השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, דצמבר 5, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
כביש בצפון, קרוב לגבול לבנון | צילון: אייל מרגולין, פלאש90

כביש בצפון, קרוב לגבול לבנון | צילון: אייל מרגולין, פלאש90

"הבטן כאבה כשקראתי": דוח על מוכנות הצפון ללחימה הוסתר מהציבור

בחודש יולי ערך מבקר המדינה ביקורת פתע בגבול הצפון, שבעקבותיה כתב דוח שבו הצביע על ליקויים משמעותיים שעל הדרג המדיני וצה"ל לתקנם "באופן מיידי". יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, מיקי לוי, הטיל חיסיון על הדוח, למרות שהוא הוגש בגרסה שמקובלת על גורמי הביטחון. לוי: "אשקול לחשוף את הדוח בעתיד"

שירי בלומברג ❘ שירי בלומברג
29/01/2024
| מלחמת אוקטובר 23
תמונה ראשית : כביש בצפון, קרוב לגבול לבנון | צילון: אייל מרגולין, פלאש90

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


בחודש יולי הודיע מבקר המדינה מתניהו אנגלמן שערך ביקורת פתע בגבול הצפון, שבעקבותיה כתב דוח בזק שאמור היה להתפרסם אחרי החגים. הביקורת התמקדה בעיקר במוכנות להתחממות בגזרה הצפונית. אך כשהגיע הדוח לשולחן הוועדה לביקורת המדינה, בגרסה "רזה" לבקשת גורמי ביטחון, החליט היו"ר מיקי לוי להטיל חיסיון על הדוח, כך שממצאיו הקשים לא יפורסמו לציבור הרחב. 

"כאבה לי הבטן אחרי שקראתי את הדוח הזה", אמר לוי ל"שקוף". לצד זאת, הוסיף באותה הזדמנות כי הצביע להטיל חיסיון על הדוח משום שיש בו "נושאים סודיים שבעת הזו אינם יכולים להיות חשופים לציבור, אולי בכל עת ראוי שיהיו סודיים". הטלת חיסיון על דוח שמצויים בו חומרים רגישים מבחינה ביטחונית אינה מהלך חריג, אך כאמור גורמי הביטחון אישרו את הממצאים שהציג המבקר בדוח המקוצץ שהוגש לשולחן הוועדה. בתשובה לפנייה נוספת לגבי פרסום ממצאי הדוח הוסיף לוי כי "אשקול זאת בעתיד".

המבקר קיים את ביקורת הפתע בחודש יולי בשמונה מוצבים בגבול הצפון, בהם הר דב ומוצבים נוספים של עוצבת הגליל ואוגדת הבשן. בנוסף הגיע קרוב לעמדת חיזבאללה הסמוכה למוצב ציפורן. במסגרת הביקורת נבדקו גם פתרונות ההגנה בהן בניית המכשול הצפוני, שטרם הושלם.

בחודשים האחרונים, מאז שפרצה המלחמה, מטווח חיזבאללה באופן תדיר את מוצבי צה"ל בגבול הצפון. בנובמבר ספגה מפקדת עוצבת הגליל פגיעות ישירות, לפני כשבועיים ניסו מחבלי חיזבאללה לחדור לשטח מוצב הר דב מוכנים, כך לפי התחקיר הצה"לי, ללחימה ארוכה. 


המבקר וצוותי הביקורת נפגשו עם הקצונה הבכירה במקום וגם עם הלוחמים – בשיח שלא כלל את המפקדים. "מיקוד הביקורת היה בכשירות ובמוכנות הכוחות למשימותיהם המבצעיות השוטפות ולאפשרות של התחממות הגזרה, זאת לצד תשתיות ותנאי מחיה", כך נכתב בהודעת המבקר שיצאה לאחר הביקור.

"בשנים האחרונות המציאות הביטחונית בצפון מטרידה, חיזבאללה הקים עמדות קדמיות תוך הפרה של החלטה 1701, ועלינו לוודא מוכנות צה"ל לכל תרחיש", אמר אז אנגלמן. "לפיכך אנחנו במשרד מבקר המדינה נדרשים לבדוק האם הדרג הטקטי בצבא נמצא במוכנות הנדרשת והאם הלוחמים מקבלים את האמצעים והתנאים הנדרשים הראויים למילוי משמותיהם". 

תושבת הצפון: "רעשי החפירה נשמעו כל כך קרוב, חשבנו שהם עוד רגע בתוך הבית"

דפני לידור תל פז

ומה אפשר לדעת על אותו דוח בזק שכתב המבקר, שלא נוהג בדרך כלל לבצע ביקורות בזמן אמת, וגם ידוע בכך שהדוחות שיוצאים תחת ידיו הם לעתים קרובות "רכים" ונמנעים מהטלת אחריות אישית ומתיחת ביקורת נוקבת על בעלי תפקידים?

"לא מדובר בדוח תיאורטי", אמר אנגלמן ימים ספורים אחרי אירועי ה-7 באוקטובר, במהלך סיור בשדרות. "הגזרה הצפונית חמה מאוד אף היא. לפני מספר שבועות הדוח הועבר לתגובת ראש הממשלה ושר הביטחון. כבר כעת אני יכול לומר שקיימים ליקויים משמעותיים ועל הדרג המדיני וצה"ל לתקנם באופן מיידי". 

שאלנו את משרד הביטחון ואת משרד ראש הממשלה האם הממצאים הקשים שהפכו את בטנו של יו"ר הוועדה לביקורת המדינה אך הוסתרו מפני הציבור הועברו לידיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, והאם הליקויים שנחשפו בדוח תוקנו בזמן, או בכלל. במשרד רה"מ ובמשרד הביטחון לא ענו על השאלות הללו.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...

תגיות: גבול הצפוןחיזבאללהמבקר המדינהמלחמת אוקטובר 23׳


הסיפור הקודם

הלום קרב הראה לשוטר תעודת נכה צה״ל, השוטר: ״מצידי תמות״

הסיפור הבא

כל מקרי רצח נשים יהודיות בנשק חם במשך שנתיים – מנשק ברישיון

שירי בלומברג

שירי בלומברג

הסיפורים החמים

״ברגע האמת שירותים חיוניים לא תפקדו כנדרש״ | צילום: פלאש 90
כלכלה וחברה

"ביום הדין, בזמן אמת – העורף היה מופקר"

❘ סיון תהל

הוועדה לביקורת המדינה החמיצה הזדמנות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאחר שהיו״ר מיקי לוי התעקש לאפשר לכל המשתתפים להשמיע את עמדתם, וחברי הקואליציה השיגו רוב. ״אני מנטרל את המשפחות השכולות״, אמר אושר שקלים (הליכוד), ״הכל בשביל להקים ועדה שמי שימנה אותה זה מערכת המשפט״, קבע וקרא לנשיא העליון עמית "עבריין בנייה"

הסיפור המלאDetails

יש עם מי לדבר

חמושים מאבטחים את משאיות הסיוע ההומניטרי שנכנסו לרצועה במסגרת ההסכם, בשבת שעברה בחאן יונס | צילום:  Saeed Mohammed/Flash90

הפארסה של קרן הסיוע ההומניטרי: מיליוני שקלים הלכו לפח, השליטה בסיוע חזרה לחמאס

נרצח בידי החמאס וגופתו מוחזקת ברצועת עזה״: חלקת הקבר של דרור אור לצד קברה של אשתו יונת | צילום: באדיבות המשפחה

״אנחנו מפחדים להישאר מאחור. יש פה בחירה של המדינה להמשיך להפקיר״

חייל בגבול עזה | צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90

לוחם מילואים: ״מלחמה דורשת אמון מוחלט בהנהגה, שכבר איננו״

הסיפור הבא
חלוקת נשקים לכיתות כוננות | צילום: אייל מרגולין, םלאש 90

כל מקרי רצח נשים יהודיות בנשק חם במשך שנתיים - מנשק ברישיון

צילום: שאטרסטוק

מדריך אלים, מעט אוכל, עלבונות וענישה לא מותאמת: ילדים שהוצאו מהבית, תמונת מצב

הכלניות בנגב המערבי, ינואר 2023 | צילום: גרשון אלינסון, פלאש90

הכלניות חזרו וגם "דרום אדום". תעשו טובה, אל תבואו

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d