השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, דצמבר 11, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

האמת העגומה על ארי שביט ורן שריג

למה לא מעט גברים חושבים שהם יכולים להגיד ולעשות מה שהם רוצים?

דורית אופק ❘ דורית אופק
30/10/2016
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


באמריקה הרחוקה, במהלך פגישת עבודה, ביקש לכאורה ארי שביט לשכב עם העיתונאית דניאל ברין (ולפי דיווחים, ייתכן שהטריד אישה נוספת עמה נפגש בהקשר מקצועי לחלוטין). בישראל הקטנה, רן שריג מצהיר ברוחב לב שהוא מוכן לשכב עם נגה ניר נאמן. הרוב השפוי מצקצק בשפתיו ויוצא נגד ההתנהגות המכוערת הזו, ובצדק. ברין ונאמן הינן עיתונאיות רציניות ומקצועיות, והתייחסות למיניות שלהן הינה תלושה מכל הקשר סביר, מזלזלת ופוגענית.

  • מבינים את ההבדל בין הטרדה מינית וחיזור לגיטימי? בואו לבדוק!

ואולם האמת העגומה היא שהתנהגותם של שביט ושריג איננה חריגה. למעשה היא בהחלט "נורמטיבית" לגברים בכל העולם, ודאי בישראל. כמו טראמפ שהתרברב ברצונותיו המיניים, אין זה נדיר כלל לשמוע גבר ישראלי אומר "הייתי עושה אותה" ו-"מה הייתי עושה לה". בכל יום סופגות נשים ברחבי הארץ והעולם הצעות מעודנות יותר או פחות, מגברים שאיתם אין להן שום קשר, אינטימי או אחר. לעיתים קרובות מאד, ההצעות האלו מגיעות מגברים שהן אפילו לא מכירות, ומעדיפות שלא להכיר.

קשה להאמין שגברים אינם יודעים את ההבדל בין חיזור לגיטימי, לבין הצעות שאופיין נע בין מביך לדוחה ואף מגיע למפחיד. אבל השינוי האמיתי יגיע רק כשנתחיל לשנות את מקור הבעיה: החשיבה המזלזלת שכולנו לומדים מגיל צעיר כלפי בנות/נשים, התפיסות הנחבאות עמוק בתת מודע שלנו, על המעמד החברתי של גברים ונשים, ומצעד התפקידים שכולנו נאלצים ונאלצות לשחק. ובהקשר של ההטרדות, על הדברים שלגברים "מותר". להתחיל לנער טיפה את מועדון ה"היי, גבר", מועדון ה"אחי", או כפי שקוראים לזה בפרסומת של אחת הבירות –  "עולם של גברים".

כי ת'כלס, מה גורם לגבר לחשוב שהוא יכול לפנות בדרכים הנ"ל אל מישהי אותה אינו מכיר, או איתה אין לו שום קשר, או יש קשר שאינו כולל יחסי מין? האם הוא לא שם לב שהאישה אליה הוא פונה איננה מעוניינת, או שזה לא ממש חשוב לו אם היא בעניין? האם זה המסר שגברים מאמצים, שכל הנשים בעולם נועדו להנאתם של גברים? שנשים זמינות תמיד למין, וצריך רק לקחת, כפי שאפשר לקטוף עלים מכל עץ ברחוב? ואיפה אנחנו כחברה מעבירים לגברים את המסר הזה? (רמז: בכל מקום).


תפיסות הנחבאות עמוק בתת מודע שלנו. מודעת פרסומת

בעולם בו המראה החיצוני של נשים ואף מיניותן נתפסים כנחלת הכלל, אין זה מפתיע שההתייחסות לנשים היא כאילו כולנו נמצאות 24/7 במסדר של איזה "טינדר" דמיוני. חלק מהגברים מתבלבלים, ולא רק חושבים כך אלא גם פועלים כאילו נשים הן מוצר צריכה. או כמו שכתבה נעמי שמר ז"ל באופן קולע ביותר:

"הסתכלו מה שקורה לי בדרך-
כל אחד עובר, חוטף, קוטף, קולע לו זר".

אין זה מקרי שבהתפטרותו היום, אמר שביט "לקיתי בעיוורון". הוא התחייב לעבור תהליך לתיקון אישי, ואכן זהו השינוי אליו יש על כולנו לחתור. לבחון באופן בהול ומיידי את המסרים שאנו מלמדים בנים (ובנות) מגיל צעיר, בנוגע לתפקידים מגדריים חברתיים ובנוגע להתנהלות חברתית, הן בהקשר המגדרי והן בהקשר כללי של התחשבות באחר והתייחסות לרגשות הזולת.

בדק-הבית הזה דחוף, דווקא משום שהתנהלותם של שביט ושריג איננה חריגה. למרבה הצער היא משקפת באופן מדויק את המצב החברתי העדכני. נערים וגברים מפנימים מסר של עוצמה, כוח וכוחנות, וחלקם טועים לחשוב שזו התנהלות נורמטיבית ומקובלת. הם מתרגלים "לקחת", כי מלמדים אותם ש"גבר אמיתי" חייב להיות החלטי, תקיף, לדעת מה הוא רוצה ואז "לכבוש את המטרה". יתכן שהם מאמינים שהתנהלותם היא ממש סבבה לכולם/ן. סביר יותר שהם אינם מקדישים אף לא דקה למחשבה על תחושות האיש/ה שמולם, והאם התנהלותם תקינה או לא.

שביט כבר לקח היום אחריות. יתכן שיקח עוד קצת זמן עד ששריג (וכולנו) נפנים שגם "שיח תמים" עלול להוות תוקפנות. נגה ניר נאמן לא בהכרח רוצה לקרוא בראיון ששריג אומר "הייתי שוכב עם נגה ניר נאמן". הוא אולי חושב שזו מחמאה, אך למעשה זוהי פלישה גסה לחייה הפרטיים. באמת? היית שוכב איתה? כי היא הציעה לך? אה, לא? אז אל תבייש אותנו בשיח המתבהם הזה. הראיון הוא על סידרת הטלוויזיה שלך, וסקס עם נגה ניר נאמן ממש ממש לא קשור.

ואולי זה המסר לדור הצעיר, ולכולנו: גם אם ממש "בא לכם" על מישהי, תלמדו לברר אם גם לה "בא" עליכם. כל התנהלות אחרת היא בגדר של תוקפנות – פיזית, רגשית, או מילולית.

הכותבת היא פעילה חברתית בנושאי מגדר

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

הטרדה מינית או חיזור לגיטימי?

הסיפור הבא

שידור ציבורי ועצמאי – כרוניקה של מוות ידוע מראש

דורית אופק

דורית אופק

הסיפורים החמים

אילוסטרציה | הוכן באמצעות בינה מלאכותית
יהודה ושומרון

בן 57 נורה 18 פעמים, 8 מתוכן כשכבר שכב על הקרקע. צה״ל: "סיטואציה מבאסת"

❘ סיון תהל

בניגוד לנהלי הצבא לפתיחת חקירת מצ״ח במקרי מוות של אזרחים, ולמרות שהחיילים פעלו בניגוד להוראות הפתיחה באש - בצה״ל טייחו את מותו של אחמד שחאדה, אב לעשרה בן 57, שנחשף במקום הכי חם בגיהנום בספטמבר | כך סייעו בכירי הצבא להשמיד ראיות ולטרפד חקירה

הסיפור המלאDetails
הכובע של חייל המילואים יובל בן ארי, שנרגם באבנים על ידי מתנחלים בתקופת המסיק | צילום: יובל בן ארי

שלושה ח״כים הוצאו מדיון על אלימות מתנחלים. גם חייל מילואים שנרגם באבנים לא הצליח לגרום להם להקשיב

בן גביר ביקש לעשות הון פוליטי באמצעות התאכזרות לאסירים הבטחוניים, אבל אלפי אסירים יהודים נפגעו | פלאש 90

פשפשים במיטות, מקקים בחדרי האוכל ודם על הקירות: ההזנחה הפכה את בתי הסוהר למתקני עינויים

Mendy Hechtman/FLASH90 | למצולמת אין קשר לכתבה

בעיניהם של תושבי קיבוץ מעגן מיכאל, הם עצמם הטבע שיש להגן עליו

שוטר מצלם מפגינים בצעדה בתל אביב | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

במקום לתקן דפוס פעולה פסול, המשטרה הכשירה את השרץ. כולנו נשלם את המחיר

הסיפור הבא

שידור ציבורי ועצמאי - כרוניקה של מוות ידוע מראש

בתור אוטיסט שמרותק לכסא בבית ספר יש לי ערך כלכלי הכי גבוה

הגיע הזמן להכיר בעובדות: צריכת פורנו לא שונה מצריכת זנות

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d