האמי עבור תכנית הטלוויזיה שלו, שלוש שנים ברציפות והוא אמר שהאמי זו תחרות מכורה מראש.

טראמפ: באמת הייתי צריך לזכות.

קלינטון: זה האופן שבו הוא מתנהל. זה אולי מצחיק אבל גם מטריד. אבל זה לא האופן שבו הדמוקרטיה שלנו מתנהלת… הנשיא אובמה אמר שאם אתה מתלונן על השיטה, זה כיוון שאתה לא מביא תוצאות.

לאמת אין שום משמעות

הנסיונות, מזה שנה ומעלה, להבין את טראמפ, להכניס אותו לתוך התובנות התפיסה הרציונלית הדמוקרטית- לא צולחים. בידוק עובדות? זה לא מעניין אותו. רמת האמינות של המועמד? לא מטריד. זגזוג? למי אכפת.

טראמפ לא מצליח לצאת מבועת התומכים הקבועים שלו ולהחריב את בסיס התמיכה, אך לקראת הישורת האחרונה של הבחירות זה ברור שאין לו עניין בכך. הוא מטפטף את היותה של קלינטון עבריינית מיילים, כפי שהזין את התקשורת במשך כמה שנים עם קונספירציית הלידה של אובמה מחוץ לארה״ב (הוא מוסלמי מקניה, אמר טראמפ במשך שנים, עד שהודה כי אין לכך שום בסיס).

לאמת אין שום משמעות. ותומכיו האדוקים מבינים ויודעים שאין צורך להגיד דברים מדויקים. ההפך, רבים מהם רוצים שיוביל אותם נשיא שקרן, שידע לשקר במקומות הנכונים עבורם בבואו לנהל מו״מ מול מנהיגים זרים או כאשר הוא יוביל מערכה צבאית.

אם טראמפ יפסיד את הבחירות ב-8 בנובמבר, ההולכים אחריו בעיוורון, בהערצה, ימשיכו איתו, אולי לערוץ טלוויזיה קונספירטיבי חדש ועד לקלפיות ב-2020.



הסיפורים החמים

דמוקרטיה במשבר

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

מחדל ה-7 באוקטובר

בניסיון להתנער מאחריות לטבח בזיקים, בצה״ל זורקים את חיילי גולני מתחת לגלגלים

דמוקרטיה במשבר

ראשי האוניברסיטאות וחברי הממשלה חולקים את אותה אידאולוגיה

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish