השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, נובמבר 14, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

באר שבע: זעם במקום גאווה

המצעד צעוד יצעד, גם אם לא השנה

לינור אללוף ❘ לינור אללוף
14/07/2016
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


במקום למצעד של גאווה, הגיעו הערב כ-2000 איש ואישה לעצרת של זעם ומלחמה בהומופוביה ברחבת עיריית באר שבע. הם מחו נגד החלטת בג"צ שלא לאפשר למצעד הגאווה לצעוד ברחוב הראשי של העיר, שדרות יצחק רגר, נגד האלימות והאיומים שליוו אותם בשבועות האחרונים מאז ההחלטה להפוך את החגיגה שתוכננה למצעד חבוי מהעין, ולדחוק קהילה גאה מהרחוב הראשי לשוליים. הם הביעו כך את סירובם לצעוד ברחובות הצדדיים של העיר.  

ההחלטה לבטל את מצעד הגאווה בב"ש היא הומופובית  

״ההחלטה לעשות עצרת במקום מצעד היא כדי להבהיר שלא ניכנע בפני הומופוביה ולא בפני ספינים״, אומרת סמדר בונן מהבית הגאה בבאר שבע. ״קיבלנו את ההחלטה שנבוא עם כל התמיכה לומר את דברינו, אז לא יהיה מצעד ראשון אבל כן תהיה מחאת זעם״.

צילומים: לינור אללוף

אופיר ויובל, שהגיעו מירושלים: ״היה לנו חשוב להגיע. אנחנו מקבלים את ההחלטה של הפעילים המקומיים לא לצעוד. מחאה שהיא כועסת הורסת, והמצעד אמור להיות חגיגה. כירושלמים שרואים כל שנה את מצעד הדגלים (צעדה ביום ירושלים שמלווה בשנים האחרונות בפרובוקציות נגד ערביי מזרח ירושלים וחיכוכים – ל"א), באמצע העיר עם שירי 'מוחמד מת' יודעים שהמשטרה מסוגלת לשמור על אלה שצועדים. צריך להעביר את המסר שלא בכל מחיר, אנחנו לא צריכים את השאריות של מה שהממשלה והרשויות רוצים לזרוק לנו, זה מכניס אותנו חזרה לארון ולגטו להטב״י״.

״אני ילידת באר שבע, וגדלתי בבאר שבע", ממשיכה סמדר, "התקשרו אליי תושבים שאמרו 'אנחנו מסכימים עם הדרך שלכם, אנחנו יודעים שאתם צודקים'. אז לא יהיה מצעד ראשון, אבל יש מחאת זעם, ונלחם על המצעד הראשון. לא השנה? אז שנה הבאה, ואם לא בשנה הבאה אז בשנה שאחריה, המצעד צעוד יצעד, על רגר!״.

אולי יעניין אותך גם:

יש עם מי לדבר

עד שכולם חוזרים?

״ההחלטה לסרב היא ההחלטה הכי הגיונית והכי מזרחית שיכולה להיות״




הסיפור הקודם

סטופ כדור הארץ נגעתי באלוהים

הסיפור הבא

צווארון שחור

לינור אללוף

לינור אללוף

הסיפורים החמים

זרים של פורום יהלומי קרב ושל חברים למאבק | הלוויתו של מישייב מוקדם יותר היום
בריאות הנפש

אף נציג של ארגון נכי צה״ל או של אגף השיקום לא הגיע להלווית השוטר שהצית עצמו 

איתמר בן גביר וטלי גוטליב בבג״ץ, יולי 2025 | צילום: פלאש 90
מלחמת אוקטובר 23

בלי החלטה, עם הדרה: האפליה שמסתתרת מאחורי המתפרעים בבג״ץ 

צילום: פלאש 90 | למצולמים אין קשר לנאמר
מלחמת אוקטובר 23

חשיפת המקום הכי חם: המשטרה חוקרת טענות על אסירים שפגעו מינית בעציר האוטיסט בן ה-14

הסיפור הבא

צווארון שחור

אז כאילו, בואו לא נשאל את הרב

ראיון עם טל שניידר, אירית דולב ועינת פישביין

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish