השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, יולי 22, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

מונופול זה אחלה

שפישמן יחזיר חובות במיליארדים? למה מי מת?

שוקי טאוסיג ❘ שוקי טאוסיג
25.12.14
Reading Time: 3 mins read
A A
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


השבוע הזה לא היה השבוע של אליעזר פישמן. למעשה, זה לא היה החודש שלו. אולי גם לא השנה. השבוע הזה לא היה השבוע של יצחק תשובה. השבוע הזה גם לא היה השבוע של גליה מאור, לשעבר האשה החזקה של בנק לאומי. זה גם לא היה השבוע של בנק לאומי.

זה לא היה השבוע של אליעזר פישמן כי אחת מהחברות הרבות שלו נקלעה למשבר. משבר רציני, כזה שמוביל ל"הסדר חוב". זוכרים שהיתה תקופה קצרה שבמהלכה למדנו ש"הסדר חוב" הוא בעצם "תספורת"? כלומר, שלא מדובר במשהו מסודר-מכובד כזה, אלא בהליך שבו מישהו "מגולח". ושהמישהו הזה הוא אנחנו (ההשתתפות אסורה על פישמן ובני משפחתו). אבל היום כבר – שוב – אין תספורות אלא הסדרי חוב, ולא בגלל זה היה לפישמן שבוע לא משהו.

אולי יעניין אותך גם:

מי אתה אחמד א־שרע?

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

לפישמן היה שבוע לא משהו כי ב"דה מרקר" חשפו לא מזמן שהוא חייב כמה מיליארדים טובים לבנקים. "חוב פרטי", מה שנקרא. כלומר, לא חוב בע"מי כזה, מוגבלי כזה, ציבורי כזה, אלא חוב ממש, ישיר ומכביד ולוחץ. כלומר, אם אתה לא פישמן אלא מישהו אחר. נניח אתם. אבל אם אתה פישמן, זה חוב מסופק או אבוד, מופרש או לא קיים. אלא אם כן כותבים על זה בעיתון ואז אתה בבעיה. כלומר לא אתה – פישמן. כי אם יש לך חברות ציבוריות עם חובות והסדרים לאותם חובות, וגם חובות פרטיים, אז יש כאן, אולי, יותר מדי חובות, ואולי מישהו יהיה חייב להראות שהוא כבר לא מסכים לזה. תשאלו את נוחי.


זה לא היה השבוע של תשובה כי הממונה על ההגבלים החליט לפרק את מונופול הגז. ולפני זה רשות החשמל הגישה דו"ח של מומחה בינלאומי – נגד מונופול הגז. ולפני זה המשנה הכלכלי ליועץ המשפטי לממשלה פרסם מסמך יוצא דופן שבו התריע מפני מונופול הגז. מונופול הגז זה תשובה – ושותפיו מאמריקה – והגז שלהם. כלומר, הגז שהיה כלוא בבטן האדמה אבל תשובה ירד והוציא אותו משם.

לכן היה לו, לתשובה, שבוע לא משהו. עם זאת, בעיתון העסקים של ישראל כתבו שמונופול הגז זה משהו-משהו. בונבון. וביבי, כך נראה, מתיישר לצד הזה. של המונופול. הוא תפס את הממונה ואמר לו לעצור בצד. שיירגע.  אולי אמר לו ראש הממשלה, "לא קראת מה כתוב בעיתון?", כלומר, שמונופול זה אחלה. איזה עיתון? "גלובס", העיתון של פישמן. איזה פישמן? זה שחייב ללאומי מיליארד שקל. או שניים.

קראתם בעיתון של פישמן שזה לא היה השבוע של בנק לאומי? שהבנק שילם סכום דמיוני לרשויות בארצות הברית כדי שלא ינקנקו אותו אחרי שהתגלה שאנשי הבנק עזרו במשך שנים לאזרחים אמריקאים להעלים מס, ועשו זאת באמצעים תיאטרליים שהיו מזכים אותם בהקרנה מאוחרת – חוזרת – בערוצים היותר נידחים של הכבלים? קראתם או לא קראתם? על גליה מאור – שהיתה אז האיש החזק בבנק ויצאה בלא כלום? טוב – אם לא קראתם שם אולי קראתם בעיתון אחר.

השורה התחתונה: זה לא היה השבוע של כמה אנשים מאוד עשירים, אבל השבוע הבא יהיה השבוע שלהם. זה בטוח. ואם לא השבוע הבא – השבוע שאחריו. איך תדעו? אם זה לא יהיה כתוב בעיתון.

שוקי טאוסיג הוא עורך אתר "העין השביעית"



הסיפור הקודם

טיסה נעימה

הסיפור הבא

כלואים, אקסטרים קלוז-אפ

שוקי טאוסיג

שוקי טאוסיג

הסיפורים החמים

דמוקרטיה במשבר

קלפי מיקוח לעסקה: הממשלה תאריך עד סוף 2025 את החוק שמאפשר כליאת עזתים ללא משפט 

חם

מילואמיניק מיצהר נהרג בעזה. חבריו לכוח אוריה הרסו 409 בניינים לזכרו

דעות

בוקר טוב, פסקת ההתגברות שלך חזרה

הסיפור הבא

כלואים, אקסטרים קלוז-אפ

אנחנו לא באמת מפריעים לכם

הם מתים שם ואני מת כאן

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish