השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, יוני 24, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

ללמד או לא ללמד? הודעת מנכ"ל האוצר יצרה כאוס במערכת החינוך

התלמידים בחיפה התעוררו היום ליום מבלבל. שיעורים הופסקו באמצע, מורים שמקבלים הודעות סותרות ממנהלים וחוסר ודאות האם הלימודים מרחוק יימשכו, בעקבות הוראת האוצר לא לשלם על כך

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
18.03.20
| כללי
תמונה ראשית : צילום: נתי שוחט, פלאש90

צילום: נתי שוחט, פלאש90


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אתמול ב-21:00 בערב קיבלו מורי חיפה עדכון ממנהלי בתי הספר התיכוניים: "התקבלה הודעה מעיריית חיפה על כך מורים עובדי העירייה יצאו ממחר לחל"ת, פרט למחנכי הכיתות והיועצות החינוכיות שהוגדרו כעובדים חיוניים, על כן אלה ימשיכו בעבודתם כפי שעשו עד כה". 

ההודעה היתה מיועדת לעובדי ההוראה שמקבלים את שכרם מהעירייה, כלומר מורים ומחנכים בבתי הספר התיכוניים. לעומתם, מורי בתי הספר היסודיים, שמקבלים את שכרם ישירות ממשרד החינוך – נדרשו להמשיך לעבוד כרגיל. בסוף ההודעה נכתב ש"המשא ומתן ממשיך להתנהל ומחר אנו צפויים להודעות חדשות". 

אולי יעניין אותך גם:

בממ״ל חושבים שהמעבר דרך מצרים וירדן מסוכן. בממשלה חושבים שזה ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

ההודעות החדשות אכן המשיכו לזרום – בקצב מסחרר.

בהודעה ראשונה שנשלחה היום בבוקר כתבה אחת ממנהלות בית הספר בחיפה למורים שלה, "להמשיך ביום ההוראה כפי שתוכנן", אם כי "מורה אשר יחליט לא ללמד – אבין בהחלט". חצי שעה מאוחר יותר יצאה הודעה נוספת שתיקנה את האמור לעיל: "מדובר בחופשה ולא בחל"ת" וכמובן, ברוח הימים, "עדכונים נוספים בהמשך".


הבלבול הגדול עבר גם לתלמידים. בעשר בבוקר שלח מורה לתלמידיו את ההודעה הבאה: "בתקופה הקרובה לא אשלח חומרים לתרגול". שעה וחצי מאוחר יותר ביקש: "אנא התעלמו מהודעתי הקודמת". 

"אני מהבוקר בדיונים עם כל הגורמים", כתבה מנהלת אחרת בהודעת וואטסאפ. "ממתינה לקבל הוראות מדויקות ממשרד החינוך בשילוב עיריית חיפה ובעיקר מענת שוורץ (מזכירת ארגון המורים – ג.ע). מבקשת להיעזר בסבלנות (הטעות במקור – ג.ע). אני רוצה לפעול על פי ההוראות ולא לעשות טעויות שיצרו בלבול, כפי שהיה עד כה. מקווה שרגע שהגורמים האחראיים יהיו מאורגנים, גם אנחנו נהיה במקום בהיר יותר". 

אבל דבר לא התבהר. מזכירת סניף חיפה של ארגון המורים טענה בהודעה ששלחה לכל מורי העיר שהמורים לא בחל"ת, שהם ממשיכים ללוות את התלמידים בלמידה מרחוק וששכרם ישולם להם. "כל ניסיונות האוצר לגרום לנו להפסיק לעבוד על מנת להימנע מתשלום השכר לא יצליחו", הוסיפה בנחרצות.

אחת המנהלות הבהירה למורים בהודעה, שרב הנסתר בה על הנגלה: "דברים משתנים במהירות הבזק… אני לא יכולה להבטיח לכם שום דבר… בואו נמשיך בשגרה". 

בימים האחרונים עולות שאלות רבות לגבי האופן שבו צריך להתמודד משרד החינוך עם נושא הלמידה מרחוק בעקבות משבר הקורונה. מנכ"ל האוצר, שי באב"ד, כבר הציע לקצר את החופש הגדול בשבועיים  כדי לאפשר לתלמידים להשלים את הלימודים שיפסידו במהלך ההשבתה.

לפי ההצעה, אם המורים יסכימו ללמד בקיץ לא יפגע שכרם בתקופת ההשבתה, אחרת שכרם יקוצץ, גם אם ימשיכו בעת הזו לנהל את הלימודים מרחוק. בארגון המורים התרעמו על ההצעה וטענו כי הם עובדים מהבית במשך שעות ארוכות ונותנים מענה לתלמידים. בנוסף עולות מצד ההורים ומבתי הספר טענות לגבי התשתיות שאינן ערוכות לקלוט מספר רב של תלמידים, וילדים ללא מחשבים. הבוקר התנקז הכאוס הזה לווטסאפים של מורים, מנהלים, תלמידים והורים בחיפה. יש סיכוי טוב שבהעדר פתרון מערכתי, הוא ימשיך להתפשט.  

"זה משפיל", אומרת למקום מורה מחיפה, שהיא גם רכזת מקצוע, "אומרים לנו לעשות עבודה, ללמד מרחוק ואז לא משלמים לנו עליה? הודעתי היום בבוקר לתלמידים שלי שצר לי מאוד, אבל הלמידה מפסיקה ושאעדכן אותם בהמשך היום אם יהיו שינויים. זה היה מאוד קשה לומר להם זאת. 

"אני מכינה תלמידים לבגרות, הכנתי מערכי שיעור, ישבתי עם המורים למקצוע בסבבים כדי ללמד אותם את הטכנולוגיה וכרגע אנחנו לא יודעים להגיד לתלמידים מה יהיה עם הלמידה, ומה יהיה עם הבגרויות. אין לי מילה אחת רעה לומר על מנהלי בתי הספר ועל המורים – הבעיה היא עם משרדי הממשלה שממשיכים לתעתע בנו". 

נכון לרגע כתיבת שורות אלו יצאה הודעה מרן ארז מנכ"ל ארגון המורים שבו הוא מבהיר: "לא נפסיק לעבוד מהבית עד שמנכ"ל משרד החינוך יודיע או ידרוש זאת". מעיריית חיפה לא נמסרה תגובה.

"אנחנו לא באים להציל את מערכת החינוך – אנחנו באים להציל את הילדים שלנו"

גלית עדות, משבר החינוך


הסיפורים החמים

חם

בממ״ל חושבים שהמעבר דרך מצרים וירדן מסוכן. בממשלה חושבים שזה ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

חם

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

חם

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

שיחה על זה post

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish