השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, דצמבר 18, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

אה, באמת היה שם חומר מסרטן

"נמדדו ערכים מדאיגים של מזהמים מסוכנים"

בתיה גלעדי ❘ בתיה גלעדי
03/03/2016
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


המשרד להגנת הסביבה שלח השבוע הודעה על תנאים חדשים ומחמירים לרישיון העסק של חוות המכלים של תש"ן באלרואי שבקריית טבעון. מסמך הדרישות נשלח גם לחברת תש"ן וגם למחלקת רישוי עסקים במועצה המקומית קריית טבעון אשר בשטחה נמצאים מכלי הדלק.

הרקע להחמרת הדרישות: תוצאות בדיקות הניטור שנערכו בחוות אלרואי בחודשים אוקטובר – דצמבר, תוצאות שלפי המשרד להגנת הסביבה מדאיגות ומעידות על הימצאות חומרים מסרטנים. כזכור, רק בינואר פרסמו מועצת טבעון ותש"ן לגבי אותם מכלי דלק: "תנשמו לרווחה, הסתיים ניטור האוויר בחוות המכלים באלרואי והכל תקין", וגם "תוצאות מצוינות נתקבלו בסיום ניטור האוויר בחוות המכלים באלרואי". 

במסמך ששלח השבוע שלמה כץ, מנהל מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה, למנכ"ל תש"ן רפי טטרקה נכתב: "ניתוח של תוצאות המדידות, כפי שהועברו אלינו, מצביע על ריכוזים גבוהים של בנזן". במסמך מסביר מנהל מחוז המשרד להגנת הסביבה, כי לאור תוצאות אלו, ולאור החשש מעליית הריכוזים של הבנזן ו"כן לאור תחלואת היתר במפרץ חיפה, כולל קריית טבעון, והיותו של הבנזן חומר מסרטן ודאי", הם מחויבים בתנאים נוספים למתן רישיון העסק של החווה באלרואי.

בין הדרישות החדשות שהציב המשרד להגנת הסביבה: ביצוע דיגום סביבתי של בנזן אחת לשבועיים לפחות, במשך שנה שלמה. דיגום שיתבצע על פי תכנית שתאושר על ידי המשרד להגנת הסביבה ותוגש למשרד תוך חודש ממועד המסמך. כלומר, עד סוף מרס. דרישה נוספת היא קיום הערכת פליטות ממכלים תוך שלושה חודשים ממועד קבלת התנאים.

"ההחמרה בתנאי פעילות המתקן הינה הכרח לשמירה על בריאות התושבים, לאחר שבעת האחרונה התקבלו תוצאות ניטור של תחנת הניטור הניידת של איגוד ערים להגנת הסביבה מפרץ חיפה, שנערך במשך חודשיים, והראו כי בסמיכות לחוות המכלים נמדדים ערכים מדאיגים של מזהמים מסרטנים", אומר שלמה כץ, מנהל מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה. "אנו נמשיך לעקוב אחר פעילות המתקן, ואם נמצא כי הפעילות המתקיימת בו מביאה לערכים שיש בהם חריגה מהערכים המותרים, ובכך מסכנת באופן ממשי את בריאות התושבים – לא נהסס לנקוט נגדו בהליכים מחמירים עוד יותר".

כיצד מסבירים במועצת טבעון את הפער בין הנתונים שהובילו את המשרד להגנת הסביבה להחמיר את הדרישות לבין ההצהרות על "תוצאות ניטור מצוינות"? "אנחנו נסמכים על ממצאי איגוד ערים לאיכות הסביבה ומשרד הבריאות, ועומדים מאחורי הדברים שנאמרו", נמסר בתגובה. במועצה אישרו כי העבירו את מכתב הדרישות לגורמים הרלבנטיים.

בתוך כל זה, התקיימה השבוע הפגנה של תושבי קריית טבעון וחברי האופוזיציה במועצה, לאחר שבישיבת מליאה שלא מן המניין בנושא הזיהום מחוות הדלק טען ראש המועצה כי אין סכנה וכי תוצאות הניטור מעידות שהכל נקי ותקין. עוד טען ראש המועצה דוד אריאלי כי אין תחלואת יתר בטבעון, ולפיכך לא יפעל לפינוי מכלי הדלק כל עוד לא יימצא למועצה פתרון כלכלי חלופי ל-15 מיליון השקלים של הארנונה שמשלמת תש"ן.

בהפגנה שהתקיימה ביום שני האחרון בצומת טבעון השתתפו כ-150 מתושבי היישוב ופעילים סביבתיים, שקראו לראש המועצה לפעול מול משרדי הממשלה בדרישה לפינוי מכלי הדלק. "לחיים שלנו אין מחיר", קראו המפגינים.

מתש"ן נמסר בתגובה: "חוות המכלים בקריית טבעון מהווה צומת מרכזית וחשובה עבור משק הדלק הישראלי ומשכך לא ניתן לסגרה בלא שתהא חלופה זמינה תחתיה. כל חוות המכלים של תש"ן, בהן החווה בקריית טבעון, פועלות בהתאם לחוק ועומדות בכל התקנים הסביבתיים. נתוני ניטור האוויר שבוצעו ופורסמו על ידי איגוד ערים לאיכות הסביבה חיפה בחודש האחרון מוכיחים זאת. תש"ן משקיעה בשוטף, אמצעים ומשאבים רבים, בתחזוקת מתקניה בנושאי סביבה ובטיחות.

"תש"ן מעוניינת בקידום תכנית קרקעות הצפון שמטרתה העתקת חוות מכלים ישנות למתחם המרוחק יותר מריכוזי אוכלוסייה. תש"ן קיבלה את מכתבו של מר שלמה כץ, ובוחנת בימים אלה את הנדרש בו ואת ההתייחסות הנדרשת".

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

לכולם יש זכויות, גם לבוכריס

הסיפור הבא

הם לכלכו יותר, אז זה בסדר

בתיה גלעדי

בתיה גלעדי

הסיפורים החמים

אלעד רפאלי, פלאש 90
חם

בג״ץ ביטל את הנוהל המשטרתי שאפשר עיכוב אזרחים על בסיס ״תחושת בטן״ של שוטרים

❘ סיון תהל

בפסק דין תקדימי החליטו שופטי בג״ץ כי יש לבטל סעיפים בנוהל המשטרתי המאפשר דרישת הזדהות בלא חשד לעבירה. אחרי שנים של תיוג ואפליה, פסק הדין מבהיר כי נוהל משטרתי לא יכול להיות מרחב לפרשנות סובייקטיבית של שוטרים

הסיפור המלאDetails

״כושית שמנה״: קיש מזרים עשרות מיליונים בשנה לסלקציה נגד מזרחים. כשלא מדובר בהשתמטות בש״ס שותקים  

צילום: פלאש 90

צ׳יינה טאון קריית־ארבע חברון: כך סין מממנת את מפעל ההתנחלויות

אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית

בן 57 נורה 18 פעמים, 8 מתוכן כשכבר שכב על הקרקע. צה״ל: "סיטואציה מבאסת"

הכובע של חייל המילואים יובל בן ארי, שנרגם באבנים על ידי מתנחלים בתקופת המסיק | צילום: יובל בן ארי

שלושה ח״כים הוצאו מדיון על אלימות מתנחלים. גם חייל מילואים שנרגם באבנים לא הצליח לגרום להם להקשיב

הסיפור הבא

הם לכלכו יותר, אז זה בסדר

הגרמני, האבוקדו, ותעלומת המבנה המתפצל

כשאהיה גדול אני רוצה לנטרל מחבל

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d