השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, יולי 12, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם
טור דעה

בכיתה ג' גירשו את החברה הכי טובה שלי מהארץ. עד היום זה כואב

"לא ידעתי שלחברה הכי טובה שלי יש תוקף. היא לא נראתה לי שונה משאר הילדים בכיתה, למרות עינייה המלוכסנות"

נעמי נוי ❘ נעמי נוי
28.06.19
Reading Time: 3 mins read
A A
0

אולי יעניין אותך גם:

אלו לא שוליים אלימים, את הפוגרומים בגדה מארגנים ראשי המתנחלים

אין עילה להדיח את איימן עודה מהכנסת – זהו ניסיון להדיח את הדמוקרטיה 

אחד חזר בלי ראש, אחר בלי קליע: מה לא מספרים לנו על החטופים שנהרגו בשבי?


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אף פעם לא הזהירו אותי מכך שלחברות יש תאריך תפוגה. לא כזה שנגרם באופן טבעי, אלא כי המדינה החליטה שחברות כזו לא צריכה להתקיים.

כילדה את לא באמת בוחרת מי יהיו חבריך את פשוט מתחברת עם מי שאיתך בגן או בכיתה. זה בדיוק מה שקרה לי. לא בחרתי, לא ידעתי שלחברה הכי טובה שלי יש תוקף. היא לא נראתה לי שונה משאר הילדים בכיתה, למרות עינייה המלוכסנות. נרקמה בינינו חברות טהורה בלי דעות קדומות. שתי ילדות במערכת החינוך הממלכתית, מקבלות כבר מינקות את עקרונות הישראליות. חגגנו ביחד בבית-הספר את כל חגי ישראל, שרנו בעברית ״עבדים היינו״ ו״אני בניתי בית בארץ ישראל״ ונופפנו בדגלים מפלסטיק.

כך היה במשך שלוש שנים, עד שבכיתה ג׳ היא נאלצה לארוז הכל, את הילדות, הזכרונות, השפה ולעבור מכאן. אני זוכרת את השבועות האחרונים שלה בארץ, את זה שניסו ליפות לנו את המציאות, את מסיבות הפרדה והניסיון להנציח כל רגע. אך שום דבר לא עזר, היא גורשה מהארץ ובזה זה נגמר.

הסיפור הזה לווה אותי מאז והוא תמיד צץ במחשבותיי כשאנחנו מתבקשים כחברה לקבל אלינו זרים מאיתנו. כבר ממזמן איבדנו את האמפתיה הרי בכל נושא הפליטים, שהתערבב באופן מוחלט עם אוכלוסיית העובדים הזרים. אנחנו מסתובבים בהרגשה שמשקרים לנו, שהם לא באמת נסו על נפשם ממולדתם אלא באו לכאן רק כדי לשפר את מצבם.

אבל במאבק הנוכחי אומרים לנו את האמת בפרצוף. ילדים לעובדים זרים, שבאו בחסות המדינה ונולדו פה, גדלו כישראלים, דוברים עברית ועושים ככל שביכולתם להשתלב – יגורשו כי היו מתחת לגיל שנקבע במשרד הפנים בסבב הגירוש האחרון. הבנאליות של הביורוקרטיה.

ילדים בהפגנה נגד הגירוש השבוע

מתי איבדנו את האמפתיה הזו כלפי זר? האם היא בלתי אפשרית בישראל? אמפתיה שבזכותה נעשתי חברה של ג׳ואי. לא ראיתי את השוני ביננו, אלא את הדימיון. את העובדה כי אנחנו דוברות את אותה שפה, שרות את אותם שירי ילדות. זיכרון קולקטיבי הוא לא רק משהו שנוצר לפני 5,000 שנה ומעבירים אותו מדור לדור, אלא משהו שנבנה כל הזמן. הזיכרון של אותם ילדים הוא ישראלי לכל דבר, שלא נאמר יהודי באופיו.

במקום לקבל לקרבנו את אלו שרוצים להיות חלק, אנחנו עסוקים בלגרש ובלהסתגר עוד ועוד בתוך עצמנו. זה הפתרון הקל, כי הרבה יותר קשה ומפחיד להיחשף לתרבויות שונות. אותם ילדים שכבר התמסרו כמעט לכל החובות הכרוכות בלהיות ישראלים מתבקשים לעזוב את הבית שלהם, כן בית, כי כאן הם נולדו וגדלו. הם נולדו וגדלו כאן לא בשביל לאיים על הצביון היהודי של המדינה – כאילו כמה עשרות ילדים יכולים לאיים על הצביון המאוד יהודי של המקום הזה – אלא פשוט בשביל לחיות.

זיכרון קולקטיבי הוא לא רק משהו שנוצר לפני 5,000 שנה, אלא משהו שנבנה כל הזמן. הזיכרון של אותם ילדים הוא ישראלי לכל דבר

קצת עצוב לראות איך הם מנסים להוכיח לנו את שייכותם ונאמנותם לדגל ולמולדת על ידי אמירות ש"הם רוצים להתגייס לצה"ל" – וזה עדיין לא מספיק. התקשורת בוחרת להביא דווקא את אותם ציטוטים על הכמיהה לשירות בצה"ל, כי הרי זה הצידוק והסיבה שאמורה לשכנע את הציבור בהשארתם, המטהר הישראלי הרשמי. אבל זה לא. זכותם של הילדים להגדיר את עצמם כישראלים ולהישאר בישראל מהסיבה הפשוטה שהם נולדו כאן, התחנכו כאן, מדברים את השפה כשפת אם ורואים את עצמם כחלק מהתרבות. הגיוס לצה"ל הוא עוד נדבך בשאיפה שלהם לישראליות, לא כרטיס כניסה.

אני לא יודעת איפה ג׳ואי היום. לפעמים אני מנסה להתחקות אחר עקבותיה בפייסבוק אך ללא הצלחה. אני לא יודעת בכלל מה אני רוצה להגיד לה, אולי בעיקר לוודא שהיא במקום טוב. מקום שלא מגרש ילדים שנולדו והתחנכו בו, ורואה בהם איום דמוגרפי.

באותו נושא:

"הגירוש הוא עניין של ימים. משטרת ההגירה תפעל בברוטליות מהרגע הראשון של החופש הגדול"

❘ מאשה אברבוך

"הידיעה שילד צריך לעבור דבר כזה מעוררת אימה". 15 בתי ספר כבר הצטרפו למחאה נגד גירוש ילדי העובדים הזרים, לקראת ההפגנה היום. "נעשה הכל כדי להגן על הילדים מפני אנשי החושך"

מחזה אבסורד הועלה בכיכר הבימה: מבוגרים מתעמתים עם ילדים על גירושם

❘ מאשה אברבוך

יותר מאלף איש הגיעו להפגנה נגד גירוש ילדי העובדים הזרים. רבים ממשתתפי ההפגנה הקיפו את שפי פז ופעיליה, קראו קריאות בוז וסיסמאות נגד הגירוש

"אנחנו לא פליטים. אנחנו מטפלים בזקנים ובחולים שלכם"

❘ גלית הראלי

ננסי, ממובילות המאבק לגירוש ילדי העובדים הזרים, מסרבת להאמין שהם לא יצליחו: "ביבי יפתח את הלב שלו, גם לו יש ילדים. הוא יודע שאנחנו רק דואגים לעתיד של הילדים שלנו"

עכשיו מנגן

פאולה, בת 9, מבקשת שנבוא להפגנה נגד הגירוש

פאולה, בת 9, מבקשת שנבוא להפגנה נגד הגירוש

00:00:14

תלמיד מבית ספר רוגוזין מבקש מכולנו להגיע להפגה נגד הגירוש

00:00:52

תלמיד בן 11 מבית ספר גבריאלי מבקש מכולם להגיע להפגנה נגד הגירוש

00:00:28

"אני מפחד שיגרשו אותנו"

00:00:57

"הילדה שלי ישראלית. היא מכירה רק ישראל"

00:01:12

תגיות: גירוש


הסיפור הקודם

הוויאגרה של המוח: "בישראל יש רישום יתר של אטנט למבוגרים"

הסיפור הבא

בלדה לעסק הקטן

נעמי נוי

נעמי נוי

הסיפורים החמים

אין תוכן זמין
הסיפור הבא

בלדה לעסק הקטן

בשני כובעים: חבר ועדת הבחירות בלשכת עורכי הדין - קיבל תשלום מחימי על עבודתו בקמפיין

יוצרים: האווירה בדירקטוריון מפעל הפיס השתנתה בחצי שנה האחרונה

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish