השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, אפריל 18, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

פריז בלהבות: לשנוא את הטרוריסטים, לא את המוסלמים

הטרוריסט הבא כבר חי בפריז

אביגייל ביטון ❘ אביגייל ביטון
15/11/2015
| מגזין
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אתמול התעוררתי לשבת שחורה. עדיין לא עודכנתי באירועי הטרור שהתרחשו בצרפת בלילה. נכנסתי לפייסבוק וראיתי כי שישה מבני משפחתי הודיעו שלא נפגעו במתקפת הטרור. הדלקתי טלוויזיה להתעדכן בממדי הזוועה.

אמנם אני ילידת הארץ, אך גדלתי וחונכתי בצרפת עד גיל 24. ישראל היא מולדתי, אבל פריז תהיה חלק ממני לעד. שם למדתי קרוא וכתוב, שם למדתי ועבדתי, שם ילדתי את בני הבכור. בני משפחתי וחברי הילדות שלי מתגוררים בה. אני כואבת את כאבה.

מכיוון שהפיגועים התרחשו בליל שבת, לא דאגתי לרוב הקרובים שלי. הם שומרי שבת וידעתי שהם בבית הכנסת או בבית. את האחרים לא הצלחתי לאתר, אבל ניסיון החיים לימד אותי כי חדשות רעות מגיעות מהר – ושום בשורה רעה לא הגיעה.

הראשונה שאתה שוחחתי היתה חברתי לתיכון אורור בונל. היא התבצרה בביתה עם בנה הפעוט, לפי הוראותיו של הנשיא פרנסואה הולנד. היא לא היתה מופתעת מהאירועים. לדעתה, הצרפתים ידעו שזה רק עניין של זמן עד שתתבצע מתקפת טרור גדולה. אולי הם בהלם, אבל לא מופתעים. לדבריה, הטרוריסטים שיבצעו את הפיגוע הבא, מוסלמים קיצוניים, כבר חיים בלב צרפת. "התפוח רקוב מבפנים", אמרה.

איור:  Jean Jullien

"אי אפשר להבדיל בין הטובים לרעים", הוסיפה. "והמוסלמים שוחרי השלום בצרפת ישלמו את המחיר. כל ערבי שעולה לאוטובוס עם זקן או לבוש מסורתי, חשוד". מתברר שתחת טרור דפוסי ההתנהגות שלנו דומים מאוד, לא משנה היכן גדלנו ועם מי, לא משנה אם אנחנו שוחרי שלום או לא. בעתות טרור כולם מרגישים את הפחד. הקושי במאבק בטרור גדול כמו הקושי במאבק בשנאה שהטרור יוצר. זהו מעגל קסמים: טרור יוצר שנאה, שנאה יוצרת טרור.

אורור, שאינה יהודייה, הוסיפה כי בעיניה המתקפה היא רק תחילתה של תקופה שחורה לצרפת. למוסלמים עצמם נמאס מהשפעת הטרור על חייהם וכמה ממקורביה, מוסלמים ויהודים, מתכוונים להצביע בבחירות הבאות למפלגת החזית הלאומית, מפלגה ימנית קיצונית נגד הגירה, נגד האיחוד האירופי ונגד מתן סיוע לפליטים או מהגרים לא חוקיים. הטרור מחזק את הימין הקיצוני – בצרפת כמו בישראל.

לפני כמה שנים כל צרפתי שדגל בסוציאל דמוקרטיה הצביע לשמאל. היום אזרחים מוכנים לסכן את רווחתם החברתית כדי שמישהו יבטיח להם ביטחון. כמו בישראל, עולה השאלה, האם למפלגה יש כלל אינטרס לשפר את ביטחונם של האזרחים אם האיום הביטחוני הוא המחזיק אותה בשלטון.

אם אחד הסממנים המסמלים את השנאה היא הכללה שמגדירה אוכלוסייה שלמה כאויבת מפאת השתייכותה לאסלאם, הסממן השני הוא שמחה לאיד. לאחר הדיווחים על המתקפה לא איחרו להגיע תגובות ברשתות החברתיות בסגנון "מגיע לצרפת" או "עכשיו אתם עדיין רוצים להחרים מוצרים מההתנחלויות?" ואפילו "זה היה צריך לקרות כדי שהם יבינו אותנו". מי ששמח לאיד, תומך בטרור.

היהודים הצרפתים ששוחחתי אתם אתמול מרגישים כי לא נותרה להם ברירה אלא לעזוב את אירופה ולעלות לישראל. המצב הביטחוני הרעוע בישראל אינו מטריד אותם כמו המצב בצרפת. הם חשים שהסכנה המרחפת מעל ראשיהם גדולה בהרבה מהסכנה המרחפת על כלל החברה הצרפתית. 

הפחד הזה הוא עוד מנגנון להפעלת השנאה כאינסטינקט הישרדותי כמעט. תחת איום קיומי כל כך קל להוביל אותנו לשנוא, להכליל ולפגוע לשווא. קשה למצוא כוחות לראות שיכולה להיות מציאות אחרת ושהמון אנשים בצד השני רוצים לחיות בשלווה בדיוק כמונו.

המאבק בטרור הוא מאבק בקיצוניות למען הדמוקרטיה שבה כולנו שווים. אם ניפול להכללות, נהפוך קיצוניים בעצמנו, נאבד את הערכים שלמענם נלחמנו. מובן שישנם רגעי פחד, חשש, חשד, כעס ואפילו רצון לנקום. ארגונים כמו דאעש נועדו לערער על קיומו של המערב. לנו, כלוחמים בטרור, צריך להיות שיקול דעת להבחין בין האסלאם הקיצוני התומך בטרור לבין המוסלמים החפים מפשע שמגנים אותו.

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

פריז תחת מתקפה: אין יותר מלחמות בשלט רחוק

הסיפור הבא

מדינת ישראל מציגה: שיטת העז לשמירה על סטטוס קוו בשטחים

אביגייל ביטון

אביגייל ביטון

הסיפורים החמים

צילום: פלאש 90
חם

בפעם הרביעית: כץ האריך את תקופת איסור ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים לכשבעה חודשים 

❘ דור זומר
16/04/2026

משרד הביטחון העביר תיקון המאפשר לשר למנוע את ביקורי הצלב האדום בקרב עצורים לפי חוק הלב״חים למשך 198 ימים - קרוב לשבעה חודשים. בנובמבר הייעוץ המשפטי של משרד הביטחון הודה שהמסגרת החוקית הקיימת אינה מאפשרת לשר למנוע את הביקורים ליותר משלושה חודשים, אולם מאז הוארכה תקופת האיסור זו הפעם הרביעית

הסיפור המלאDetails

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

13/04/2026
מטופלים ״פר חניה״ | קומה מינוס 2 באיכילוב בזמן מבצע ״שׁאגת הארי״ | צילום: פלאש 90

מגיפת החניונים: ילודים נדבקו במחלות זיהומיות, מטופלים אונקולוגים בתנאים מחפירים וצוותים ומטופלים חולקים שירותים

12/04/2026
הפגיעה בנאות חובב. צילום: דוברות כבאות והצלה

נפילה בנאות חובב סגרה אלפים בבתים בגלל עשן רעיל. בכפר ואדי אל-נעם נמלטו על נפשם

10/04/2026
עודד ידעיה אחרי הפציעה | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

בן 77 עם שברים בגולגולת מאבנים שיידו מתנחלים. כעבור שבועיים התיק נסגר בלי שנחקר

09/04/2026
הסיפור הבא

מדינת ישראל מציגה: שיטת העז לשמירה על סטטוס קוו בשטחים

הרפורמה בבריאות הנפש: מטפלים, חולים ומשפחות מחו יחד לראשונה

משכורות החיילים: כמה עולות שלוש שנים מהחיים?

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish