השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, פברואר 6, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
"ישראל מפרידה משפחות". דנה פולניצר

"ישראל מפרידה משפחות". דנה פולניצר

"ההחלטה של פרופ' גמזו גזענית וזועקת מאפליה"

חברי קבוצת "משפחות רוצות להתאחד" זועמים על האישור שניתן לתלמידי ישיבות להגיע לישראל, בעוד שעל בני ובנות זוגם נאסרה הכניסה לארץ. בקרוב יגישו עתירה לבג"ץ. "המדינה לא רוצה אותנו פה", הם אומרים

אוריאל גור דוד ❘ אוריאל גור דוד
04/08/2020
| מגזין
תמונה ראשית : "ישראל מפרידה משפחות". דנה פולניצר

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בעוד קבוצת המאבק "משפחות רוצות להתאחד" מנהלת קמפיין ציבורי לאפשר את כניסתם לישראל של בני זוגם, אזרחי מדינה זרה; אישר אתמול פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו את כניסתם לארץ של כ-12 אלף תלמידי ישיבות, 2,000 סטודנטים וכ-7,000 משתתפים בפרויקט מסע, נעלה וסטודנטים ממוסדות פרטיים. 

"בתקופה מורכבת זו יש לאזן בין שמירה על בריאות הציבור לבין שמירה על הערכים של המדינה והקשר עם יהדות העולם", נימק גמזו את החלטתו. מייסדת קבוצת "משפחות רוצות להתאחד", פליאה קאנטר, טוענת שההחלטה הינה גזענית. 

פליאה קטנר ובן זוגה

"האפלייה מאוד ברורה", היא אומרת. "ברור לנו שמי שאישור לו להגיע הוא דתי או בעל שורשים יהודיים. יש כאן אפלייה של זוגות מעורבים, זכות אזרחית שנדרסת. למה לימודים כן ומשפחה לא? משפחתיות היא ערך חשוב מאוד בחברה הישראלית, אבל המדינה רומסת את הבחירה שלנו, שלא עולה בקנה אחד עם מה שהיא רואה כזוגיות נכונה". 

השבועה גייסה הקבוצה את הסכום הנדרש להגשת עתירה לבית המשפט העליון, והיא מתכוונת לעתור בקרוב. היום, ערב ט"ו באב, יערכו חברי הקבוצה מיצג "פיקניק בודדים" מול ביתו של שר החוץ גבי אשכנזי. "אנחנו זקוקים לבני הזוג שלנו לצידנו", מוסיפה קאנטר. "הזכות שלנו היא לא פחות חשובה משל התלמידים". 

"המדינה משפילה אותנו" 

כחמישה חודשים לאחר סגירת השמיים בעקבות מגיפת הקורונה, אלפי ישראלים עדיין מופרדים מבני זוגם וילדיהם שאינם אזרחי המדינה. ב-19 במרץ קיבלה המדינה החלטה על סגירת הגבולות לזרים שאינם אזרחי ישראל או תושביה, למעט אלו שמרכז החיים שלהם בישראל. 

בחודש שעבר יזמה קבוצת המאבק "משפחות רוצות להתאחד" דיון בוועדה המיוחדת לעניין נגיף הקורונה בראשות ח"כ יפעת שאשא-ביטון. בתום הדיון דרשה שאשא-ביטון מרשות האוכלוסין לגבש בתוך שבוע נהלים חדשים שיאפשרו לזוגות ולהורים להתאחד בישראל. 

בעקבות הלחץ שהופעל ופניית "המקום הכי חם" והאגודה לזכויות האזרח, הנהלים החדשים פורסמו – אבל מדיניות הכניסה לישראל עדיין מותירה מקום רחב לפרשנות. מרבית בני הזוג הזרים הנשואים לישראלים עדיין לא מורשים להיכנס לארץ, הורים לא פוגשים את ילדיהם וועדת החריגים  שעליה החליטה הוועדה טרם הוקמה. 

"השמיים סגורים וזהו": המדינה ממשיכה למנוע מאלפי ישראלים להתאחד עם בני זוגם וילדיהם שאינם אזרחים

אוריאל גור דוד

"אנחנו עוברים השפלה על ידי המדינה", אומר אולג, שהופרד מאשתו זלטה שנשארה בסלובקיה וילדה שם בן שאותו הוא לא פגש. "כשהמדינה רוצה היא מאפשרת לקבוצות מסוימות להגיע לארץ. מה זה אומר? שהם לא רוצים אותנו פה". 

אולג מתאר מסכת של בירוקרטיה שמערימה עליו ועל אשתו עוד ועוד קשיים. "אני צריך לתרגם מסמכים, להגיש לקופת חולים, לחכות לאישור, לקנות ביטוח מיוחד, לגשת לרשות האוכלוסין ולקוות שהם יאשרו. מאז מרץ אישתי מסורבת כניסה ובכל פעם אנחנו נתקלים בעוד מחסום ועוד מחסום", הוא מסביר. "עכשיו היא אמרה שאם לא יאשרו לנו עד ספטמבר את הכניסה שלה לארץ, שאעזוב הכל ואגיע אליה. זה אומר שאני אצטרך לעזוב מקום עבודה מצוין באלביט. עבדתי קשה כדי להגיע למקום שבו אני נמצא עכשיו. לאירופה אוכל להיכנס בקלות כי אני רשום כאב של הילד, אבל פה אני צריך עוד ועוד מסמכים ובסוף אומרים לי שאני לא האבא. אני לא מבין למה החרדים והסטודנטים מקבלים הכל בקלות, בלי להוכיח שום דבר, בלי פרוצדורה. אני מאוכזב ומיואש. זה כאילו המדינה מנסה בכוח להוריד אותי מהרצון להתאחד עם אישתי ובני".  

הכיפה הנכונה 

"לא ייתכן שזכויות בסיסיות כמו קבלת טיפול רפואי בארץ או איחוד עם בנות ובני משפחה תשללנה ממאות רבות של פונות ופונים, רק כי הם אינם מצביעים לאריה דרעי", אומרת חברת הכנסת מרב מיכאלי, ששלחה בחודש שעבר מכתב לשר הפנים בנושא. 

"האפליה זועקת לשמיים", היא מוסיפה. "משרד הפנים מונע כניסת בנות ובני משפחה לא ישראלים של אזרחים ישראלים, ובמקביל מאשר כניסה של כ-17 אלף לא ישראלים, שרובם המכריע תלמידי ישיבות. אני מזכירה למשרד הפנים שחובתו לשרת את כל אזרחיות ואזרחי ישראל, לא רק את מי שחובשים את הכיפה הנכונה".

צילום: דוברות הכנסת
מרב מיכאל. "האפליה זועקת לשמים".י צילום: דוברות הכנסת

פנינו לשר הפנים הרב אריה דרעי לקבלת התייחסות, אך דוברו הפנה אותנו לרשות האוכלוסין. לאחר שהתעקשנו, נמסר לנו בתגובה: "מדובר בהחלטה של משרד הבריאות, באישור פרופסור גמזו, יחד עם רשות האוכלוסין וההגירה ומשרד החוץ".

תגובת רשות האוכלוסין: "מאז פרוץ הקורונה בעולם מרבית המדינות, אם לא כולן, סגרו את שעריהן לכניסת זרים וכך גם עשתה מדינת ישראל כשהודיעה ביום ה-19.3 כי לא תותר עוד כניסת זרים בשערי המדינה. על אף האמור, מאז תחילת חודש יוני נקבעו בהדרגה הקלות לקבוצות אוכלוסייה נרחבות, במסגרתן הוחלט לאשר בתנאים מוגדרים כניסת בני זוג זרים, מומחים, אמנים וספורטאים, סטודנטים, בני ישיבות, תלמידי תיכון ועוד. לאור האמור, צר לנו על הבחירה להתמקד מתוך כלל האוכלוסיות בבני הישיבות בלבד, דבר המעוות את העובדות ומציג תמונה מוטעית לחלוטין".

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

עסקת טיעון בדרך? בית המשפט שלח את הפרקליטות וסנגורו של שיך למשא ומתן

הסיפור הבא

איטס אול אבאוט דה בייס

אוריאל גור דוד

אוריאל גור דוד

הסיפורים החמים

״כמעט שלא נתקלנו באשכנזים. בחסידים בכלל לא. רק ספרדים”
דמוקרטיה במשבר

83 אחוז מהעריקים החרדים שנעצרו הם מזרחים. גורמים בצה״ל: ״לא ניתן לבצע פעולות אכיפה בריכוזים חרדים״ 

❘ סיון תהל

למעלה מ-80 אחוז מהחרדים שנעצרו באופן יזום על ידי המשטרה הצבאית הם מזרחים, זאת בעוד יוצאי עדות המזרח מהווים כשליש מכלל החרדים בארץ. דובר צה״ל: ״האכיפה שיוויונית״, גורמים בצבא למקום: ״על בסיס כוח האדם הקיים לא ניתן לבצע פעולות אכיפה בריכוזים חרדים". מש״ס נמסר כי אינם עוסקים ״באכיפה פלילית״ וצירפו את מספרה של היועמ״שית, גלי בהרב-מיארה

הסיפור המלאDetails
תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

לאחר חשיפת המקום הכי חם בגיהנום: ראש עיריית אשקלון חשוד בגניבת מיליונים מכספי תרומות

ראס עין אל-עוג׳א אחרי פינוי הקהילה הבדואית | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

הקהילה פוזרה, בשטח שנטשו כבר הוקם מאחז: אנשי ראס אל עין יוצאים למאבק אחרון

המחאה בסכנין נגד העדר אכיפה והשתלטות ארגוני הפשע על היישובים הערבים | צילום: פלאש 90

המאבק על חיי האזרח הערבי נמצא בליבת המאבק על הדמוקרטיה

רה״מ נתניהו נואם בהלוויתו של רס״ר רן גואילי, השבוע | צילום: פלאש 90

נכון ביבי, החזרת את החטופים. עכשיו אתה יכול להתפנות לשאלה – בגלל מי נחטפו ונרצחו?

הסיפור הבא
אריה דרעי ובנימין נתניהו | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

איטס אול אבאוט דה בייס

צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

למישהו אכפת מהחינוך של ילדי ישראל?

שאמה הכהן, ודנה עזריאלי | צילום:  צילום מסך פייסבוק שאמה הכהן, מרים אלסטר פלאש 90

שאמה הכהן: "דנה עזריאלי הוכיחה שלחלק מהאנשים לא מספיק להיות עשיר. היצר שלהם הוא להיות חזיר"

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d