השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום ראשון, אפריל 19, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

מינימום משכורת, מינימום כבוד

עבודה יש, פרנסה אין. ככה נראים החיים בשכר מינימום

רבקה ויטנברג ❘ רבקה ויטנברג
25/01/2015
| רווחה
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


 

אני עובדת קבלן בתחום הניקיון. אני ועוד רבים כמוני עובדים קשה מאוד ופשוט לא מצליחים לפרנס עצמנו. אני עובדת במשרה מלאה, עם שעות נוספות, ומשתכרת שכר מינימום. לבושתי, לקראת סוף החודש ולפני שהמשכורת הבאה נכנסת, אני נאלצת לבקש עזרה מחבריי כדי שיהיה לי אוכל על השולחן.

שכר המינימום נמוך באופן מחפיר. לא משנה כמה אעבוד, זה לא יספיק כדי לכסות שכר דירה, חשבונות, תקשורת בסיסית, נסיעות (מעבר לסכום הנמוך שמקום העבודה משתתף בו), אוכל, כביסה, ביטוח לאומי, טיפול רפואי (כי לא הכל מכוסה בביטוח הבריאות הממלכתי) ומדי פעם להחליף או לתקן בגד או נעליים שהתבלו. על הדרך אני צריכה גם לשלם מע"מ על כל מוצר, ועד לשנה זו גם אגרת טלוויזיה. כשהופעתי בסרט על עובדי קבלן ששודר בתוכנית "המערכת", אמרו לי אנשים שראו את הסרט ומכירים אותי שהם בכו כשראו איך אני חיה.

זהו אבסורד. הרי אני חרוצה, אני משכימה כל בוקר בשעה מוקדמת ועובדת עד הערב בעבודה פיזית קשה ושוחקת. אבל פרנסה מכובדת – זה לא נותן לי. במקום הזכות האנושית הבסיסית לאכול לחם מזיעת אפיי, אני נאלצת לפנות לטוב לבם של אחרים. ואני רווקה ללא ילדים – איך הפוליטיקאים הנכבדים שקבעו את שכר הרעב הזה כשכר מינימום מצפים מאדם ואפילו מזוג עובדים בשכר מינימום לפרנס ילדים, אם את עצמם הם בקושי מצליחים לפרנס?


רבקה ויטנברג. צילום: דן חיימוביץ'

החיים על קו המינימום- איך שורדים עם משכורת מינימום?

זה אפילו לא קפיטליזם מתוקן, שהרי בו, לטענת הכלכלנים, אפשר יהיה להתקיים בכבוד – אפילו אם בדוחק – משכר המינימום. זה קפיטליזם סוג ז' שגובל בפאודליזם של ממש: שלטון של מיעוט שבע ומקושר שרואה בנו העובדים עבדים וצמיתים שאפילו להתפרנס בכבוד מעמל כפיהם לא מגיע להם.

במדינות קפיטליסטיות רבות אפשר להתקיים באופן זה או אחר משכר מינימום ואף נקבע שכר מקסימום, לפחות במגזר הציבורי, בכדי למנוע פערים חזיריים בין אנשים ולשמור על ערכה של העבודה – כולל עבודת הכפיים. אבל כאן אחרון חברי הכנסת משתכר כמעט 40,000 שקל לחודש וברוב המקרים מתקשה לתאר לעצמו איך זה לחיות משכר של 4,300 שקל לחודש. גם ההעלאה של כמה מאות השקלים בשכר המינימום המתוכננת לשנה זו היא לעג לרש. כסף מועט זה ייתן לנו אולי קצת יותר מרחב נשימה, אבל פרנסה בכבוד מזיעת אפינו – לא ולא.

במדינה מתוקנת אדם העובד למחייתו במשרה מלאה יכול להתפרנס בכבוד, גם אם בצמצום. מעבודה מתפרנסים. אבל כאן בארצנו? אומרים לנו ללכת לעבוד – אבל העבודה לא מוציאה את האדם מהעוני. מי שהגיע לראש הפירמידה עושה הכל כדי שאחרים לא יטפסו אחריו.

אנחנו האזרחים חייבים לצאת לרחוב ולדרוש את הצדק והכבוד האנושיים הבסיסיים – את הזכות לפרנסה בכבוד מעבודתנו הקשה. הגיע הזמן שנכריח את יורשיו המודרניים של פרעה לשים קץ לעבדותנו.

רבקה ויטנברג היא עובדת קבלן מתל אביב

ספסרות בבני אדם- הטקסט של רבקה ויטנברג ממאי 2014

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

האינסטלטור האורגני

הסיפור הבא

דליפה ייצוגית

רבקה ויטנברג

רבקה ויטנברג

הסיפורים החמים

צילום: פלאש 90
חם

בפעם הרביעית: כץ האריך את תקופת איסור ביקורי הצלב האדום אצל עצורים פלסטינים לכשבעה חודשים 

❘ דור זומר
16/04/2026

משרד הביטחון העביר תיקון המאפשר לשר למנוע את ביקורי הצלב האדום בקרב עצורים לפי חוק הלב״חים למשך 198 ימים - קרוב לשבעה חודשים. בנובמבר הייעוץ המשפטי של משרד הביטחון הודה שהמסגרת החוקית הקיימת אינה מאפשרת לשר למנוע את הביקורים ליותר משלושה חודשים, אולם מאז הוארכה תקופת האיסור זו הפעם הרביעית

הסיפור המלאDetails

״אנחנו כמו במערה. לחרוט, לתעד משהו במקום שאנחנו מפחדים בו ומביאים אליו שוקולד לאכילה רגשית״

13/04/2026
מטופלים ״פר חניה״ | קומה מינוס 2 באיכילוב בזמן מבצע ״שׁאגת הארי״ | צילום: פלאש 90

מגיפת החניונים: ילודים נדבקו במחלות זיהומיות, מטופלים אונקולוגים בתנאים מחפירים וצוותים ומטופלים חולקים שירותים

12/04/2026
הפגיעה בנאות חובב. צילום: דוברות כבאות והצלה

נפילה בנאות חובב סגרה אלפים בבתים בגלל עשן רעיל. בכפר ואדי אל-נעם נמלטו על נפשם

10/04/2026
עודד ידעיה אחרי הפציעה | שימוש לפי סעיף 27 א׳ לחוק זכויות יוצרים

בן 77 עם שברים בגולגולת מאבנים שיידו מתנחלים. כעבור שבועיים התיק נסגר בלי שנחקר

09/04/2026
הסיפור הבא

דליפה ייצוגית

“Security” as a pretext against unionizing

העתיד כבר כאן, קנו אותו

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish