השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
יום שלישי, יוני 16, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

מי אתה, מבצר הדמוקרטיה?

בלי משרדים, בלי ארגון רשום - "מבצר הדמוקרטיה", שעומד מאחורי העתירות נגד דרעי, נתניהו וההפיכה המשפטית, מאגד עשרות אנשי הייטק, ביטחון ואקדמיה ופועל רק באמצעות הוואטסאפ

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
22/01/2023
| דמוקרטיה במשבר
תמונה ראשית : משתתפים בהפגנה בתל אביב | צילום: איתי רון
1

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

שנתיים וחצי אחרי שבג"ץ פסל את העתירה שהגיש הארגון בנוגע לכהונתו של בנימין נתניהו כראש ממשלה נאשם בפלילים – קיבל בג"ץ את עתירת "מבצר הדמוקרטיה" בנוגע לכהונת אריה דרעי כשר בממשלה. 

במאי 2020 היה "מבצר הדמוקרטיה" ארגון אחד מבין שבעה ארגונים שונים שהגישו עתירות דומות שאוחדו לדיון אחד. כעת הם היו ארגון אחד משלושה (עם "התנועה לאיכות השלטון" ו"התנועה לטוהר המידות") שהגישו עתירות דומות, אף הן אוחדו. 

בפרסומים השונים סביב פסיקת בג"ץ, הוזכרה רק עורכת הדין דפנה הולץ לכנר, שפעלה מטעם "מבצר הדמוקרטיה" מול בג"ץ. בשום מקום לא נרמז מי עומד מאחורי הארגון. 

"אודה לך שלא תזכירי את שמי", אומר חבר בקבוצה. "מעולם לא ניסינו ליחצן את הפעילות שלנו, אנחנו אנשי עשייה שחברו יחד, שאין להם עניין בפוליטיקה או להתחבר למפלגה מסוימת. אנחנו חרדים לתהליכים שעוברים על המדינה ולכן עושים מעשה. אני יזם היי-טק, איש עסקים, שמקדיש מזמנו היקר לטובת המדינה. אנחנו לא הסיפור". 

על העתירה נגד כהונת נתניהו היו חתומים 123 אנשי היי-טק, ביטחון ואקדמיה. במקרה של דרעי מדובר בכמה עשרות, חלקם חברים גם בקבוצות אחרות נגד מדיניות הממשלה. אחד מהם הוא היזם דב מורן, שחבר גם ב"מחאת ההייטקיסטים". "אנחנו קבוצה של אנשים שאכפת להם מהמדינה וחשובה להם הדמוקרטיה, הציונות וארץ ישראל על גווניה", הוא אומר על "מבצר הדמוקרטיה".   

גם עמי איילון הוא חלק מהמבצר. "בבג"ץ הקודם הייתי מאוד פעיל, אבל הפעם פרט לשם שלי אני לא יכול לקחת שום קרדיט", הוא מודה. אתמול נאם איילון בהפגנה של התנועה לאיכות השלטון בהבימה וקרא לחברי הליכוד אבי דיכטר ויואב גלנט – "צאו נגד ההפיכה השלטונית". בין הפעילים במבצר הדמוקרטיה נמצאים גם איש העסקים ברק חכמוב, ד"ר ארנה ברי ויובל דיסקין, כרמי גילון.  

נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שם הקבוצה "מבצר הדמוקרטיה" נגזר מאמירתה של נשיאת העליון אסתר חיות. בדיון בבג"ץ ב-2020 אמרה עו"ד הולץ לכנר: "אזרחי החברה הדמוקרטית בישראל, אותם אני מייצגת כאן, שמים את כל יהבם ומבצרם האחרון בידי כבודכם. אליכם העיניים נשואות, בנפול המבצר אין עוד מציל לכולנו". הנשיאה חיות השיבה לה: "באמת בכל הכבוד, הטיעון הזה לא במקום. זה שנקבל או לא נקבל את העמדה שלכם – שום מבצר לא נופל". 

בג"ץ נתניהו | עו"ד הולץ-לכנר סיימה את טיעוניה ואמרה לשופטים: "אזרחי החברה הדמוקרטית בישראל, שמים את כל יהבם ומבצרם האחרון בידי כבודכם. בנפול המבצר אין עוד מציל לכולנו". הנשיאה חיות השיבה: "הטיעון הזה לא במקום. זה שנקבל או לא נקבל את העמדה שלכם – שום מבצר לא נופל" pic.twitter.com/uBnIvhNWNt

— כאן חדשות (@kann_news) May 3, 2020

מדובר בארגון שכולו פועל דרך קבוצת וואטסאפ, והוקם למטרת העתירה נגד נתניהו. חלק מחברי הקבוצה שלקחו חלק בבג"ץ הקודם, החליטו לא להמשיך הפעם. "אחרי שהוקמה הממשלה הקודמת היינו על אש קטנה", אומרת פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון. "כשחזרו כל הדברים, לא כולם היו נלהבים מהדרך המשפטית. הם אמרו –  אין צ'אנס, אין סיכוי. הרימו ידיים בנושא הזה. התוצאה של העתירה כעת לבג"ץ, 10:1, הפילה הרבה אנשים על הקרשים. אני אף פעם לא הרמתי ידיים. אמרתי שאהיה בגשרים, בהבימה וגם בבית המשפט. ננסה בכל דרך אפשרית. 

פרופ' כרמי: "לא כולם היו נלהבים עכשיו מהדרך המשפטית. הם אמרו אין צ'אנס, אין סיכוי. הרימו ידיים" 

"כך נשארנו קבוצה קטנה יחסית שהחליטה לעמוד מאחורי העתירה באופן ברור. מדובר באנשים רציניים, רובם כיהנו בתפקידים בכירים במדינת ישראל, חלקם עדיין מכהן. היו להם גם טענות שחלקן הגיוניות, כמו למשל איך עתירה כזו יכולה לשחק לידיים של הנאשם. אחרים חשבו שצריך להיות סלקטיביים, לחשוב איך זה יכול להשפיע והאם זה יכול להזיק. אני חשבתי שיש למצות את ההליך המשפטי כמה שאפשר. אם העתירה שלנו היתה מתקבלת ב-2020, לא היינו נמצאים במצב הדברים שבו אנחנו נמצאים כיום". 

חברי הקבוצה, אנשים מבוססים, פתחו את הכיס לטובת הערעור ובכלל. בכתבה שפורסמה ב"המקום" ב-2020, אחרי שנדחתה העתירה על נתניהו, דווח כי כל אחד מ-123 מחברי הקבוצה שילם סכום של כ-3,000-2,000 שקל בממוצע, כך ששכר הטרחה של הולץ לכנר הגיע לגובה המוערך במאות אלפי שקלים. 

עסקי הדמוקרטיה: עורכת הדין בעתירה נגד נתניהו קיבלה שכר טרחה של מאות אלפי שקלים

תומר מיכלזון ושרון שפורר

דב מורן אומר כי להערכתו העלות של העתירה הנוכחית עמדה על "כמה עשרות אלפי שקלים". חברי המבצר מבהירים כי המימון לפעילות כולו "כסף ישראלי". 

הולץ לכנר, שסירבה להתייחס בעבר לסכומים, עובדת כעת בשמם של חברי "מבצר הדמוקרטיה" על עתירות נוספות. לפני עשרה ימים הם פנו לבג"ץ בבקשה דחופה להוציא צו ביניים שימנע מנתניהו ומממשלתו לקדם שינויים משפטיים, ובדצמבר, לפני הרכבת הממשלה, הם עתרו לבג"ץ בנוגע לסוגיית ניגוד העניינים של ראש הממשלה. 

על העתירה הזו חתומים שבעה מחברי "המבצר": רבקה כרמי, ישעיהו תדמור (לשעבר מנהל בית הספר הריאלי בחיפה), שמעון ינקלביץ (חתן פרס ויצמן לפיזיקה), יניב גולן, ברוך בינה ודניאל כרמון (דיפלומטים בדימוס) וחגית מסר ירון (לשעבר נשיאת האוניברסיטה הפתוחה והמדענית הראשית). 

בתגובה לעתירה זו, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, פנתה בשבוע שעבר לנתניהו והבהירה לו כי הסדר ניגוד העניינים שחתם עליו לפני כשלוש שנים עדיין בתוקף, והוא חל גם עכשיו בכל הנוגע לענייניו המשפטיים. המשמעות היא שלנתניהו אסור לעסוק במערכת המשפט. 

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

חוק המילים האסורות

הסיפור הבא

משרד התרבות מקפיא את מיזם "שבת ישראלית" ואוסר על קיום אירועים מסובסדים בשבת

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

שר האוצר של מדינת ישראל, בצלאל סמוטריץ׳, לוחץ את ידו של נשיא סומלילנד עבד א-רחמאן מוחמד עבדאללה. לידם דגלים של ישראל וסומלילנד
דעות

ישראל נותרה עם איראן נקמנית ודגלים של סומלילנד. זה בסך הכל הישגים בשביל הבייס

❘ טובה הרצל
16/06/2026

בזמן שבישראל מאשימים את המבקרים בעולם באנטישמיות ומחזירים שגרירים מארצות אירופה, משרד החוץ חוגג את פתיחת שגרירות סומלילנד בירושלים. כאילו שממנה תבוא הישועה | דעה

הסיפור המלאDetails
שוטרי משטרת ישראל בלבוש מבצעי נושאים מגיני התפרעויות שקופים וצועדים ברחוב בעיר

לוקחים את הנשק, מדליפים את הטיפול: מסלול הייסורים שמשטרת ישראל מעבירה שוטרים עם הלם קרב | תחקיר

15/06/2026
מפגינים עם שלטים כנגד מפגינים כנגד עבריין המין והפסיכולוג לשעבר יובל כרמי, הולכים עם שלטים על רקע חשוך

דמיינו עולם שבו אסור לדבר על פגיעה עד ששופט מאשר שנפגעת

15/06/2026
גבר בלונדיני מחייך למצלמה. טל רוזנבליט

בעקבות מחאת הסטודנטיות: טל רוזנבליט יורחק מהאוניברסיטה העברית

14/06/2026
לנהל חיים כפולים בתוך מקום העבודה | בצילום: היצירה של בנקסי ״שוטרים מחייכים״

"עבורם אנחנו קודם כל שקרנים": כך משרד הביטחון שובר את השוטרים שסובלים מפוסט טראומה | תחקיר

11/06/2026
הסיפור הבא
מיקי זוהר | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

משרד התרבות מקפיא את מיזם "שבת ישראלית" ואוסר על קיום אירועים מסובסדים בשבת

מצאו את ההודעה על הפינוי-בינוי. שכונת קרית יובל בירושלים

כשהדיירים הקשישים בפרוייקט פינוי בינוי בירושלים הבינו על מה הם חתמו - זה היה מאוחר מדי

דניאל מורס, מגיש בתאגיד | צילום: עינת פישביין, עיבוד תמונה: גיא עמיאל

בשעה אחת שינה דניאל מורס, מגיש בתאגיד, חיים של ילדים

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d