השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, יולי 2, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

העולם על פי מוריס

פגישות עם אנשים מופלאים (1)

אשתי אומרת שיש לי השפעה רעה על הילד

אביגדור פלדמן❘ אביגדור פלדמן
02.11.15

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


הממונה על הביטחון במערכת הביטחון הוא איש נמוך קומה, לבוש בגדי חאקי או מעין חאקי, פניו מחוטטים וריח כבד של סיגריות עולה ממנו. הוא יושב בצריף קטן בקריה (כיום שרונה), מחוץ לצריף אין שלט. מזכירה בעלת קול כבוי נתנה לי הוראות הגעה למקום: בית אחד ליד משרד הממונה על הפיקוח על הדיג.

נפגשתי אתו לרגל שחרור מרקוס קלינברג ממאסר לתקופת מעצר בית בפיקוח אנשים מטעמו של הממונה. אני שילמתי את שכרם – הוצאה שקלינברג החזיר לי מאוחר יותר, כששוחרר לחלוטין מן המאסר.

אני זוכר שהזהיר אותי שקלינגברג לא ידבר יידיש עם אותם מתי מעט שהותר לו להיפגש אתם בדירה הקטנה ברחוב לסקוב, כי המפקחים אינם דוברי יידיש. "הם אנשים צעירים פרענקים", אמר ביידיש. הוא עצמו דיבר יידיש היטב.

"אתה רואה", הוא אמר במרירות, "פה אני יושב, כולם רועדים ממני ואני יושב בצריף עלוב עם צוות של חמישה אנשים, שגם עליהם אני לא יכול לסמוך". "היית פעם אצל ראש השב"כ? איזו לשכה, איזה מזכירות ואפילו חיילות סיפחו אליו, ולי יש חיילת אחת בשנת שירות", אמר והצביע על אישה כבת 30, חובשת פאה נוכרית שלא מתיימרת להיות שיער אמיתי, לבושה חצאית מקסי עד הקרסוליים, שקראה תהילים על שולחן קטן בזווית החדר. לא הבחנתי בה קודם.

"לא", אמרתי. "לא הייתי בלשכה של ראש השב"כ, וגם לא בלשכה של ראש המוסד", הקדמתי תשובה לשאלה. "הם כולם חארות מסריחים", אמר הממונה על הביטחון במערכת הביטחון, "מלקקים את התחת לראש הממשלה, אבל ממני הם פוחדים", צחק.

"תגיד לי", שאל, "אתה מבין בגירושים?" "לא ממש", אמרתי. "יש לי ילד וגרושתי מונעת ממני לראות אותו, היא אומרת שיש לי השפעה רעה עליו, הילד טוען ששמש בית הספר הוא מרגל סובייטי", הוא שב וצחק, "והכי מצחיק שזה נכון, הוא היה פיזיקאי גרעין בסיביר, ונשלח לישראל בתקווה שיוכל להתברג לכור בדימונה, אבל זה לא הצליח.

"אתה מבין", אמר, "וענונו – מרוקאי קטן עם תואר בגיאוגרפיה, מועמד למפלגה הקומוניסטית – התקבל לעבודה בכור, אבל את גרישא דחו. עכשיו הוא מדווח לסובייטים שהוא עובד במפעל ביטחוני סודי ביותר בראשות המנהל ליבמן, מנהל בית הספר, ואת חדר ההתעמלות צילם כמקום שבו מתבצעים ניסויים בהיפנוזה. אבל אני לא יכול לספר את זה לאשתי. איזה ילד, יום אחד יחליף אותי, אז מה, אתה יכול לעשות משהו? אני מתגעגע לילד"

עוד פגישות עם אנשים מופלאים בהמשך


"האמת היא שאין כמו מערכת המשפט כדי לדרוס את המציאות"

צפו באביגדור פלדמן בערב ״הגיהנום מגיע לצוותא״:

לסרטונים נוספים מהאירוע


הסיפור הבא

יהודים וחתולים מסרבים להיות אויבים

אני רוצה לחלום, אבל אף פעם לא לימדו אותי איך

איך לעזאזל אפשר להגיד לאישה שאמא שלה, עמוד התווך של חייה, לא זוכרת מי היא?

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish