השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, יולי 5, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

לדפוק חתונה: קשיש חרדי שצילם אירוע כדי להתריע על הפרת הנחיות – הותקף באלימות

המתחים במגזר החרדי סביב קיום ההנחיות או הפרתן הגיע אמש לשיא בשכונת הר נוף בירושלים, שם מתקיימות חתונות בחצר בית ספר. "מדובר באדם מבוגר, שהתייאש מאי האכיפה והחליט לצלם את מעגלי הריקודים"

תומר מיכלזון ❘ תומר מיכלזון
15.10.20
תמונה ראשית : החתונה בהר נוף אתמול
Reading Time: 3 mins read
A A
0
החתונה בהר נוף אתמול

החתונה בהר נוף אתמול


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


גבר חרדי בשנות ה-70 לחייו הותקף אמש על ידי קבוצת צעירים חרדיים, לאחר ש"נתפס" מצלם חתונה בניגוד להוראות. האירוע הקשה התרחש בהר נוף בירושלים, שהפכה מוקד לחתונות מדי ערב. בין תושבי השכונה, שחלקם מצדדים בחתונות וחלקם חרדים לבריאותם, נרשמו חיכוכים, שאתמול הידרדרו לתקיפה.

מתחילת השבוע, עם תום חג הסוכות ופתיחת עונת החתונות, מתקיימים מדי ערב חתונות של משפחות חרדיות ברחבת בית הספר ברחוב אבו דנן בשכונה. החתונות נערכות במתכונת מצומצמת – אך בניגוד לתקנות. במקום מוצב "תצפיתן" המדווח על בוא המשטרה, ומיד עם זיהוי הניידת, כורז הרמקול לחוגגים ואלו מתפזרים לכיתות בית הספר. דקות לאחר מכן האירוע חוזר לשגרה.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

תיעוד של החתונה אמש בירושלים

שכונת הר נוף נחשבת ליוקרתית מבין השכונות החרדיות. היא מאכלסת את אליטת מפלגת ש"ס; חרדים בעלי מקצועות חופשיים; וציבור דתי לאומי. בשכונה נוכחות בולטת מאד של משפחות תושבי חוץ במקור, בעיקר מארה"ב. התרכובת האנושית יוצרת תסיסה פנימית, כאשר חלק מהתושבים לא מקבלים את הפרת ההנחיות הנעשית בשכונתם, ומביעים חרדה לבריאותם.

אם בתחילה ניסו מתנגדי החתונות בשכונה לתעד בסתר את האירועים ולעורר את התקשורת והמשטרה, הרי שאמש, העימותים פרצו במלוא עוצמתם.


"שמעתי צעקות, הקיפו אותו עשרות צעירים", כך תיארה את התקרית אמש תושבת השכונה. "מדובר באדם מבוגר, שהתייאש מאי האכיפה והחליט לצלם בעצמו את מעגלי הריקודים, בניסיון להוכיח את העוולה, לתפיסתו". בשיחה עם המקום ביקש המותקף להישאר בעילום שם וסיפר את השתלשלות האירועים.

תיעוד של החתונה אמש בירושלים

"הגעתי עם הרכב סמוך לבית הספר, יצאתי לצלם ואז תפסו אותי והתחילו להתקהל סביבי המון צעירים. ברחתי לרכב, בכוחות אחרונים הצלחתי לסגור את הדלת. הם עיקמו את הדלת ועשו נזק גדול לרכב, נמלטתי". על פי עד ראייה, אלמלא היה מגלה האיש תושייה, "נותן גז" ונמלט, האירוע עלול היה להסתיים קשה בהרבה. תיעוד הרכב הניזוק נמצא בידי המקום. תלונה הוגשה למשטרה.

התסכול של מתנגדי החתונות בהר נוף נובע בין היתר מהחשש כי שכונתם תהפוך לאדומה והחתונות תעלנה להם בסגר הדוק שייפגע בחופש ובפרנסה. בנוסף, עולה הטענה, כי מתחם החתונות מגיע על חשבונם: במתחם החתונות המדובר פעל בשבועות האחרונים בית כנסת מאולתר – באוויר הפתוח כפי המותר בחוק – אלא שכעת הוא פוזר, לאחר שהחתונות קיבלו העדפה. "באיזו זכות לוקחים שטח ציבורי של השכונה, מגרשים אותנו המתפללים ונותנים אותו לחתונות?", תוהה בזעם אחד התושבים.

יצוין כי גם הערב צפויה להתקיים במקום לפחות חתונה אחת נוספת. השכנים המתנגדים, כך מסתבר, לא מתכוונים לוותר. לאור אירועי אמש, ייתכן כי הזירה תסלים לעימות אלים עוד יותר.



הסיפור הקודם

"אתה מסריט? אין בעיה. אתה עצור על הכשלת שוטר"

הסיפור הבא

מכת נשירה מבתי הספר: "הילדים הולכים לאיבוד בבית"

תומר מיכלזון

תומר מיכלזון

עורך המקום הכי חם בגיהנום

הסיפורים החמים

בריאות הנפש

אלפי חיילים שוחררו או יצאו מתפקידי לחימה. בצה״ל עסוקים בטיוח

אלימות מינית

המצלמה של אורן בן משה התקלקלה. הוא השיג מהמשטרה אחרת, והמשיך לצלם נשים בשירותים

דמוקרטיה במשבר

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

הסיפור הבא

מכת נשירה מבתי הספר: "הילדים הולכים לאיבוד בבית"

טייסי אל על מצאו דרך להשלים הכנסה בחל"ת: מילואים במפקדת הקורונה ב-2,000 שקל ליום

מתעדים אותם שותים קפה, אורבים להם בחניון: היחידה החשאית של המשטרה שפועלת נגד מפגינים

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish