השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
שבת, יוני 6, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

משרד הרווחה לא נערך, אנשים עם מוגבלויות יישארו במוסדות

חוק שירותי הרווחה, שנועד להעביר אנשים עם מוגבלויות מהמוסדות למגורים בקהילה, נדחה על רקע המלחמה. החוק עבר ביוני 2022, אך משרד הרווחה טען כי הם צריכים עוד זמן להיערכות והודיע על דחייתו בשנה וחצי, עם אפשרות להארכה נוספת. בינתיים החוסים ימשיכו להתגורר בתנאים "מחפירים", במציאות "קשה ומייסרת", כשהם נתונים לסכנות

אביחי חיים, שווים ❘ אביחי חיים, שווים
04/12/2023
| רווחה
תמונה ראשית : שר הרווחה יעקב מרגי | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
8

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


https://podcasters.spotify.com/pod/show/shakuf/episodes/ep-e2cv1vv
הוקלט ע"י הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה

אתמול, ביום הבינלאומי לאנשים עם מוגבלויות, הודיע משרד הרווחה והביטחון החברתי על דחייה של שנה וחצי בתחילת יישום חוק הדגל שלו: חוק שירותי הרווחה, זאת על רקע הקיצוצים הנרחבים בתקציבי הממשלה בשל המלחמה. מדובר על “חיסכון” של כ-750 מיליון שקלים – על חשבון אחת האוכלוסיות החלשות ביותר בחברה הישראלית.

ביוני 2022 אישרה הממשלה את החוק ההיסטורי שנועד להסדיר מעבר של אנשים עם מוגבלות אל הקהילה ולצמצם באופן הדרגתי את מגוריהם במסגרות מרובות דיירים. החוק מבוסס על האמנה לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות של האו"ם, שעליה חתומה מדינת ישראל ונועד לקדם את זכותם לחיות חיים עצמאיים. 

הוועדה הציבורית לבחינת דרכי הניהול וההפעלה של מסגרות דיור חוץ ביתיות לאנשים עם מוגבלויות, בראשותה של נשיאת בתי משפט השלום בדימוס, השופטת שולמית דותן, הייתה נחרצת. "לא ידעתי על תנאי חייהם המחפירים, ועל המרחק העצום בין המציאות הקשה והמייסרת של חייהם ובין החקיקה הרלוונטית לזכויותיהם ולמחויבות המדינה כלפיהם", כתבה דותן בדוח והוסיפה המלצה חד משמעית: יישום תכנית לאומית של תהליך אל-מיסוד ומעבר לחיים בקהילה.

דותן עוד כתבה בשם הוועדה כי "רק החלטת ממשלה על גיבוש תכנית לאומית של אל-מיסוד, עם יעד ברור ומוגדר בזמן, תאפשר התנעת דינמיקה של מהלך אסטרטגי כולל, איתו אפשר יהיה 'להזיז הרים'", ואכן החוק נהנה מתמיכה רחבה של הקואליציה והאופוזיציה.  


שמים סוף

את החוק הוביל שר הרווחה דאז מאיר כהן יחד עם ח"כ אפרת רייטן, יו"ר ועדת העבודה והרווחה דאז. כניסתו לתוקף הייתה אמורה להיות בראשית שנת 2024 והיישום שלו היה אמור להתפרש על פני חמש שנים. לאחר הדחייה, ייכנס החוק לתוקפו רק ביולי 2025, עם אפשרות שהציג שר הרווחה יעקב מרגי, לדחות את החוק לינואר 2026. 

התקציב עבור מימוש החוק היה אמור לעמוד על כחצי מיליארד שקל לשנה. עתה, עם דחיית החוק, יקוצצו מתקציב משרד הרווחה חצי מיליארד שקלים ל-2024 ועוד כ-250 מיליון שקלים למחצית הראשונה של 2025.

משרד הרווחה טוען כי מאז שנחקק החוק, כאמור לפני שנה וחצי, לא הספיקו להתקין את התקנות הנדרשות ולהשלים את הפעולות הנדרשות לשם ההיערכות ליישומו, כמו למשל ההליך המשמעותי של שיתוף הציבור.

למרות הזמן שחלף מאז נחקק החוק, במשרד הרווחה טוענים כי התגלה להם עומק המורכבות של המשימה, והצורך בביצוע חשיבה מעמיקה לשם גיבוש ההסדרים המוצעים בתקנות, בשיתוף מספר רב של גורמים במשרד הרווחה ומחוצה לו. 

עוד הם מציינים כי גם אחרי שהמשרד יסיים לגבש את טיוטות התקנות, תידרש עוד עבודה רבה על עצם קיום החוק מול הגורמים הממשלתיים על התקנות, ובכלל זה, בין השאר, בתיאום מול המשרדים הממשלתיים האחרים, קבלת הערות הציבור, התייעצויות, אישור ועדת הרווחה בכנסת ועוד.

לצד זאת, במשרד שוב מציינים כי תוכנן פיילוט בשנה הקרובה לקראת החלת החוק (הדחוי), במהלכו יוקמו 24 דירות בקהילה שבהן עד שישה דיירים, שגרו במעונות או בהוסטלים.

לדברי משרד הרווחה למלחמה יש לחלק בהחלטה על דחיית יישום החוק: גיוס עובדי מינהל המוגבלויות שעוסקים בהיערכות ליישום החוק, וכן עובדים רבים ממשרד הרווחה. אחרים נדרשים להתמקד בניהול חירום של המסגרות לאנשים עם מוגבלויות. 

 “אנחנו מבינים את מצוקת השעה והקושי ליישם את חוק שירותי הרווחה בזמן בעקבות המלחמה", אומר אלכס פרידמן, מייסד ויו”ר ארגון “נכה לא חצי בן אדם”. "אנחנו דורשים שהתקציב המיועד לחוק יגיע לאנשים עם מוגבלות ביישום סל הסיוע, בדגש על העלאת הסיוע בשכר דירה. לא יכול להיות שהאוכלוסייה שלנו תפגע פעם נוספת ותישאר בסוף סדר העדיפויות". 

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

"we’ve collected by now 1,500 terrible testimonies that the mind cannot digest"

הסיפור הבא

באמצע המלחמה, מרכז חוסן בגולן צפוי להיסגר

אביחי חיים, שווים

אביחי חיים, שווים

הסיפורים החמים

סאם פאהד אבו הייקל, תינוק בן שבעה חודשים, נורה למוות מירי חייל צה"ל בתל רומיידה שבחברון | צילום: מתוך סרטון משפחתי, שימוש לפי סעיף 27א
יהודה ושומרון

חייל צה"ל ירה למוות בתינוק בן שבעה חודשים בחברון: "הכדור עבר דרך הפנים שלו ופגע בלחי של האמא״

❘ דור זומר
06/06/2026

סאם אבו הייקל בן שבעה חודשים נהרג אמש לאחר שנורה על ידי חייל בשכונת תל רומיידה בעיר חברון. הוריו, שהיו עמו ברכב בדרכם לבית סבתו, נפצעו גם הם מחדירת הקליעים. דובר צה״ל אישר את הדברים אך מיהר לטייח ולהגן על החיילים

הסיפור המלאDetails
מבקר הבית, עו״ד ראבילו, סנגורו של נתניהו | צילום: פלאש 90

מי שבחר להצביע לעו״ד מיכאל ראביליו, שלא יטיף לאיראנים לעשות מהפכה

04/06/2026
שורה של עצורים פלסטינים כורעים על הברך ושוכבים על רצפת אריחים, ידיהם כבולות מאחורי גבם באזיקוני פלסטיק וראשיהם מורכנים, כשרגליהם של אנשי ביטחון ניצבות סביבם.

בג"ץ פסק פה אחד: על המדינה לאפשר את ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים

04/06/2026
Some 30 Peace Now activists protested in front of the Beit Orot Yeshiva, next to the al-Tur neighborhood in east Jerusalem against the building of a residential complex on the site. The protestors were carrying signs that read "Beit Orot – irreversible damage," and were promising to continue coming to the site in coming weeks in a bid to stop the complex from being built. Twenty-four housing units were authorized this week by Jerusalem municipality to house yeshiva students on the premises.

מלכודת הכוונות הטובות: כך השמאל הישראלי ממשיך להנשים את הכיבוש

04/06/2026
הורים וחברות של נשים בסמינר של הרב אהרן רמתי מפגינים מחוץ לבית הרב בשכונת סנהדריה בירושלים. 14 באפריל, 2015. צילום: יונתן סינדל/Flash90

המדינה מנסה להפריך את הנזק הנפשי של נפגעות כת שבית המשפט קבע כי הוחזקו במשך שנים בתנאי עבדות

04/06/2026
הסיפור הבא
תושבי קריית שמונה עוזבים את העיר | צילום: אייל מרגולין, פלאש90

באמצע המלחמה, מרכז חוסן בגולן צפוי להיסגר

בן גביר בזירת הפיגוע בה נהרג יובל קסטלמן ע״י חייל מילואים, למרות שהרים את ידיו |צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

פנייה ליועמ״שית: עולה חשש כבד כי ניתנו אישורי נשק גם למי שלא עומדים בקריטריונים

הכפר הבדואי ואדי נעם, יוני השנה. צילום: יעל געתון

בהיעדר מיגון, ילדים מהפזורה הבדואית בנגב לא מגיעים ללימודים

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • #1053561 (ללא כותרת)
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish